Als je een rotdag hebt…

Gister had ik een rotdag. En als je een rotdag hebt, dan gaat werkelijk alles mis en is vooral ALLES stom!

Ik weet niet wat het is, maar soms wil echt niks lukken en wil ik de dag liever gewoon overslaan. Maar meestal moet er op een rotdag van alles gebeuren dat niet tot morgen kan wachten en dus modder ik maar wat aan… Vervolgens erger ik me aan iedereen en aan mezelf.

Wat ik STOM vind op een rotdag:

1. Ik verslaap me, terwijl ik de trein moet halen. Zonder ontbijt als een idioot fietsen en nat en zonder mascara kom ik net op tijd aan. Alle andere mensen zijn droog, hebben een kopje koffie, leuk haar wat niet door de regen als een zwabber op hun hoofd zit en een lekker plekje bij het raam. Pffff, stomme mensen…

2. De kinderen die in de pauze buiten spelen op het schoolplein vlak naast mijn huis. WAAROM gillen die kinderen alsof ze een hondenfluitje na proberen te doen. Wat voor nut heeft het om  te gillen alsof je vermoord wordt?! Ik denk altijd dat er honderden kinderen buiten zijn als ik ze hoor gillen en als ik dan naar buiten kijk, blijken het er vijf te zijn…

3. Kinderen die dingen stuk maken. Bij ons in de buurt maken kinderen alles stuk. Ik maakte vroeger boomhutten en krijttekeningen, hier vernielen die kleine duivels alles wat ze tegenkomen. Ook de bakjes met overgebleven aardbeien die de groenteboer buiten heeft laten staan voor mensen die niet zoveel geld hebben. Die worden met veel passie kapot getrapt. En dat zijn geen rotjochies van veertien, maar kleine meisjes van zeven. Wat is er mis met ze?!

4. Dat ik besluit om iets lekkers te koken/bakken omdat ik zo’n rotdag heb, maar ik heb natuurlijk geen zin om naar de supermarkt te gaan, dus roei ik met de riemen die ik heb. En nadat ik veel te lang in pannetjes heb staan roeren en mijn hele keuken onder de etensresten zit, blijkt het HEEL smerig te zijn, wat ik heb gemaakt. Alles vies en nog steeds honger. Huil!

miauw

5. Dat als ik met iets heel vervelends bezig ben zoals administratie of een ontwerp wat maar niet wil lukken, Tetkees naast me gaat staan schreeuwen om eten, terwijl hij nog een paar uur moet wachten. En dat ik hem dan naar buiten doe om af te koelen en dat hij buiten heel hard gaat staan krijsen zodat er mensen aanbellen en me beschuldigend zeggen dat de arme poes HEEL graag naar binnen wilde. Met een blik alsof ik een dierenmishandelaar ben… Ik heb dat al met huisdieren, ik vraag me af hoe dat wordt als ik ooit kinderen krijg…

6. Andere mensen die voordringen. Op wat voor manier dan ook. Ik ben niet oermens genoeg om dan ook mijn ellebogen in de strijd te gooien, als het niet om leven of dood gaat. Vertel me, wat gebeurt er als je niet als eerste de trein in stapt of als eerste aan de beurt bent bij de kassa? Nou? Niks, precies! Daarnaast ben ik minuscuul, mensen zien me soms niet eens als ze me omver lopen…

7. Als het donker buiten is. Een week achter elkaar. Foto’s maken lukt niet en langzamerhand zak ik steeds verder weg in mijn winterdip. Toen er sneeuw lag, reflecteerde er licht naar binnen en twee dagen lang merkte ik dat mijn humeur een stuk beter was. Maar nu het is het weer grauw en nat en lijkt het de hele dag avond…

***

Hopelijk gaat het vandaag iets beter…
Wat zijn jouw ergernissen op een rotdag?

REACTIES:

 1. Marcella

  Oh die dagen… Dat niemand je ook maar aan moet kijken want dan dood ik ze met m’n verwoestende blik. En dan gaan ze zeggen dat ik eens moet lachen, grrrr!!

  Wat mij stiekem altijd een beetje opvrolijkt dan: Met een moppersmurf stem alles haten: Ik HAAT regen, ik HAAT mensen die voordringen, ik HAAT gillende kinderen, ik HAAT zwabberhaar!

  Hopelijk heb je vandaag een vrolijkere dag!

  Reageren
 2. Birds & Buddha

  Ik woon ook in de buurt van een school. Een middelbare… Elke dag rond 08.30 komen die meiden gillend en schreeuwend de straat in. Normaal praten is blijkbaar zooo 2001 (of wanneer zat ik ook alweer op de middelbare school?:)) In ieder geval komt mijn volgende huis ver bij een school vandaan te staan!
  Hopelijk heb je vandaag een top dag!

  Reageren
 3. Marieke

  Ahhh wat een rotdag! Vooral dat je dan iets lekkers wilt maken en het ook nog vies is!
  Misschien zijn die krijsende kinderen wel door hun gefrustreerde moeders op straat gezet om af te koelen – shiiiiit…
  Mijn remedie: vroeg naar bed en hopen dat het snel weer over is!

  Is vandaag nu al een beetje minder erg dan gisteren?

  Reageren
 4. Renate

  Op die dagen blijf je toch veel liever in bed.

  Als ik een rotdag heb dan wíl ik niets liever dan alleen zijn. Maar een rotdag zou een rotdag niet zijn want dan kom je altijd die veel te vrolijke klets persoon tegen. Arrg laat me met rust! Haha

  Reageren
 5. Anne

  Oooh ja, van die rotdagen lijken ook altijd veel vaker voor te komen in de winter :/. Bij mij gaat het dan al mis met het ontbijt, gewoon omdat ik dan onhandig ben en de havermout laat aanbranden en dan neem ik me zo heilig voor om er voor de rest van de dag nog in te geloven dat het goed komt. Maar dat gebeurt nooit ;)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oef, ja daar ben ik ook slecht in hoor. Als het eenmaal mis is, dan zie ik ook alleen nog maar de vervelende dingen en moet ik wachten tot de volgende dag voordat het weer goed gaat…

   Reageren
 6. Kim

  Haha oh dat van Tetkees zo herkenbaar! Heel vervelend hoe mensen dan meteen een oordeel vellen! Op vakantie ga ik vaak naar een hotel die niet kind proof is. Ik heb er persoonlijk echt een hekel aan als ik in mijn vakantie continu schreeuwende kinderen hoor. Noem me intolerant maar ik wil gewoon rust, stilte, net zoals oude mensjes haha.

  Fijn weekend! Ik hoop dat je niet uitglijd in de sneeuw en een fijn plekje krijgt als je weggaat met de trein ;)

  Reageren
 7. Anita

  Ja rotdagen zijn de ergste! Ik probeer dan altijd rustig te blijven en dingen langzaam te doen. Vaak wil je alles snel snel doen en raakt je hoofd oververhit. Lukt natuurlijk niet altijd maar de intentie is er wel ;)

  Reageren
 8. Peertje

  Wat een STOMME dag zeg! Herkenbaar. :)
  Die Tetkees, in plaats dat ie je een extra kattenknuffel geeft. Ik moet zeggen dat ik de foto van de poezen dan wel weer prachtig vind.

  Zo te lezen is de dag vandaag wel weer goed. Pfiew! Geniet van deze dag.

  P.S. Hoe krijg ik een afbeelding bij mijn reacties, moet ik me dan ergens aanmelden?

  Reageren
 9. Hedwig

  Ooh bah dat is echt een stomme dag.. Vaak is het ook een soort rij dominosteentjes, als één ding mis gaat, gaat het de hele dag van kwaad naar erger. De beste remedie is meestal om gewoon niks meer te gaan doen haha, morgen weer een dag :)

  Reageren
 10. Sabrina

  Ah dat is echt heel erg vervelend inderdaad! Het stomste van de winter – ondanks dat er ook een heleboel leuke dingen zijn! – vind ik dat ik vaak naar school fiets om kwart over acht in het donker, en dat ik om kwart voor vijf school uit kom en dat het weer donker is! Echt verschrikkelijk!

  Reageren
 11. Debby

  Ahh :( digitale knuffel voor je rotdag!! Hopelijk heb je wel een heerlijke avond met Tom en de katten! Lekker genieten binnen met de kaarsjes aan en Wie is de Mol!

  Reageren
 12. Nancy

  Oh bah! En zo herkenbaar. Ik heb eens een blog geschreven ‘Vet irritant’: http://mrsstilletto.blogspot.nl/2014/09/vet-irritant.html over dingen die ik echt niet leuk vind.
  Ik ben zelf een behoorlijk lange dame (1.79 m) en zelfs met hakken aan word ik nog door onderdeurtjes voorbij gelopen. Mensen zijn heel vaak ‘zichzelf niet’. Het heeft totaal geen nut om voor te dringen, maar het past bij mensen… Helaas! Ik kan me er ook zo aan irriteren, dan zeg ik wel eens hardop (ook niet goed, ik weet het, maar als je eenmaal een humeur hebt om op te schieten..) : “Oh wat ben je toch druk, oh wat heb je toch een haast. Logisch dat je mensen moet afsnijden/voor moet dringen” etc. Het doet me denken aan die aflevering in SATC dat Carrie zegt: “Being in love in New York is good but being angry in New York is even better” of iets van die strekking. Als er op straat dan iemand tegen haar opbotst zonder sorry te zeggen roept ze kwaad achter hem aan: “Oh you’re so busy, you’re sooooo busy!” Hahahaha, echt verschrikkelijk slecht, maar ZO herkenbaar.

  Ik zag op Instagram geloof ik dat je lekker in de trein zat met een theetje laatst, dus gelukkig was de slechte dag weer geschiedenis ;)

  Reageren
 13. Annette

  Argh, zo herkenbaar! Had vandaag zo’n dag. Uitglijden over de sneeuw (want mooie schoentjes aan want in thuisstad geen sneeuw), te laat voor meetings, zeurende collega’s, een baas die net voor je naar huis wil nog even een extra berg werk neerlegt, treinstel opgeheven dus hele weg staan in veel te volle trein terwijl de man die in mijn gezicht ademt duidelijk iets met knoflook heeft gegeten. Etc. Grr.
  Maar thuis was er lekker eten gekookt, en nu zit ik lekker op de bank met een dekentje en een kop thee me veel beter te voelen. Want dat is het voordeel van zo’n dag: het wordt alleen maar beter daarna :)

  Reageren
 14. Sylvia

  Rotdagen hebben bij mij vaak overeenkomstige factoren: m’n haar zit niet, ik mis de trein of hij heeft vertraging, Chuck loopt constant voor m’n voeten, ik blijf met m’n jas/vest overal achter haken en ik kan geen plek vinden bij de fietsenstalling van het station.

  Reageren
 15. Lonneke

  Oh man wat een rotpunten allemaal. Ik denk dat we allemaal wel eens van die dagen hebben. Ik heb afgelopen week ook zo’n dag gehad. Ik liet dingen vallen, de kleine meis smeet wortel door het huis, ik stootte mijn hoofd en nog een keer. De lamp van mijn auto ging stuk, de gootsteen op de badkamer lekt. grrr.
  Hopelijk gaat het nu weer beter?

  Reageren
 16. Pingback: I love mondays #7: free printable happy checklist | Team Confetti

 17. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *