What I love friday: Let’s Gro Pop Up Diner

Vrijdag is mijn lievelingsdag om uit eten te gaan. Hele week gewerkt, weekend staat voor de deur, #treatyourself! Vorige week zaterdag werden Tom en ik getreat op een Pop Up Diner door Hooghoudt, sponsor van Let’s Gro. En het was niet zomaar een diner, het was een heuse food-adventure! Het was verschrikkelijk leuk en ik laat graag even zien hoe leuk het wel niet was. ;)

lets gro hooghoud 6

We hadden opdracht gekregen om om 20.15 op de Grote Markt te gaan staan. Joey Nojodikromo, lead zanger van de band The Rising Sun, zou ervoor zorgen dat we de ingang van het Pop Up restaurant zouden vinden. We wachtten even bij deze toffe installatie met water en letters (hoorde ook bij Let’s Gro).

lets gro hooghoud 10 lets gro hooghoud 9

En ja hoor, daar kwam hij aangestapt met zijn gitaar. Als een Pop Up Polonaise liepen we achter hem aan totdat we bij het restaurant aankwamen… Het restaurant bevond zich in een verlaten kantoorcomplex op de vierde verdieping  aan de Grote Markt.

lets gro hooghoud 12lets gro hooghoud 8lets gro hooghoud 4 lets gro hooghoud 7

We werden welkom geheten door mede organisatoren Jeroen Bax (van, jawel, Bax Bier) en Keimpe Postema (eigenaar restaurant ‘T Feithhuis). Jeroen stopte ons zorgvuldig in de lift en Keimpe zorgde ervoor dat iedereen die aan dezelfde tafel zat zich aan elkaar voorstelde. De sfeer was heel gezellig en knus en iedereen liep rond met een enorme glimlach op zijn gezicht. Leuk spannend. In het restaurant zelf speelde Iris Rijnsewijn prachtige liedjes op gitaar.

We bleken aan tafel te zitten met de papa en mama van Iris (die mee waren voor de techniek), Iris zelf en een stel dat die avond op hun eerste date was. Erg leuk en gemengd gezelschap dus.

lets gro hooghoud 5 lets gro hooghoud 2

Ook een ERG leuk detail, in plaats van wijn, werd er bier geschonken. En niet zomaar bier, neehee, Bax Bier! Bax Bier is een jonge, nieuwe brouwerij in Groningen. De biertjes hadden namen als ‘Kon Minder’ en ‘Koud Vuur’. Bij elke gang een nieuw biertje en bij elke gang kwam Jeroen Bax vertellen waarom dat bier zo goed bij die gang paste. Ik houd wel van een biertje op zijn tijd, maar heb er (net zoals bij wijn trouwens) de ballen verstand van. Het enige wat ik ervan kan zeggen is: LEKKER! En ik zal nu zeker als ik een drankje ga drinken in de stad om een Bax Biertje vragen. En als ze het niet hebben zal ik ze triest aankijken.

Ook zaten er in het welkomstdrankje en in veel gerechten de jenever van Hooghoudt verwerkt. Je zult begrijpen, het werd steeds gezelliger aan tafel. ;)

lets gro hooghoud 3

Tijd voor de eerste gang. Een proeverij van o.a. pompoensoep, inktvissalade, blokjes van Schotse Hooglander en een mini garnalencocktail. En leverworst. En het is vanwege de leverworst dat mijn overbuurman zo mooi op de foto staat. Want die was namelijk goddelijk.

Alle gerechten waren bereid met lokale producten. Van Groningen voor Groningen dus!

lets gro hooghoud 1

Gang twee was ook verrukkelijk. Door de gezelligheid ben ik een beetje vergeten wat het ook alweer was. Iets met varken, wortelsoorten en een knetterlekkere jus.

lets gro hooghoud 11

En na kregen we een heerlijk dessert met o.a. een brownie met zeezoutkaramel, een jelly wiebel pudding en perencompote in een glaasje. O, en daar hoorde ook bier bij. Uiteraard.

Na het toetje was het nog even gezellig kletsen en een CD-tje laten signeren door de hilarische Iris. Ja, want die moest natuurlijk wel mee naar huis. ;)

***

Het was een hele leuke avond die we niet snel zullen vergeten. Heel erg bedankt Hooghoudt, dat we hiervoor waren uitgenodigd!

REACTIES:

  1. PS by Dila

    Wat ziet het er allemaal geweldig uit! En zo leuk als je ook nog eens entertainment hebt tijdens het eten. Grappig ook dat je je tafel moest delen met wildvreemden en jezelf ook moet voorstellen. Schept toch weer een beetje een band.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *