We gaan zes weken in Brighton wonen!

Weten jullie nog? Dat Tom en ik vorig jaar plannen maakten om een paar maanden naar Engeland te verhuizen? We reisden vorige zomer af naar drie Engelse steden (Cambridge, Londen en Brighton) om te kijken waar we ons het meest op ons gemak voelden. En je raadt het al, dat is Brighton geworden! Vandaag vertel ik een beetje meer over onze plannen in Brighton, laten we een sneak peek van ons Brighton huis zien én leg ik uit waarom we zes weken gaan in plaats van de drie maanden die we eerst in ons hoofd hadden…

brighton pier

WAAROM BRIGHTON?
Eerst even kort over waarom we voor Brighton hebben gekozen in plaats van Cambridge of Londen. Londen stond nooit écht op ons lijstje van potentiële woonplaatsen, maar het was wel fijn dat we dat vorig jaar tijdens onze triple stedentrip écht konden bevestigen. Het is een fantastische stad, maar het is zó veel. Zoveel mensen, zoveel keuzes, zoveel drukte, zoveel geld (dat je moet uitgeven). Tom en ik zijn langzaam veranderd in een hoogbejaard stel en het hoeft voor ons allemaal niet meer zo snel, niet meer zo luid en niet zoveel keuze. Cambridge was práchtig als je door het centrum liep met al haar universiteiten, maar eromheen voelde het wat zielloos en we misten de Engelse charme in de woonwijken. Ook kon je je kont niet keren of je liep alweer tegen een Aziatische toerist aan. Aziatische toeristen zijn dikke prima, maar ze bewegen zich vooral in hele grote groepen. En zoals we al eerder hebben vastgesteld: we zijn een beetje klaar met héél veel. Op papier was Cambridge onze eerste keuze, dus dat viel even vies tegen. Gelukkig voelde Brighton na Cambridge en Londen alsof we thuiskwamen in onze sprookjes-home-town, het was liefde op het eerste gezicht!

zeemeeuw

We vinden Brighton ten eerste práchtig. Het maakt bijna niet uit welk straatje je inloopt, het ziet er bijna allemaal even charmant uit. Omdat het een kustplaats is dat languitgerekt langs de zee ligt, heeft het een permanente vakantie vibe. Het is er niet ontzettend druk, het is er enorm creatief (heel veel local artists die hun eigen spullen verkopen), ze houden er van lekker eten en je kunt bijna alles bereiken met de ‘benenwagen’ (om maar even een  hoogbejaarde term te gebruiken). Dat scheelt enorm in de kosten met openbaar vervoer en ook in reis-stress. Het is wel flink heuvelig, dus ik verwacht dat we met hele gespierde kuitjes weer terugkomen. Het énige wat iets minder is, is de overkill aan zeemeeuwen die ook ’s nachts vrolijk door blijven gillen. Ik hoop dat ik eraan wen, van ze leer houden en omdat we iets verder van de kust zitten in ons tijdelijke huis dan onze Airbnb vorig jaar, ze ook gewoon iets minder goed kan horen…

pier banana bread the lanes

WAT GAAN WE DAAR DAN DOEN, ZES WEKEN LANG?
Het eerste plan was om drie tot zes maanden naar Engeland te vertrekken, dat Tom een full time baan zou vinden en dat ik door zou werken voor HEMA (thuis) en voor mijn blog natuurlijk. Maar ik merkte dat ik daar steeds minder zin in kreeg. Er kwam zoveel bij kijken! We moesten een leuk gemeubileerd appartement (dat groot genoeg was om een foto studiootje in kwijt te kunnen) vinden voor een korte periode en dus een goede verhuur makelaar vinden, ons eigen huis verkopen óf onderverhuren, Tom moest werk vinden en ik moest al mijn fotografie apparatuur meeslepen (geen idee hoe). Heel veel gedoe, geregel en heel veel extra kosten om basically hetzelfde te doen als dat ik thuis al doe. Alleen in een ander land en ik zou Tom alleen ’s avonds zien en in het weekend. Ik was een beetje kwijt waarom ik al die moeite nou zo graag wilde doen?

En dus besloten we er een soort werk-vakantie van te maken van zes weken. Tom heeft een opdrachtgever waar hij op afstand voor kan werken maar dat is max een halve werkweek. Ik ga zoveel mogelijk vooruit werken voor HEMA voordat we weggaan zodat ik al mijn fotografietroep thuis kan laten en me anderhalve maand op mijn blogs en vlogs kan concentreren. Zo verdienen we een beetje geld terwijl we weg zijn en kunnen we zes weken op vakantie in plaats van het weekje dat we normaal zouden doen. In theorie zouden we ons huis die tijd kunnen verhuren (want Tetkees gaat met ons mee) maar daar zijn we nog niet helemaal over uit.

huis

ONS BRIGHTON HUIS!
Omdat we een paar weken gaan in plaats van een paar maanden, konden we gebruik maken van Airbnb. Dit was niet persé supergoedkoop (alhoewel je vaak wel een fikse korting krijgt als je langer huurt dan een maand) maar het was heel snel te regelen, we hadden meteen persoonlijk contact met de eigenaar en we hebben een huis kunnen vinden waar Tetkees mee naartoe kon. Dit wordt nog een heel avontuur op zichzelf maar het lijkt ons voor Tetkees het beste idee. Hij is bij niemand zo op zijn gemak als bij ons, dus alhoewel de autoreis ernaartoe waarschijnlijk gepaard zal gaan met veel zielige miauwtjes, denk ik dat hij het prima gaat doen als we eenmaal in ons nieuwe huisje zitten.

slaapkamer 2 badkamer eetkamer tuin

Voor wie nieuwsgierig is naar de kosten van zoiets: Voor zes weken hebben we in totaal €3.000 betaald en dat komt neer op €500 per week voor een volledig huis dichtbij het centrum met een volledig uitgeruste keuken, twee badkamers, een tuintje én een logeerkamer. Het is veel geld bij elkaar, maar we krijgen er veel voor terug en we zijn énorm blij met het superleuke contact dat we nu al hebben met de huiseigenaren en dat is ook heel wat waard. Én we blijven dus op afstand semi doorwerken, kunnen ons eigen eten koken en daar besparen we ook weer aardig wat centjes mee. Heb je dus in je hoofd dat zo’n mega lange vakantie onmogelijk is met jouw budget, dan is het de moeite waard om creatief na te denken. Ik had altijd in mijn hoofd dat deze mini emigratie een once of a lifetime iets zou zijn, maar als het enorm bevalt dan zouden we het misschien nog wel een keer kunnen doen als we creatief met onze centjes omgaan of in Nederland elke maand wat centjes opzij zetten. We zullen zien! Misschien vinden we het helemaal níks en zetten we straks nooit meer een voet in Engeland, maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen.

Het duurt nog even voordat we echt weggaan (we hebben geboekt voor augustus/september) en dat vind ik ook wel fijn. Zo hebben we de tijd om alles te regelen (Tetkees heeft zijn vaccinaties én paspoort al dus dat kan van het lijstje worden gevinkt), om vooruit te werken en heel misschien tijdelijke bewoners voor ons huis te vinden. Maar ik heb er nu al zó veel zin in!

REACTIES:

 1. Jantine

  Brighton is zo geweldig! Ik heb ooit voor mijn studie zeven weken bij Emmaüs in Portslade gezeten (echt een supergrote kringloop er best dicht in de buurt, aanrader!), en kwam dus minstens wekelijks in Brighton. Mocht je ergens heen gaan in de omgeving van Brighton, bijvoorbeeld in Hove of zo, dan kan je bij postkantoren en zo (ik kwam meestal het makkelijkst bij van die telefoonkaartwinkeltjes …) dagkaarten kopen. Die zijn goedkoper dan losse buskaartjes. En vlak bij het coach-station zit (of zat vijf jaar geleden tenminste) een superleuk thee- en taarttentje waar je echt een keer moet gaan kijken.

  Reageren
 2. Nancy

  Superleuk! Ik heb 8 weken in Parijs gewoond. Hoewel dit via het werk van mijn man ging, was ik er superblij mee. Het was altijd al een droom van me om in Parijs te wonen en ik zie die periode als de gelukkigste tijd van mijn leven. (Ik word morgen 33 dus ik hoop dat ik nog regelmatig gelukkige tijden mag toevoegen aan mijn leven hahaha) Het was een avontuur, maar het voelde ook als thuis omdat we het appartement 8 weken lang voor onszelf hadden. Een droom die werkelijkheid werd. De straten van Parijs ontdekken, heerlijk eten, de Parisienne uithangen. En ja, het was zo voorbij en vraagt om meer. In de toekomst zou ik weer eens zoiets willen doen, maar voor nu hebben we net een huis gekocht en zitten we goed. Toch zal ik het nooit helemaal uit mijn hoofd kunnen zetten, want het is ECHT HEEL ERG LEUK. Daarom wens ik jullie enorm veel plezier met de voorbereidingen en vooral alle voorpret. Die tijd in Brighton wordt ongetwijfeld geweldig!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   O dat klinkt inderdaad fantastisch! Is toch echt heel anders dan een weekendje Parijs. Ik heb drie maanden in Edinburgh gestudeerd en dat was ook echt de leukste tijd uit mijn leven. Ik weet nog dat ik tegen alles JA zei omdat ik er maar even was, ik hoop heel erg een beetje hetzelfde gevoel te hebben straks in Brighton. Tien jaar later met een boyfriend en een kat zal het wel anders zijn, maar ik hoop net zo leuk.

   Reageren
 3. Nienke

  Wat leuk, veel plezier! Misschien kunnen jullie via via iemand vinden voor in jullie huis? Misschien toch fijner als je zo iemand (een beetje) kent.

  Reageren
 4. Viviane

  Wat een fantastisch plan ! Ik ben deze zomer in Engeland, en je doet me zin krijgen om op de terugweg toch een dagje te stoppen in Brighton.
  Misschien kunnen jullie je huis ook via Airbnb verhuren aan ongeveer eenzelfde prijs ?

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Dat zou inderdaad kunnen. De prijzen in Groningen liggen wel een stukje lager dan die in Brighton en we weten nog niet zo goed of we in Brighton willen zitten en op afstand voor onze ‘gasten’ in Groningen willen zorgen. Er moet dan ook iemand de deur voor ze opendoen, schoonmaken etc. Het is ook wel heel lekker om gewoon weg te gaan en niet aan Groningen te hoeven denken… Tricky!

   Reageren
 5. gerhilde maakt

  Goed opgelost! Mijn vriend heeft veel vakantie en na de verbouwingen lijkt me dat ook nog tof om te doen. Gewoon voor onszelf (bijberoep) werken in een andere stad en halvelings vakantie vieren. Lijkt me heerlijk! Alleen hebben wij twee katten en zijn die paspoorten niet echt in orde. #unsuccessfuladulting
  Veel plezier jullie!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Die paspoorten zijn zo geregeld hoor, dat heeft onze dierenarts voor €5 voor ons geregeld. De rabies prik was €50 en hij moet nog vlak vantevoren een wormernkuurtje krijgen. Heel managable zelf voor unsuccessfuladults hahahahaha.

   Reageren
 6. Eline

  Wow, dat lijkt mij super tof! Ik ga hopelijk (het is nog niet helemaal geboekt) deze zomer ook eventjes naar Brighton, lijkt mij een super toffe stad. En ik zou ook super graag voor een langere periode in het buitenland wonen, maar dat leek mij allemaal zo moeilijk. Alleen op jouw manier ziet het er eigenlijk nog best doenbaar uit! :D

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Nou, dat moeten we allemaal nog even afwachten, maar deze variant is tot nu toe niet superveel werk geweest. Ik heb natuurlijk wel met mijn research-spirit honderden AirBnB’s bekeken, maar toen we onze favo uit hadden gezocht, was het zo gepiept. Ook is het wel heel handig dat Tom en ik allebei zelfstandig ondernemers zijn met flexibele opdrachtgevers en we hebben geen kindjes. Wij gaan een beetje werken terwijl we in het buitenland zijn, maar je kunt ook héél hard sparen van tevoren zodat je geen extra geld nodig hebt. Ik had nooit verwacht dat het mogelijk zou zijn om Tetkees mee te nemen, maar tot nu toe valt het regelwerk daarvoor enorm mee. Onze mini auto zit straks vooral vol met luxe kattenbench en we kunnen allebei alleen een heel klein koffertje met spullen meenemen. Dat wordt dus wel een minimalisme-oefening maar daar kan ik ook wel heel enthousiast van worden eigenlijk. :D

   Reageren
 7. Anton

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren
 8. bitcoincasino

  When I read an article on this topic, 베트남 황제투어 the first thought was profound and difficult, and I wondered if others could understand.. My site has a discussion board for articles and photos similar to this topic. Could you please visit me when you have time to discuss this topic?

  Reageren
 9. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 10. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 11. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 12. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 13. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 15. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *