Tea’s Eerste Hulp bij alleen op reis.

Hoewel samen reizen toch wel het leukste is, vind ik het niet erg om af en toe ook even alleen op een city trip te gaan en het leek me leuk om wat tips met jullie te delen. Sommige zijn vanzelfsprekender dan de andere, maar een kleine herinnering is nooit slecht toch? Dit zijn trouwens geen tips voor een langdurige reis, maar een voor een city trip (binnen Europa).

polaroid-impossible-project-0

Geniet van de me-time.
Ik ging een paar weken geleden een paar dagen mijn nichtje in Wenen opzoeken, maar omdat ze moest werken was ik overdag alleen en dat vond ik helemaal niet erg. Één van de grootste voordelen van alleen een weekendje weg, is dat je helemaal zelf kan beslissen wat je wil doen. Door de parken van Wenen wandelen terwijl ik naar Aziz Ansari en zijn Modern Romance luisterde, daarna naar dat koffietentje dat ik op Instagram voorbij zag komen en vervolgens street art langs de Donau spotten was een ideale middag voor mij. Iets wat mijn nichtje bijvoorbeeld helemaal niks had gevonden.

Boek een bed in een hostel.
Je hoeft niet meteen voor een 12-persoons kamer te gaan, kies voor een vier- of zes-persoons kamer in een female dorm en neem een oogmasker en oordopjes mee. Hostels blijven ideaal voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Je hoeft niet meteen alles met hen te ondernemen maar geloof me, er zal een moment komen dat je je alleen voelt en wel een gesprekje kan gebruiken. En je hoeft maar zeggen dat je uit Nederland komt en iedereen staat – bij wijze van – aan je lippen te hangen. ‘Can you REALLY buy weed at a coffeeshop?’ en ‘Can you REALLY say fuck on TV?’ zijn de meestgestelde vragen.

polaroid-impossible-project-2

Reis licht en pak praktisch.
Maak het makkelijk voor jezelf en pak alleen zoveel in wat je makkelijk zelf kunt dragen of rollen. Sommige zakkenrollers of dieven kunnen een vrouw die met tassen staat te strugglen zien als een gemakkelijk doelwit. Dit is een beetje een extreem voorbeeld, maar ik had een keer heel ingewikkeld ingepakt en had een schoudertasje, een canvas tas, een rugzak en een sportas (er zat toen echt systeem in, geloof me). Terwijl ik dus met de vier tassen stond te rommelen, kwam er iemand langs ‘die me wel even zou helpen’ en me vervolgens nog meer afleide terwijl een ander er met de sporttas vandoor ging. Daar sta je dan…

Doe een Free Walking Tour.
Een free walking tour (waar een fooi wel wordt gewaardeerd) van bijvoorbeeld Sandeman is niet alleen handig om meer over de stad te weten te komen, maar ook een manier om mensen te leren kennen. In Dublin deed ik een tour op de eerste middag en raakte aan de praat met mensen die in mijn hostel bleken te zitten. We hadden verder niet hetzelfde schema qua plannen, maar het was fijn om ‘s avonds verhalen en tips uit te wisselen.

polaroid-impossible-project-3

Tafeltje voor één.
‘Table for one’ is echt mijn minst favoriete zin tijdens zo’n tripje alleen. Lunchen vind ik meestal niet zo heel erg, want dan kun je ergens zitten met een boek en vaak zijn er meer mensen die alleen aan een tafeltje zitten te ‘werken’. Maar ’s avonds is het gewoon ongezellig. Hoe doe ik dat? Afhankelijk van waar ik verblijf, eet ik meestal een goed ontbijt, rond twaalven neem ik een banaan, daarna een late grote lunch en voor avondeten een broodje of salade van bijvoorbeeld de supermarkt. En als ik in een hostel met keuken zit, dan kook ik zelf. Tortellini met spinazie (want goedkoop, heerlijk en makkelijk te maken) is bijvoorbeeld een favoriet omdat ik er niet 30 dingen voor hoef te kopen.

Laat iemand weten waar je bent.
Maar niet iedereen… Aangezien we in tijden van social media leven, zullen je honderden online vrienden weten waar je ongeveer uithangt. Toch zou ik bijvoorbeeld niet je hotel/hostel taggen op social media. Maar er moet tenminste één persoon weten waar je precies naartoe gaat, je weet namelijk nooit wat er kan gebeuren op een vreemde plaats. Dit kan wat overdreven lijken, maar voorkomen is beter dan genezen, vooral wanneer je alleen reist.

polaroid-impossible-project-1

Laat je niet afzetten.
En zoek uit wat dingen kosten. Vooral taxi’s! Aangezien Bratislava maar een uurtje treinen vanuit Wenen was, besloot ik er een dagje heen te gaan. Omdat ik te laat was voor de trein die ik had gepland, nam ik de eerstvolgende en kwam er halverwege achter dat die naar een ander treinstation ging en ik maar 10 minuten had om mijn tour te halen. Lopend zou ik er – zonder verdwalen mee te rekenen – 30 minuutjes over doen, dus besloot ik een taxi te nemen. Zoals altijd vraag hoeveel het is (ongeveer €10,-) en of de meter aan kan (dat kon), maar bij de eindbestemming wou meneer opeens €30,- en liet dat zelfs op de meter zien (hoe dan?). We waren al uitgestapt en ik had al een halve scène geschopt toen ik twee agenten in de verte zag staan. Ik heb €10,- aan de chauffeur gegeven (nou ja gegooid) en gezegd dat als het echt €30,- was, hij zijn gelijk bij de politie kon halen. Ik weet eerlijk gezegd niet of het wel slim was, maar ik was zó pissed. De Uber terug was trouwens maar €4.05. Misschien verstandiger om die te nemen…

Neem een extra (credit) card mee.
Toen ik alleen in Edinburgh was, werkte mijn kaart niet bij winkel 1. ‘Het zal wel aan de winkel liggen, want hallooo ik heb een Europese kaart.’ Bij winkel 2 en 3 deed gaf ik Edinburgh nog steeds de schuld en bij winkel 4 kwam de paniek toch wel. Geen idee wat er met de kaart was, maar ik kon gelukkig wat geld overmaken naar een Nederlands meisje dat in mijn hostel zat en die het voor mij meteen kon pinnen. Ik had echt geluk en sindsdien heb ik altijd een extra bankkaart en creditcard bij me – en die bewaar ik ook nog op verschillende plekken, want ik ben wel zo panisch dat ik denk dat ik het kwijt kan raken of dat het gestolen wordt.

☆☆☆

Als je nog niet alleen weg bent geweest: wat houdt je tegen?
En als je al een solo trip hebt gedaan: wat is jouw gouden tip?

☆☆☆

Tea woont in Londen, houdt van films en van reizen. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Angélica

  Goeie tips, iets waar ik als solo-reiziger veel van herken. Helaas ook van die laatste, zo stond ik een keer in Dublin zonder werkende pas :( Gelukkig kon mijn vader uiteindelijk met zijn creditcard geld overmaken via Western Union, wat ik dan weer kon ophalen in een postkantoor daar. Maar wat een gedoe zeg! Geen leuk begin van de vakantie. Dus sindsdien gaat mijn creditcard altijd mee (en natuurlijk heb ik em sindsdien nooit meer nodig gehad ;)).

  Wat een leuk idee ook van die polaroids zo :D Love it!

  Reageren
 2. Olga Bericht auteur

  O ik was er toch wel graag bij willen zijn toen je die taxi chauffeur op zijn donder gaf. I love bad ass Tea. :’) Maar ik hoop wel dat ze je dat niet weer flikken…

  Reageren
 3. Chez Julie

  Ik ben onlangs in m’n eentje naar Londen geweest en vond dat best fijn. Omdat ik heel graag op restaurant ga heb ik me toch aan een table for one gewaagd, maar echt gezellig was het inderdaad niet. Ik koos wel restaurants uit met een open keuken of een lange toog waar je vanop je barkruk voorbijgangers kan observeren om toch wat entertainment te hebben. En dat maakte gelukkig veel goed. Alleen reizen: ik denk dat ik de smaak te pakken krijg!

  Reageren
 4. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 5. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 6. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 7. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 8. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 9. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 12. Kendall Smith

  This is such a great idea for attractive content because everyone knows that tea is a refreshment, and everyone wants a cup of tea to survive the whole day. I think it will be the best post of the week, and I appreciate that type of content if it has informative knowledge with effective ideas to groom it more. Likewise, a custom logo design agency is improving its online services and making its logos and website designs more responsive and unique.

  Reageren
 13. suregaze

  إعادة صياغة المحتوى هي عملية تحويل المحتوى القديم إلى شيء جديد ومحسّن. في السعودية ، تعتبر إعادة صياغة المحتوى أداة أساسية للشركات لبناء حضورها على الإنترنت وزيادة محركات البحث لموقعها الإلكتروني. يتضمن تحسين المحتوى المنشور في المدونات والمقالات والصفحات الإلكترونية لزيادة جودة المحتوى حيث تم تعديل الأخطاء وإضافة الكلمات الرئيسية التي تساعد على تحسين مركز الموقع في نتائج محركات البحث. بالإضافة إلى ذلك ، فإن إعادة صياغة المحتوى تساعد الشركات على الحفاظ على معدلات انتشار المحتوى العالية عبر وسائل التواصل الاجتماعي وزيادة الجمهور المستهدف.
  إعادة صياغة المحتوى في السعودية

  Reageren
 14. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 15. Jack Adams

  This Blog is very interesting and amazing, and the way of storytelling is wonderful, Just like the world’s largest platform Wikipedia. It is a free encyclopedia that allows anyone to create and edit articles on a wide range of topics. We offer Wikipedia Editing Services to our clients to be more informative and improve your article at affordable prices.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *