London Insider Tips

Gastblog door Tea – Een dagje later dan gepland, maar hier is alweer mijn vijfde gastblogje op Team Confetti. Londen is volgens de Global Destination Cities Index van MasterCard de populairste toeristenstad ter wereld en aangezien de kans groot is dat veel van jullie binnenkort deze kant op komen, leek het me leuk om een paar van mijn favoriete plekjes te delen. Ik hou ervan om nieuwe plekjes te ontdekken, maar heb zo ook mijn favoriete plekjes waar ik graag keer op keer terugga.

Olga schreef al een uitgebreide post met tips en hotspots en ik vul aan met …

cereal killer cafe

Cereal Killer Cafe
Vorig jaar besloten twee broers dat het tijd was om cornflakes van over de hele wereld op één plek aan te bieden en dat is Brick Lane. Inmiddels hebben ze ook een locatie in de Camden Lock Market. Oh en ze hebben acht soorten melk.

Kahaila
Kahaila Cafe in Brick Lane heeft de beste brownies die ik ooit heb gehad, ze zijn zo goed dat ik nergens anders een brownie wil eten. Kahaila heeft trouwens ook iets waar ze voor staan: ze zijn non profit en de opbrengst gaat naar lokale goede doelen. De mocha schijnt één van de beste in Londen te zijn – aldus mijn collega’s. Ook vegan vriendelijk trouwens.

Processed with VSCOcam with m3 preset

BiBimBap
In Soho (het centrum) kun je door de bomen het bos niet meer zien als het op restaurantjes aankomt en de meeste zijn ook nog een aanslag op je portemonnee . Ik heb inmiddels een paar budgetvriendelijke adresjes gevonden en eentje daarvan is BiBimBap waar je voor £9 een kom met het gelijknamig Zuid Koreaanse gerecht en een drankje krijgt.

Processed with VSCOcam with lv03 preset

Chin Chin Labs
In Camden zit Chin Chin Labs: een ijssalon waar ze ijs in stikstof maken. Dat is al leuk op zich, maar ze hebben elke week een aparte smaak: denk aan aarbei/hooi of perzik met blauwe kaas. Ze hebben ook gewoon chocolade of vanille, voor de wat mindere avonturiers onder ons.

Wahaca
Ik ben zo iemand die nooit kan beslissen wat ik wil eten en heb vaak spijt dat ik niet heb gekozen wat mijn tafelgenoot ook heeft. Daarom is de Wahaca-keten DE uitkomst: ze hebben er kleine Mexicaanse tapas-achtige hapjes die je kunt delen en je kunt het zo goedkoop of duur maken als je wilt! Ze zitten inmiddels in elke zelf respecterende wijk, maar qua uitzicht is die in Southbank het tofst.

6

Maltby Street Market
Foodmarkten zijn helemaal hip & happening en Londen heeft er heel veel te bieden. Borough is misschien wel de bekendste, maar als je mij vraagt wat de tofste markt is, dan ga ik voor Maltby Street Market in Bermondsey. Elke zaterdag en zondag komen de locals hier voor Mexicaans, tosti’s, burgers en gin. Er zijn twee zalen waar je, als je er een drankje koopt, mag zitten en je eten mee mag nemen.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Brixton Market
Mocht je niet in het weekend in de stad zijn dan is Brixton in het zuiden een goed alternatief. In Brixton Market vind je geen eetstalletjes, maar restaurantjes in een overdekte voormalige fruitmarkt. Aanraders zijn pizza bij Franco Manca, burgers bij Honest Burger en cupcakes van Ms Naughty.

Processed with VSCOcam with t1 preset

East End Thrift Shop
Londen’s goedkoopste thrift shop (je weet wel waar volgens Macklemore alles 99 cents is) zit in een garage in East End, waar je voor 10 of 20 pond een zak met kleding mag vullen. Het is niet voor iedereen weggelegd, want om de beste kledingstukjes te vinden moet je graaien…

9

Sky Garden
Sinds februari heeft Londen een nieuwe attractie, een tuin op de bovenste verdieping van een kantoorpand. Ik – en veel Londenaren – hebben er een haat/liefde verhouding mee, maar voor gratis uitzicht (vergelijkbaar met die van the London Eye en the Shard) is het wel weer een aanrader. Het is gratis, maar je moet wel van tevoren reserveren.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Black Penny
Een alternatief voor de vele Starbucks en Costa Coffees is er Black Penny Coffee House. In deze zeer Instagram-waardige koffiebar in Soho kun je terecht voor artisan koffie en andere heerlijke drankjes, maar ook voor ontbijt en lunch.

11

Paperchase Flagship Store 
Hier en daar in Nederland te koop, maar in Tottenham Court Road vind je de Paperchase Flagship Store met maar liefs vier (!) verdiepingen vol met notitieboekjes, pennen, kaarten en andere dingen die we eigenlijk niet nodig hebben, maar gewoon moeten hebben. Betreden op eigen risico.

Processed with VSCOcam

Yumchaa
In Londen vind je veel leuke tentjes en cafeetjes waar je een lekker kopje thee kunt drinken, van high tea tot een typische Britse kop thee en alles daartussen. Bij Yumchaa kun je kiezen uit een heleboel verschillende soorten theeën in de lekkerste smaken. Yumchaa zit in Soho en in Camden. Ze hebben ook goede Wi-Fi.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Abeno
Mijn favoriete Japanse gerecht is waarschijnlijk okonomiyaki: een pannenkoek op basis van kool (waar ze weer van alles op gooien). In Soho zit Abeno, een klein tentje waar ze de okonomiyaki op een ijzeren plaat voor je klaarmaken.

♥♥♥

Wie komt deze zomer naar Londen?

♥♥♥

Tea woont in Londen, houdt van films en heeft zelfs een baan kunnen vinden waar ze veel films mag kijken. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Frauke

  Wauw, zoooveel heerlijke adresjes! Ik ben echt nog nooit in Londen geweest, dus dit onthoud ik zeker voor mocht ik dat ooit doen (duh). BiBimBap klinkt echt geweldig, en Wahaca ook! Die Sky garden lijkt me overigens ook echt gewéldig, zo mooi! En wooow, zó’n grote Paperchase! Whuut! Oké, moet ik heen haha! X

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik ben vorig jaar voor het eerst geweest. En ik ben niet eens naar de Paperchase gegaan, boehoe!! Maar ik hoop dat ik dit keer nog een keertje kan gaan. En dan mag Tea me ALLES laten zien. :D

   Reageren
 2. Karlijn

  Abeno klinkt bijzonder, een pannenkoek op basis van kool….maar ook wel weer erg lekker! Deze tips ga ik maar opslaan voor een tripje naar London :)

  Reageren
 3. Stella

  Oh my..ik ben er nog nooit geweest maar ik wil het zo graag. Na het zien van al deze adresjes heb ik zin om eigenlijk onmiddellijk een ticket te boeken!

  Reageren
 4. Silke

  Yumchaa is zó leuk! Ik bracht tijdens mijn laatste Londen-trip een heerlijk zakje thee mee, en ik moest bijna huilen toen het op was. Moet dringend weer eens terug dus ;-)

  Reageren
 5. Zjojes

  Ik hou van Londen!
  En Wahaca!
  2 jaar geleden per toeval ontdekt, anderhalf uur op een plekje gewacht en heerlijk gegeten. Dag later het kookboek gekocht van Thomasina Miers en nu kunnen we zelf al dat lekkers maken.
  Oh man, ik wil nu weer terug!
  Groetjes
  Joyce

  Reageren
 6. Pingback: The world according to me #15 – Wat zij zegt

 7. Rosie

  Wauw wat een goede tips!! Ik woon alweer bijna een halfjaar in Londen maar een hoop van deze plekken kende ik nog niet! Mijn lijstje met wat ik allemaal nog wil doen is weer stukken langer! :)

  Reageren
 8. Pingback: 8 X (bijna) gratis in London! | Team Confetti

 9. Pingback: London Hotspots: de keten editie. | Team Confetti

 10. Pingback: Paper heaven in Londen! – gerhilde maakt

 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 18. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *