Sneak peek mini slaapkamer make-over: nachtkastjes

Twee weken geleden maakte ik een paar schetsen in photoshop om te kijken hoe verschillende kleuren en meubels in onze slaapkamer zouden staan. Over de muur werd nog getwijfeld, maar de nachtkastjes waren meteen duidelijk: die moesten wit! En we hebben ze zowaar al af! (fantaseren kan ik als de beste, maar de uitvoering laat vaak op zich wachten, dus ik ben stiekem best heel trots…)

nachtkastje marktplaats

Even voor het grote voor/na effect, dit was dus VOOR. Mijn kastje was een beetje geschaafd, was donkerbruin en had geen knopjes.

nachtkastje

Tadaaaaaaaa! Dit is NA! Mooi glanzend wit met een stel crea bea knopjes (gele waren nergens te vinden, ik ben dus zelf aan de knutsel gegaan). Ik ben er heeeeeel blij mee! Zo blij dat ik er idioot veel close up foto’s van heb gemaakt:

nachtkastje_knopjes_nagellak

De knopjes dus. Ik ben de hele stad afgeweest, maar gele knopjes waren nergens te vinden. Ik heb drie kleine witte knopjes gekocht bij Xenos (eentje was voor Tom, hij heeft hetzelfde kastje maar dan met een klepje) en ze met nagellak (want die heb ik natuurlijk in alle kleuren van de regenboog) beschilderd. Het knopje was al in de vorm van een bloempje, wat me het makkelijk maakte.

nachtkastje_knopjes_nagellak3

Ik heb ze niet helemaal met nagellak beschilderd omdat ik vreesde voor de houdbaarheid, de voorkant raak je nauwelijks aan als je het laatje open trekt. Het matcht nu ook met de gordijnen die eindelijk hangen.

nachtkastje_lade

En zo ziet het eruit als je het laatje open trekt. Ik heb IKEA Brakig behang onderin de lade met dubbelzijdige tape bevestigd. Ik vind het er nu ZO LUXE uitzien, haha. Behang is ook lekker stevig en desnoods met een doekje af te nemen zodat het er lang mooi uit blijft zien (hoop ik).

nachtkastje_gekleurde veer

En als we er dan toch zo dicht opzitten, What’s in my nightstand? Een schaaltje van Donna Wilson die ik van Tom voor mijn verjaardag kreeg met lippenbalsem, handcreme, oordopjes, pijnstillers en rustgevende kussenspray van The Bodyshop (voor de piekermomenten, die hebben we allemaal wel eens). Ik zoek nog een ander bakje/schaaltje omdat ik het zonde vind om deze mooie schaal zo weg te stoppen. Ik hoop op Koningsdag iets anders te vinden…

nachtkastje_gekleurde veer2

Omdat er genoeg ruimte over was, ligt er ook een prachtig beschilderde veer in, die Meike ooit op een cadeautje plakte (en verstopt moet worden, anders eet Mo hem op). En een paar nep komkommerschijfjes voor vermoeide ogen voor die ene keer dat ik het een beetje te laat heb gemaakt, if you know what I mean.

nachtkastje_lade2

In de tweede lade zitten een paar tijdschriften die ik nog moet lezen, de iPad en…

nachtkastje warme sokken

Warme sokken. Want als je koude voeten hebt, wil je niet je bed uit om warme sokken te pakken. Am I right?

nachtkastje_snor

En tot slot nog een kiekje van het kastje van Tom, die dus een klepje heeft. En een hele mannelijke mok met een snor om het gele bloemetje te compenseren ;).

***

De nachtkastjes zijn af, dat is duidelijk. Ook heeft de muur een kleurtje gekregen (heeeel subtiel, maar toch) en de gordijnen hangen. Alleen nog een nieuw dekbedovertrek (kan toch eindelijk niet ontbreken bij een slaapkamer make-over) en nog een kastje schilderen en dan kan ik het eindresultaat laten zien. Tot dan!

REACTIES:

 1. Tamara

  Gaaf! Ik vind het er top uit zien! Tip voor je behang op de bodem: je kunt er ook van dat transparante plastic op leggen. Als het dan nat wordt blijft je behangetje nog goed.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hahaha, eh, ik wacht nog even totdat het dekbedovertrek er is (en mooi staat) en dan zet ik het hele bed op de kiek. En nu maar hopen dat Tetkees op precies dezelfde plek wil gaan liggen als op de VOOR foto…

   Reageren
 2. Pingback: Ik hou van meuk TAG | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *