Ik hou van meuk TAG

Ik werd door Laura van Ooh La Lau aangetikt om de ik-hou-van-meuk-tag te doen. En met meuk wordt tweedehandsspul bedoeld. Ik snap de benaming heel goed. In kringloopwinkels loop je maar al te vaak tegen dingen aan waar je niet naar op zoek was, maar wel mee naar huis neemt. Thuis worden ze op de vensterbank gezet en zo stroomt je huis steeds voller met meuk…

Nu ben ik niet een gigantische kringloopsneuper. Ik houd er toch meer van om gericht op zoek te gaan. Ook omdat ik toch wel heel hard probeer om mijn huis een beetje meukvrij te houden (dat lukt half, want ik hou van mooie dingen). Hieronder mijn antwoorden op alle meukvragen!

Hoe vaak ga je naar de kringloop?
Dat verschilt enorm. Soms heel vaak en ook soms tijden niet. Ik woon erg dicht bij een kringloopwinkel en zou vaker moeten gaan (gewoon om te kijken). Meestal ga ik alleen als we er zelf spullen naartoe brengen. Dan zetten we er drie dozen meuk neer en nemen we een klein meukje (eh?) weer mee naar huis. Zo krijg ik niet het gevoel dat mijn hele huis straks vol staat met rotzooi omdat ik veel omruil voor weinig. We hebben al een tijdje niks weggedaan, maar er staat wel weer een declutteringssessie (serious business) op het programma, dus dan komt er vast weer een leuk kringloopvondstje bij. Want er is altijd iets leuks…

***

januari#2_30 januari#2_28

Wat is je favoriete kringloop?
De mamamini in Groningen. Er zijn best veel kringloopwinkels in Groningen, maar ik vind de mamamini toch het fijnst. En daar zit er dus ook eentje van heel dichtbij mijn huis…

***

agenda preppen

Wat is je grootste tweedehands aankoop?
Waarschijnlijk onze eettafel. Hier hoort een kleine anekdote bij: Tom had net een lease auto van zijn werk en we gingen een tafel ophalen die we hadden gekocht op marktplaats. Hij is lekker groot en de poten kunnen eronder vandaan, wat makkelijk is met verhuizen. De man die hem verkocht noemde het ‘een magnifieke tafel’ en zo noemen we hem nog steeds. Hij koste €90,00 en dat vonden we echt een koopje omdat er makkelijk 8 mensen aan kunnen zitten als hij los van de muur staat. Van dingen in auto’s vervoeren hadden we nog geen kaas gegeten en we kwamen dus zonder touw of dekentjes bij de meneer van de magnifieke tafel aan. Hij heeft hem als een papa voor ons uit elkaar gehaald, de klep van de auto vastgemaakt met touwtjes en plaatste op bepaalde plekken oude (schone) sokken om ervoor te zorgen dat auto en tafel beide heel zouden blijven. Toen we wegreden zwaaide hij alsof we zijn kinderen waren die voor het eerst alleen op vakantie gingen: blij, maar ook een beetje bezorgd. Haha. Nu hebben we altijd een bosje touw en een verhuisdekentje in de auto.

Ik ben wel van plan ons eetkamerhoekje binnenkort aan te gaan pakken en heel misschien ga ik de tafel dan ook een andere kleur schilderen (of beitsen?) omdat ik het hout iets te gelig vind nu. Wordt vervolgd…

***

favorieten_1

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?
Oei, dat vind ik heel erg lastig te zeggen. Waarschijnlijk op onze nachtkastjes, maar die staan al in een andere categorie die later komt (beste koopje). Over het algemeen ben ik ontzettend tevreden over de wat grotere aankopen op marktplaats. Er zitten een paar hele goede deals tussen en sommige waren gewoon de moeite en het geld waard (maar niet perse ontzettend goedkoop). Het tweedehands item waar ik de meeste complimentjes over krijg, is mijn tas (van vrouwen EN mannen). Hij koste volgens mij €5,00 in de kringloopwinkel. Het is een oude cameratas en ik vind het fijn dat hij zo stevig is. Zo is het makkelijk om er iets in de vinden en wordt er nooit wat plat gedrukt. Ik heb het hengsel al eens laten repareren, maar helaas is nu de andere kant van het hengsel aan het scheuren omdat ik hem zo vaak gebruik. Ik denk dat er wel meer van dit soort tasjes in de omloop zijn en kan ik een andere vinden (en daar het hengsel van gebruiken). Of misschien vind ik een los hengsel in een leuke felle kleur dat ik er opnieuw aan vast kan laten maken…

***

nachtkastje marktplaats nachtkastje nachtkastje_lade

Wat was het beste koopje ooit?
Twee nachtkastjes voor €5,00 op marktplaats. Eigenlijk waren we van plan om een keer iets nieuws te kopen in plaats van ‘ouwe meuk’ (Tom’s woorden). Alleen was er nergens iets leuks te vinden. Na een rondje marktplaats vond ik twee opknappertjes voor maar €5,00. Kopen is altijd makkelijk, maar opknappen zijn we nooit zo snel in. Maar in dit geval wel en wat ben ik er trots op! We hebben ze wit geschilderd, behang in de lades gelegd en ik heb zelfs nieuwe knopjes met nagellak versierd (ongekend crea bea toch?). Ik schreef er een heel artikel over, dat je hier kunt lezen.

***

Wat was je slechtste koop ooit?
Lastige vraag, die vergeet ik liever! Ik heb niet een slechte aankoop in het bijzonder, maar kleding kopen op marktplaats is me nooit heel goed bevallen. Je kunt het natuurlijk niet van tevoren passen en het is op foto’s lastig te zien of het vaak gedragen of vies is (wat de kleding die ik op marktplaats kocht een paar keer was). Er was niet heel veel geld mee gemoeid, dus het was niet echt een ramp. Kleding in kringloopwinkels trekt me ook nooit zo. Schoenen wel trouwens, ook op marktplaats. Goede (nieuwe) leren laarzen waar je een redelijke prijs voor betaalt (maar toch wel de helft van de winkelprijs) zijn eigenlijk altijd een goede koop geweest.

***

Laat een heleboel foto’s zien van je tweedehands aankopen.
Ok, ik speel vals, dit was niet een vraag. Maar ik heb zoveel leuke dingen gekocht in de kringloopwinkel en op marktplaats die ik heeeeeeeel graag in een lang rij hieronder wil zetten. Dit zijn ze (o.a. ik heb nog veel meer):

100_things_fall2_3diary_okt#2_10favorieten okt_1nep tomado rekjeknuffelsnieuwe tasjan_2014#4_5

 ***

Ik tag Heis (volgens mij heeft zij de mooiste kringloopverzameling op aarde), Marlous (ze houdt niet zo van tags, maar ze heeft wel magnificent taste als het om interieuraccessoires gaat) en Maris (zij schildert al haar tweedehandsspulletjes in een vrolijke kleur).

***

Neem je de tag ook over?
Vergeet dan niet te linken naar Ooh La Lau die deze leuke tag bedacht heeft.

REACTIES:

 1. Silvana

  Wat gaaf allemaal, vooral die nachtkastjes die je zo hebt opgefleurd! Helaas zijn de kringlopen in de Randstad een stuk duurder, en kom ik er minder vaak met echte koopjes vandaan.. Desalniettemin kan ik er maar geen genoeg van krijgen, haha. :)

  Reageren
 2. Elise

  Hoera voor rommel, euhm ik bedoel meuk. Dat klinkt toch net iets beter en hé, voor een prikje kan je al die leuke dingetjes toch niet laten staan zeker!

  Reageren
 3. Merel

  Superleuk om te lezen! Wat heerlijk om dichtbij een goede kringloop te wonen! dan kan je lekker vaak even binnen wandelen. Ik woon ook dichtbij een kringloop, maar dit is echt een vreselijke winkel. Helaas!

  Reageren
 4. Pingback: Leuke/inspirerende/handige blogpostjes (oktober) | Ooh La Lau

 5. Pingback: Ik hou van Meuk Tag'Hare Maristeit'

 6. Pingback: Ik hou van meuk tag - Mamaliefde

 7. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *