Recept: fluffy kaneelpancakes met maple syrup.

Ik ben een ontzettend beroerde ontbijter. Echt the worst. En dat terwijl ik thuis werk en beschikking heb over een hele keuken… Dit is niet het meest gezonde ontbijt ter wereld (understatement) maar het is een begin. Hierna ga ik over op healthy pancakes (true story).

pancakes beslagkom

Zoals je ziet is je keuken opruimen NIET nodig. Gewoon alles aan de kant schuiven, als je maar een beetje ruimte hebt om je beslagkom en je ingrediënten neer te zetten. ^_^

DIT HEB JE NODIG:
1 cup bloem (ik gebruik cups, afwegen is zoveel gedoe)
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel suiker
1/2 theelepel kaneel
snuf zeezout
1 cup melk
drupjes vanille
1 ei

pancakes melk

Wij zijn geen enorme melkdrinkers en gebruiken het ook niet voor ontbijtgranen of koffie. En dus hebben we altijd kleine pakjes houdbare melk in huis voor als we pannenkoeken (of in dit geval pancakes) willen bakken. Tip van de dag!

Het recept is simpel: meng eerst alle droge ingrediënten en gooi dan alle natte ingrediënten erbij. Even mengen met een garde (niet te lang of te heftig) en klaar is je beslagje!

pancakes bubbels

Zet een koekenpan op een niet al te hoog vuur (laag-medium) met een klontje boter. Schep drie kleine plasjes beslag in de pan. Pancakes zijn klein, niet de grootte van een hele pan. Wacht geduldig totdat de onderkant goudbruin (heerlijk woord) is en er bubbeltjes verschijnen aan de bovenkant. Omflippen die hap (props als je dit met één soepele beweging van de pan kan doen, ik gebruik een spatel).

pancakes donna wilson pancakes pancakes en appels pancakes hapje

Serveer met poedersuiker en een schattig bakje met maple syrup. Dat is niet goedkoop maar wel heel erg lekker. Ook zit er ietsje minder suiker in dan stroop en er schijnen ook nog een paar gezonde mineralen in te zitten.

♥♥♥

Wat is jullie favoriete ontbijt? Nog goede tips om mij aan het eten te krijgen ’s ochtends?

REACTIES:

 1. Rianne

  Ik ben nieuw op je blog maar ik ben nu al fan.
  De pancakes sla ik over maar hoe je het beschrijft, heerlijk!
  Enjoy your day!

  Reageren
 2. Sahar

  Woop woop, pannenkoeken aan de macht! Die tip van de pakjes houdbare melk ga ik trouwens zeker gebruiken, krijg nooit een heel pak leeg in m’n uppie.

  Reageren
 3. Lidia

  Heerlijk! Wij maken ze iedere zaterdag, soort traditie geworden;-). Leuk om je te volgen trouwens! Ik ben niet de beste met reacties achterlaten enzo, maar bij deze;-). Groetjes, Lidia

  Reageren
 4. Wendy

  Naast M&M’s heb ik nog nooit gekke dingen gegeten als ontbijt. Lees; brave ontbijter met crackers of yoghurt. Maar ik woon op mezelf, mama wordt dus niet boos :’), dus denk ik dat ik dit toch eens ga proberen!

  Reageren
 5. Zjojes

  Lekker!
  Ik maak wekelijks pannenkoeken met boekweitmeel, ook erg lekker.
  En wat een goede tip van de pakjes melk, dat ga ik ook doen!
  Groetjes,
  Joyce

  Reageren
 6. Pingback: Confetti soap #26 + kattenbonus! | Team Confetti

 7. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *