I love mondays #12: DIY plafond vol vlaggetjes!

Laten we wel wezen, een DIY is een groot woord. Maar heb je een ruimte in je huis die een hele bom vrolijkheid kan gebruiken of wil je je verjaardagsfeestje wat serieuzer aanpakken, (of kun je wel wat kleur gebruiken op deze maandagochtend) dan is dit een tutorial voor jou!

Een tijdje geleden was ik in de prachtige winkel van Kitsch Kitchen in Amsterdam. Als je er nog nooit bent geweest en je bent een keer in Amsterdam: het is echt een aanrader. Ze hebben namelijk geweldige spullen om je huis een shot kleur te geven EN er hangen piñata’s aan het plafond. Ik bedoel maar. Op de eerste verdieping hangt het plafond helemaal vol vlaggetjes. En toen ik dat zag, wist ik direct dat ik het klakkeloos zou kopiëren voor in mijn werkkamer. En zo gezegd, zo gedaan!

tetkees buitengesloten

Voordat je begint, sluit eventuele huisdieren of kleine kindertjes buiten. Dat vinden ze misschien niet zo gezellig, maar ze gaan niet goed samen met rondslingerende slingers, dus…

bende vlaggetjes

Ik ben niet zo goed in prioriteiten stellen trouwens, mijn werkkamer is namelijk een enorme chaos. Je ziet er hierboven een glimp van, maar de hele vloer ligt vol met zooi. Maar ik voelde me blue, zag de slingers tussen alle rotzooi liggen en besloot dat dit het moment was!

Ik had daarvoor bepaald hoeveel rijen ik in mijn kamer wilde en hoeveel meter slinger ik nodig had. We hebben een oud huurhuis (gekocht)  met plafonds van gipsplaten. Niet zo chique, maar wel HEEL handig als je rijen slingers met een gelijke afstand wil ophangen. En je kunt de groeven tussen de gipsplaten bijna niet meer zien nu de slingers hangen, yessss. De bovenstaande vlaggetjes zijn overigens niet meer te bestellen bij Kitsch Kitchen, maar ze hebben wel heel veel andere leuke vlaggetjes!

punaise knoopje

Knip de slingers op maat (ik kon een slinger doormidden knippen en had meteen de goede lengte). Maak een knoopje aan elke kant en jakker er een punaise doorheen.

punaise

De truc is om de punaise in het plafond te drukken en niet in de muur. Ik jaste hem in de groef tussen twee gipsplaten in. Lekker strak aantrekken en aan de andere kant hetzelfde doen. Zo zit de slinger zo dicht mogelijk tegen het plafond aan en gaat ie niet ‘hangen’.

slingers kitsch kitchen vlaggetjes

En het resultaat mag er wezen! Instant party office! En nou, dat mag ook wel. De Team Confetti HQ zou natuurlijk een feestje moeten zijn om binnen te lopen. Op dit moment is het alleen nog een feestje om omhoog te kijken, naar beneden is een ander verhaal. Ik heb het heel erg druk met blog-gerelateerde-praktijken en dat is natuurlijk geweldig, maar ik moet even geduld hebben om mijn werkkamer af te maken. Ik heb nog meer geweldige Kitsch Kitchen items voor in mijn werkkamer ontvangen, maar die komen pas tot zijn recht als het niet meer zo’n uitdragerij is. Coming soon dus!

♥♥♥

Fijne Paasmaandag nog!

REACTIES:

  1. Olga Bericht auteur

   En vandaag ga ik de IKEA leegkopen, een extra tafel erbij voor DIY’s en het inpakken van de box, een lamp met wolkjes erop (uiteraard van de kinderafdeling) en misschien een nieuwe bureaustoel… Misschien wordt het dan straks eindelijk wat met die party office van mij. ;)

   Reageren
 1. Veerle

  Wat een vrolijkheid! Wellicht dat ik dit ook ga doen! Mijn muren zijn recent gewit, maar het plafond niet, dus het contrast is iets te aanwezig momenteel, dat is natuurlijk mooi weg te werken met kleurrijke vlaggetjes!

  Reageren
 2. Wendy

  Wat word ik hier vrolijk van! T zonnetje schijnt niet, maar jou instant party office straalt wel!!! Kitch Kitchen is zo leuk! Ik had er vroeger altijd een schooltas van :)

  Reageren
 3. Wendy

  Het ziet er hartstikke vrolijk uit zeg! Heel erg leuk. Ben gelijk geïnspireerd… wij hebben precies zo’n zelfde plafond, dus dat moet goed komen. :)

  Reageren
 4. Pingback: Home improvement: party office update #1 | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *