Oud en nieuw tip: tropische mocktail met Sencor blender.

Overmorgenavond vieren we weer de gezelligste avond van het jaar: oudejaarsavond! En ik vind het heus heel lekker hoor, een glaasje champoepel als de klok twaalf uur slaat. Maar dan moet ik me tot die tijd wel een beeeeetje inhouden. Ik ben namelijk een mietje als het om alcohol gaat (twee glaasjes is eigenlijk al teveel) en daarom ga ik dit jaar aan de mocktails. Dat is dus een alcoholvrij drankje dat net doet alsof ie een echte cocktail is. Vandaag deel ik een receptje in samenwerking met Sencor, woohoo!

Toen ik de producten van Sencor voor het eerst bekeek, was het meteen liefde op het eerste gezicht. Ik heb namelijk een grote liefde voor handige keukenapparaten, maar als ze ook nog een leuk kleurtje hebben, oh mamma! Het merk Sencor is nieuw in Nederland en ze hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding (serieus, echt hele nette prijzen). Ik mocht de blender en de keukenweegschaal uitproberen, helemaal perfect om een lekkere mocktail mee te maken. Zoals je hieronder kunt zien is de blender statig en van roestvrij staal en de weegschaal strak en rood. Hier kun je de regenboog aan kleuren en apparaten van Sencor bekijken. En geloof mij, dat wil je. Ik bedoel, een mintkleurige waterkoker en een knalgele broodrooster?! Wat een feestje!

Ok, calm down! Het is tijd voor de mocktail en een review van de Sencor blender en keukenweegschaal…

flamingo mocktail

TROPISCHE MOCKTAIL MET ANANAS EN AARDBEI
Deze mocktail is zuurstokroze en smaakt heerlijk fris en romig. Vol vers fruit en een schepje ondeugd…

Ingrediënten (voor twee grote glazen):
100 g bevroren aardbeien
200 g verse ananas
een eetlepel vanille ijs
spa rood / verse aardbei limoen limonade AH
ijsblokjes

sencor blender sencor weegschaal aardbeien wegen

We beginnen met het klaarzetten van alle ingrediënten zodat je binnen een paar minuutjes een stel tropische mocktails op tafel hebt staan. Weeg het fruit af en zet vast feestelijke glazen klaar. De keukenweegschaal is recht voor zijn raap en werkt perfect. Niet teveel knopjes, het spreekt voor zich. Ik zette voordat ik op ‘on’ drukte eerst een kommetje op de weegschaal. Zo weegt hij het kommetje niet mee, maar wel de inhoud die je vervolgens in het kommetje gooit. Wel zo handig. Ook is hij makkelijk schoon te maken omdat de knopjes touch screen zijn. Maar het allerbelangrijkst: hij is er ook in het roze!

blender mocktail blender

En dit is de blender! En die doet ook niet moeilijk met teveel knopjes. Op standje 1 gaat hij aan en op standje 2 gaat hij wat harder. Met de P links en de ‘pulse’ knop onderopkun je de inhoud van je blender een klein opdondertje geven. Handig voor als er iets een beetje verstopt zit of om ijsblokjes mee te crushen.

Doe de aardbeien, de ananas, een schepje vanille ijs en iets vloeibaars in de blender. Dat kan een scheutje sap zijn of water, maar ik deed er een beetje aardbei limoen limonade van AH (mijn nieuwste ontdekking) bij. Alleen maar ‘droge’ dingen in een blender gooien werkt niet, hij moet een bodempje hebben om mee te werken.

De bevroren aardbeien zijn een goede eerste test voor deze blender. Mijn oude blender wordt heel boos op me als ik er bevroren dingen in doe, dus ik wist dat het een uitdaging zou zijn. En hij heeft het gered hoor!

strawberry mocktail

Schenk het roze goedje in een glas met een stel rietjes en een vrolijke prikker. Waarschijnlijk is het nog wat aan de dikke kant, dus laat wat ruimte over in je glas voor een beetje spa rood. Als het goed is krijg je een freaky schuimlaag bovenin je glas, surprise!

aardbei limoen

Je kunt ook nog een beetje aardbei limoen limonade erbij gooien als je geen zin hebt in schuim of prik. Een stel ijsblokjes erbij en proosten maar!

CONCLUSIE
De blender en de weegschaal zijn goed door de keuring gekomen! Ik merkte dat de blender bevroren fruit goed aankan, maar hoe kleiner, hoe beter. De weegschaal werkt pico bello en heeft een leuk kleurtje. De keukenweegschaal kost €19,95 en is er in zes verschillende kleuren. De blender heeft een 600Watt krachtige motor, een 1.5 liter glazen blenderkan en kost €54,95.

En ik moet toegeven dat ik sta te popelen om nog meer gekleurde keukenapparatuur in huis te halen. Onze waterkoker is na tien jaar trouwe dienst toch echt aan vervanging toe. Welke zal ik doen, de mintgroene of toch de blauw/witte van porselein…?

♥♥♥

REACTIES:

  1. Sanne

    Oeeeeh, ziet er heel erg lekker uit! Maar ja, ik zie dit nu pas en ben al bij de supermarkt geweest, haha. Dan maar onthouden als mocktail voor een willekeurig ander feestje! ;-)

    Reageren
  2. Pingback: Confetti soap #49 + kattenbonus! | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *