Ontbijt juweeltje: baked oats citroentaart met bosvruchtensaus.

Voor iedereen die altijd al warme citroentaart met frambozensaus voor ontbijt heeft willen eten: dit recept is voor jullie! Na flink wat geëxperimenteer heb ik namelijk het perfecte taart-ontbijt uitgevonden. Mag ik een applausje? Ok, misschien moeten jullie eerst zelf even het recept uitproberen…

citroen taart

Het hele baked-oats-concept was een beetje aan mij voorbijgegaan. Ik heb één keer banaan/ei/havermout pannenkoekjes gebakken en ik vond ze smerig. Die zak havermout stond dus al een hele tijd stof te vangen totdat ik twee weken geleden het recept van Budgetbytes voor blueberry baked oats tegenkwam en het spontaan besloot te maken. Ik vond het ‘ok’ maar van mij mocht het wel wat taartiger…

Koortsachtig begon ik te experimenteren en op een dag was het raak: de citroentaart met framboos-bosbessen-saus was geboren! Er zit veel goeds in zoals zaden, havermout en fruit. En zoals ik al zei: taart voor ontbijt!!! Meer hoef je toch niet te weten?

banaan en citroen

INGREDIËNTEN
Citroentaart:
1 geprakte banaan

sap én rasp van 1 citroen
1 cup havermout
1 ei
1/3 cup melk
1 eetlepel maanzaad
1 eetlepel honing
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel vanille essence
snufje zout
optioneel: griekse yoghurt
Bosvruchtensaus:
1/2 cup frambozen
1/2 cup bosbessen
1/2 theelepel honing

ingredienten

Voor de taart: vet eerst een ovenschaal in met een beetje olie/boter/kokosvet/whatever en verwarm de oven voor op 180 graden. Kluts alle ingrediënten door elkaar in een kom en giet in de ovenschaal. Zet een half uur in de oven (totdat het midden van de taart niet meer nat is en stevig aanvoelt).

Voor de saus: doe de frambozen, bosbessen en honing in een kleine handmixer of blender en chop totdat er geen stukjes meer inzitten (of wel, jouw keuze).

citroen maanzaad baked oatscitroen taart 2

Hopsakee, dat is ‘m al! Easy peasy! In het weekend kun je dit prima doen in de ochtend (hallo lazy sunday) maar je kunt er ook doordeweeks van genieten met één druk op de knop…

baked oats taart verdeeldhapje

Snijd de cake in stukken en bewaar ze in een plastic bakje in de koelkast. De volgende ochtend wip je twee (of meer, jum) stukjes in een schaaltje, één minuutje in de magnetron, beetje saus eroverheen en genieten maar! Warme taart voor ontbijt waar je je niet schuldig over hoeft te voelen en waar je lang vol van zit door de havermout. Ik ben heel erg blij met deze vondst en ik hoop dat ik iemand met dit recept een fijne ochtend ga bezorgen.

♥♥♥

Wie gaat het recept proberen?
En als het lekker was, kom je dan terug voor een applausje?

REACTIES:

  1. Frauke

    Hmmm! Dat ziet er superlekker uit. Ik heb al vanalles met havermout gemaakt, maar dit niet. Al helemaal niet voor ontbijt! Dus, ik ga het zeker proberen. Want, zoals je zegt: taart voor ontbijt <3

    Reageren
  2. Debby

    Geniaal!! Heb op bakpoeder na alles in huis zelfs :) voor de taart dan.. De saus is mij wat te op de vroege ochtend haha.. Maar ga dit zondag zeker maken en dan met stukjes chocolade erdoor :)

    Reageren
  3. kiki

    Wil ik maken! Maar hoeveel is een cup?? (En hoe meet je in hemelsnaam 1/3 cup?)
    Ik heb wel zo’n afmeetsetje, maar het grootste is 1 eetlepel :-)

    Reageren
    1. Olga Bericht auteur

      Cups zijn echt ideaal om mee te koken. Gaat veel sneller dan afwegen, echt een aanrader. Je kunt ze bijna overal kopen, Ikea, blokker vast ook wel of een kookwinkel. In de tussentijd: Google maar ‘cup to grams’ of ‘cup to ml’ dan kom je er vanzelf. :)

      Reageren
  4. Nina

    Klinkt super, ga ik snel een keer maken!
    Nog een havermout ontbijttip zijn muffins die ik maakte naar een recept van chickslovefood.nl Zij maken ze met walnoten maar ben niet zo van de noten in de ochtend dus ik gooi er blauwe bessen (uit de vriezer) of cranberries doorheen. Zooo lekker!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *