5 reasons why I smile TAG

Ik werd een tijdje geleden getagd (of hoe de broer van Tom het graag noemt, ‘getaggerd’) door Jenny om de 5 reasons why I smile TAG te doen. Af en toe stilstaan bij de mooie en fijne dingen in het leven is goed om te doen. En daarom heb ik vijf dingen bedacht waar ik heel hard van ga glimlachen.

Omdat ik de tag makkelijk zou kunnen vullen met Tom, Meike, mijn ouders en vrienden (thanks you guys, jullie laten me HEEL hard glimlachen) en er zo geen plek meer over is voor random leuke dingen, noem ik een paar dingen die op DIT moment spelen. Iets met tevreden zijn met de kleine dingen.

tetkees brokjes

1. Tom & Tetkees.
Tetkees is een beetje moeilijk. Hij is namelijk een beetje brokjesverslaafd en schreeuwt de hele dag om eten. Lees de kattenbonus van gisteren voor meer info. Ik lag vanmorgen nog in bed, toen Tom alvast de katten eten ging geven. Hij had een lege brokjesdoos gevuld met Tetkees zijn brokjesontbijt en de doos meegenomen naar de slaapkamer zodat ik geamuseerd vanuit bed naar Tetkees zijn brokjesjacht kon kijken. Daar moest ik van glimlachen. :)

***

2. Blogdate.
Ik ga donderdag weer naar Amsterdam (ik ben erg slecht in leuke uitnodigingen afslaan, ook als ik er de hele dag voor in de trein moet zitten). Ik ga een hele berg leuke dingen bekijken bij een tof persbureau EN ik heb een afspraakje met Maris van haremaristeit.nl. Want (zoals je kon lezen bij puntje 4. van onze blogtips van afgelopen zaterdag) daten met andere bloggers is LEUK! En in de trein heb ik tijd om Lena’s boek uit te lezen. Ik heb er zoveel zin in!!!

***

dekbed hema

3. Nieuw dekbed.
We hebben nieuwe dekbedden (ja, twee eenpersoons dekbedden) en nieuwe dekbedovertrekken van Hema! We hebben al zo verschrikkelijk lang dezelfde dekbedden en het werd tijd om nieuwe te halen. Per dekbed krijg je twee laagjes die je met drukknoopjes aan elkaar vast kunt maken. Zo kun je een zomers dekbed maken met 1 laagje, en een winters dekbed met 2 laagjes. Tom houdt wel van heel veel dekentjes, dus hij heeft twee laagjes en ik eentje (heb het vaak te warm). ZO HANDIG! En heerlijk, alles nieuw en in een vrolijke kleur. We hebben trouwens twee eenpersoonsdekbedden omdat vooral Tom de neiging heeft zich in zijn deken te rollen (ik noem hem ook wel liefkozend burrito) en ik dan zonder deken eindig. Misschien dat we ooit nog eens volwassen worden en voor een tweepersoonsdeken gaan, maar eerst nog niet. ;)

***

granny1 granny2 granny3

4. Downton Abbey.
Downton Abbey is weer begonnen en ik hou er zo van!!! Uitermate Brits, grappig, spannend, kneuterig, prachtig en verslavend. Mijn favoriete karakter is granny, ze is echt te gek. I love her!

***

creme brulee

5. Crème brûlée van Lidl.
Ik heb een nieuwe verslaving (samen met Tom) en dat is de Crème brûlée van Lidl. Ze worden per twee verkocht, in een glazen bakje en met een klein zakje caramelsuiker die je eroverheen kan gooien. Even onder de grill (bij ons smelt de suiker, ipv dat het hard wordt, but it’s still good) en lepelen maar. Met een echte brander gaat het vast beter. Hij kost nu €1,29 (per twee) als ik het goed heb, en hij is tijdelijk verkrijgbaar. Thank goodness, want ik weet nu al niet meer wat ik met al die glazen bakjes moet doen (we hebben er al zes!). Misschien dat ik nog een leuke DIY verzin, haha.

***

Om wat voor dingen moesten jullie afgelopen week glimlachen? Share the happiness! 

REACTIES:

 1. Kayleigh

  Tip voor de bakjes: zelf toetjes in maken! Ik maak regelmatig monchoutaart in een potje: verkruimelde koekjes onderop (zonder boter, anders krijg je het er niet uit!), dan monchoumengsel er op spuiten, en vlak voor het serveren lekkere jam of vers fruit er boven op.

  Mijn vriend moppert wel over de hoeveelheid afwas als je het zo serveert, maar ik vind het er leuker uit zien dan een taartpunt.

  Reageren
 2. Nienke

  Hahah, bij ons is het precies andersom ik lig het liefst met honderd dekentjes en manlief heeft het altijd veel te warm. Maar dat dekbed is leuk! Ik stond er een paar weken terug ook mee in mijn handen.

  Reageren
 3. Anne

  Leeeuk dekbed! Wij hebben overigens precies hetzelfde: Mirjam nestelt zich helemaal in haar dekbed (ik noem haar dan ook altijd een postpakketje) en ik heb het koud. En dus hebben we twee dekbedden en daar ben ik ZO blij mee. :D

  Reageren
 4. Linda

  Wat een leuk artikel :-) daar word ik blij van. Wat een mooi overtek hebben jullie, wist niet dat Hema zulke mooie had, dus daar ga ik snel maar eens kijken. Heel veel mensen hebben twee dekbedden dus het is niet gek, alleen maar ha dig :-)

  Reageren
 5. Pingback: Photo diary oktober #4 + kattenbonus! | Team Confetti

 6. Lizet

  Ik glimlach niet eens van Maggie Smith in Downton Abbey, ik lig meestal gewoon in een scheur. Wat een fantastische rol. <3 En jullie nieuwe dekbedden zijn erg mooi!

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *