Fair fashion under €25: Monki

Sinds ik me voor heb genomen om iets fairder te kiezen als het om kleding gaat, moet ik toegeven dat ik niet veel kleding heb aangeschaft. Aangezien fast fashion één van de grootste boosdoeners is van de scheve mode-industrie is het in dat opzicht helemaal niet slecht. Alleen is de lol van het kleding shoppen er voor mij wel een beetje af. Ik heb namelijk het gevoel dat ik bijna nergens meer kan winkelen…

Mijn inkomen is niet gigantisch en mijn budget voor kleding dus ook niet. Dus alhoewel ik het volkomen terecht vind dat goede en eerlijke kleding wat meer kost, heb ik het gevoel dat de keuze veeeeeel minder is geworden… Bijna alle winkels in de stad zijn off limits en de keuze bij fairtrade winkels is beperkt. Maar na even researchen kwam ik erachter dat Monki fair-technisch goed bezig is, een hele leuke collectie voor de zomer heeft en dat ze aardig wat leuke items hebben voor €25 of minder. Check hier mijn vondsten:

maggan top

Maggan top / €20

tone dress

Tone dress / €25

nadja skirt

Nadja skirt / €25

maggan top black

Maggan top black / €20

mary top

Mary top / €15

envy top

Envy top / €15

nikita top

Nikita top / €15

nadia trousers

Nadia trousers / €25

stina sweatpants

Stina sweatpants / €25

anne clutch

Anne Clutch / €15

hollie bag

Hollie Bag / €15

monki zip pocket

Monki Zip Pocket / €6

dagny necklace

Dagny necklace / €10

polly sock egg and bacon

Polly sock egg and bacon / €4

cissi sock mr and mrs

Cissi sock mr and mrs / €6

✿✿✿

Ik vind de collectie van Monki echt ontzettend leuk. Ja ze hebben crop tops en superkorte broekjes (not really my thing) maar ook lekkere loosy goosy luchtige shirts en jurkjes met mouwtjes en toffe printjes. En een onwaarschijnlijk schattige serie sokjes, zoals je hierboven kunt zien. Die hamstersokken zijn ridiculous! En dus geweldig. ;)

Monki heeft in Nederland winkels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Helaas pindakaas niet in Groningen. Maar je kunt er ook online bestellen en betalen met Paypal. En dus wordt het hoog tijd dat ik een paar leuke summer essentials ga bestellen! Of een keertje afreis naar het westen voor een kleine shopping spree…

REACTIES:

 1. Karlijn

  Oh, het eerste jurkje vind ik zo leuk! En die sokken zijn ook zo schattig. Misschien eens tijd om binnenkort op zoek te gaan naar een Monki in de buurt!

  Reageren
 2. Hanneke

  Jaaaaa! Dat jurkje! Wat leuk!
  PayPal heb ik niet, dus moet ook op pad naar één van de winkels. Maar ik woon ook in Groningen, dus dat moet toch maar even wachten….

  Reageren
 3. Reggy | Project R.

  Jaaa! Dat eerst jurkje is leuk!! Waarom moet ik nou net in Bali zitten als jij zulke toffe kledingstukken op je blog plaatst? Oke, dit is misschien inderdaad niet helemaal fair. Maar als ik een Monki store binnen kom weet ik nooit waar ik moet beginnen, terwijl ze meestal zulke leuke dingen hebben. Hm, toch maar weer eens shoppen als ik straks terug in Nederland ben (en hopen dat ze dat jurkje dan nog steeds hebben). :-)

  Reageren
 4. Charlotte

  Die sokken zijn zo leuk! Ik had niet eerder gehoord van de winkel, maar ik woon in Utrecht dus zal er eens een keer langs gaan :)
  Ik vind het zelf ook altijd lastig met kleding om iets te kopen dat ‘fair’ is

  Reageren
 5. Aïsha

  My oh my! Wat een leuke dingen. Die sokken! En de Mary top vind ik ook heel erg leuk. Ik pleit voor een Monki winkel in Groningen. Nu we toch bezig zijn met allemaal nieuwe winkels in de stad, mag deze er ook wel bij.

  Reageren
 6. Natasja

  Ooooh ik wist helemaal niet dat Monki bewust bezig was, goed om te weten! :D Het keten is eigenlijk onderdeel van de H&M, daarom had ik het niet verwacht.

  Reageren
 7. Daphne

  Ohhhh, ik kan mijn belachelijke-sokken-collectie dus weer aanvullen! Heerlijk, muizen met hoofddeksels ontbreken nog in mijn verzameling haha. Nee, maar Monki is inderdaad een heerlijke winkel – waar ik veel en veel te weinig kom, eigenlijk.

  Reageren
 8. Hannelore

  Ah leuk! Ik heb nooit echt goed genoeg naar fair fashion gekeken omdat ik ook dacht, veel te duur voor mijn studentenbudget… Maar dit is meer dan doenbaar! Weet je iets over de kwaliteit?

  Reageren
 9. Stella

  Ahhh zooooo leuk! Vooral de Hollie Bag vind ik mooi en ik moest heel hard lachen om de zip pocket! Tijd voor deze winkel om naar Groningen te komen :)

  Reageren
 10. Sanne

  Wat super goed, want ik koop graag bij Monki! En ik ben ook niet van de crop tops, haha. As we speak heb ik een oversized roze trui aan, van de Monki! Ik vind het echt super knap dat je zo bezig bent met fair fashion, geweldig zeg. Super inspirerend!
  Liefs

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *