Home improvement: Photoshop-schets van de WC.

Really? REALLY?! Ga ik jullie echt mijn wc laten zien? Achja, waarom niet hè? Onze wc is een grappig hokje waar best iets leuks van te maken is, alleen zijn we daar nog nooit aan begonnen. Maar binnenkort staat hij op onze to-improve list en daarom dook ik alvast photoshop in om te bekijken wat we ermee kunnen doen…

wc_5 wc_basis wc_9

En zo ziet ie er nu uit. We hebben er echt nog amper iets aan gedaan sinds we hier kwamen wonen. Maar dat komt eigenlijk ook een beetje omdat we er bijna nooit zijn. Het is een beetje een koud hokje en we hebben een sprankelend nieuwe badkamer in ons huis laten zetten en daar is ook een wc. Dit is dus eigenlijk onze gast-wc (zo hee, chique man) maar hij is niet bepaald, eh, gastvrij…

Er zat eerst een stortbak aan de muur die is vervangen door een ingebouwde wc (vandaar dat dat stuk muur ongeverfd is). En omdat we lekkage hadden en er een enorm gat in de vloer zat, hebben we het vloertje vervangen met donkergrijze tegeltjes. De tegeltjes op de wand sluiten niet aan (argh) en de kleur van de voegen zijn ook niet hetzelfde. We gaan de wandtegeltjes daarom helemaal wit schilderen (inclusief voeg) net zoals we in de keuken hebben gedaan. Misschien valt het dan wat minder op.

Wat wel heel erg leuk is, is dat we meerdere grappige nisjes hebben waar we wat leuk opleukspul en een enorme voorraad wc-papier kwijt kunnen. Genoeg om mee te werken dus! Hieronder zie je de drie schetsen die ik maakte voor het kleinste kamertje in ons huis:

wc_1

SCHETS 1
Omdat het eigenlijk niet bij de rest van het huis hoeft te passen (vind ik) kun je er best een beetje los gaan qua kleur. Ik vind donkerblauw/turquoise heel erg mooi op de muur, maar het kan in een grote ruimte wat overweldigend zijn. In deze kleine ruimte kan het prima. Een hangplantje en een egeltje erbij, heel gezellig en heel anders dan dat ik in de rest van mijn huis zou doen. Alle styling stuff op deze schets komen trouwens van Sissy-Boy.

wc_2

SCHETS 2
Maar heel stiekem hebben Tom en ik onze favoriete muurkleur gevonden en nog veel stiekemer willen wie die in ons hele huis (naast gewoon wit) op de muur smeren. We zijn niet zo goed in muurkleuren, ze vallen vaak een beetje anders uit dan dat we in ons hoofd hadden. De knalgroene muur in de gang hebben we pas overgeschilderd in die lievelingskleur: Winter (van Histor geloof ik?). Het is een heeeeele zachte grijs met een heel klein beetje kleur erin. En het staat prachtig bij alles. Het kan mooi bij pastelkleuren, maar ook bij wat fellere kleuren (zie hieronder). Deze cutesie wc past heel goed bij de rest van ons huis. Door de kleur van de muur natuurlijk, maar ook door de vrolijkheid van de accessoires. Wat vinden jullie trouwens van de to-die-for-zeeppomp in de vorm van een uiltje? Je vind hem bij de badkameraccessoires op Otto.nl. En als je hem een beetje te kinderachtig vindt, ze hebben ook volwassenere zeeppompjes, haha.

wc_3

SCHETS 3
Zie je? Lichtgrijs staat mooi bij alles en het maakt de ruimte ook lekker licht. De poster heb ik in mijn party office hangen, maar ik twijfel of ie daar wel op zijn plek is. Misschien dat ik hem verhuis naar de wc? De overige accessoires komen van de home afdeling van H&M. Net zoals de schets hierboven lijkt het me wat gezelliger staan om het wc-papier in een mandje te gooien. Ach, niet best eigenlijk hè, dat ik daar hardop over na zit te denken. ;)

♥♥♥

Wat vinden jullie de leukste optie?

♥♥♥
dus

REACTIES:

 1. Nienke

  Optie twee vind ik de mooiste! Maar geloof me, van je wc in huidige staat kan ik enkel dromen ;) ik hoop dat er bij ons deze zomer een fonkelnieuw toilet staat want nu is het maar triestig, om nog maar te zwijgen van de vloer!!

  Reageren
 2. Sanne

  ik zou absoluut voor de laatste gaan! Anders de tweede. Grijs vind ik echt een fijne kleur, juist inderdaad omdat je het met zoveel dingen kan combineren. Die poster van Ikea ziet er heel leuk uit zo op de wc. Echt tof trouwens dat je veranderingen al uit kunt proberen in photoshop ?.

  Reageren
 3. Karin Éénig wonen

  Ik wilde dat ik dit soort dingen kon maken, lijkt me zo handig om verschillende opties in het ‘echt’ te zien, dan alleen proberen je een voorstelling te maken! Ik vind optie twee het mooist. Mijn wc-papier zit ook een mand, en daar heb ik ook heel bewust over nagedacht ;)

  Reageren
 4. Frauke

  Wat leeeeuk! Ik zou heel erg twijfelen tussen optie 2 en 3 maar vind 3 toch net het vrolijkste en meest fun. En wc-papier in een mandje staat schattig, haha. Wat cool eigenlijk dat je dat zo in Photoshop kan uitproberen en zien wat het geeft! Nu heb ik veel zin om dat ook te doen met ons appartement haha. X

  Reageren
 5. Ingrid

  Hahaha! Duidelijk foto 2 natuurlijk ;) Ik vind de accessoires van foto 3 heel mooi, met de poster van foto 1 of 2 voor de complete ever lasting summer vibe experience op jouw toiletterette, gezellig. Ik heb ook mijn wc-rollen in een mand staan in de wc, super stylisch verantwoord én praktisch (want dat moet ook op een wc).

  Reageren
 6. Femke / Beidehands

  Jup, optie 3 dus. Zoals ik al zei, zonder de andere twee nog gezien te hebben: mijn favoriet :) Maar goed, het is jullie ‘huuske’ hè dus uiteindelijk maak je zelf (vast en zeker ;)) de juiste keuze!

  Reageren
 7. Smilla

  Ik vind optie 2 of 1 het leukst. Wij hebben op het nisje ‘achte’ de wc een grote vissenkom staan. Vraag me niet wie het bedacht heeft maar ik ben er ondertussen aan gewend.

  Reageren
 8. José

  Ik vind ook optie 1 het mooist . En ook juist wel grappig dat het dan helemaal niet zo past bij de rest van je huis toch ?

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Is ook leuk. Maar volgens mij gaan we echt ons hele huis in die lichtgrijze kleur schilderen. En dan heel hard opfluffen met kleurrijke accessoires. ;)

   Reageren
 9. Lotte

  Optie 2 met de poster van optie 3! Helemaal leuk! Ik ben een beetje boel verliefd op het mandje in optie 2 voor de wcpapier… Past mooi bij het grijs :)

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *