DIY: Pinata

header

Zoals iedereen onderhand wel zal weten: vorige week vrijdag organiseerden we met een groep vriendinnen een surprise-birthday-party voor Heike! Het thema was Día de los Muertos en ik maakte de pinata. Die is onmisbaar namelijk. Vandaag laat ik zien hoe jij ook een pinata kan maken!

Pinata’s zijn ontzettend leuk. Ze zijn fel gekleurd, gemaakt van papier en er zit een hele berg snoep in die je eruit krijgt door de pinata kapot te meppen. What’s not to like? Zo maak je een pinata:

pinata_87

Teken de vorm van je pinata op stevig karton en snijd hem uit. Alles kan! Omdat ik Heike heel lief vind, maakte ik een hart. Als je een kant hebt uitgesneden, gebruik hem dan als sjabloon voor de andere kant. Zo heb je twee precies dezelfde delen.

pinata_75

Snijd daarna een lange strook karton uit. Dit wordt de zijkant van je pinata.

pinata_85

Even tussendoor: Lief!

pinata_71

Plak de zijkant met schildersplakband aan de voor- en achterkant. Schildersplakband is handig omdat je er nog iets bovenop kunt lijmen. Laat bovenin een kleine opening waar het snoep in kan.

Dan nu, mijn uiterst gedetailleerde techniek van pinata-slierten knippen. Dit kun je uit zijdepapier doen. Maar wat je ook kunt doen zijn servetjes gebruiken. Grote kans dat je die al in huis hebt en dan hoef je niet naar de hobbywinkel te fietsen. There we go:

foto collage 3

1. Een servetje bestaat uit drie laagjes (meestal). Trek een laagje van het servet af, zodat je twee laagjes servet over houdt. Zo is het wat lichter en wappert het een beetje.
2. Knip je servet in vier delen.
3. Leg twee delen op elkaar en vouw in de lengte.
4. Vouw drie keer dubbel in de breedte.
5. Zorg dat je niet in de vouwkant knipt, maar aan de andere kant.
6. Knip in het servetje zodat er vier fliebertjes ontstaan (mooi pinata-jargon hè?)
7. Vouw weer open en knip de stukjes in die nog moeten en eerder verstopt zaten in de vouw.
8. Knip in de lengte in tweeën. Omdat je bij stap 3 twee delen servet op elkaar legde, heb je nu in een klap vier sliertjes! Herhaal totdat je genoeg sliertjes hebt.

pinata_39

Beplak eerst de zijkant. Begin onderop en werk omhoog. Zorg dat het volgende sliertje steeds het vorige overlapt. Doe daarna de voor- en achterkant. Snoei hier en daar de zijkantjes nog wat bij. Als het goed is, ziet je pinata er nu zo uit:

pinata_3

Klaar om kapot te slaan!

diary_okt#2_18

Een pinata is ook leuk straks voor Sinterklaas. Een superleuke interactieve surprise!

REACTIES:

 1. Pingback: What I love friday #38 | Team Confetti

 2. Pingback: Anti-Valentin Party ! | Puella Simplex Diary

 3. Pingback: I love mondays #17 | Team Confetti

 4. Pingback: DIY pinãta – Lilliepawillie

 5. Pingback: Mini Pac-Man piñata's voor Halloween - Broterhammen.be

 6. Pingback: 3 originele sinterklaassurprises om te maken voor je kind - Mijn Grote Ik

 7. slotsite

  I’ve been searching for hours on this topic and finally found your post. slotsite, I have read your post and I am very impressed. We prefer your opinion and will visit this site frequently to refer to your opinion. When would you like to visit my site?

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *