DIY kunststof stoel in een andere kleur spuiten.

Gisteren had ik een spontane actie. Dat gebeurt soms. Dan heb ik iets in mijn hoofd and I’ll be damned als ik het niet meteen uitvoer. Tom en ik waren afgelopen weekend naar de Tuinland (zonder goede reden, ik vind het er gewoon fijn en ze bakken er geweldige uitsmijters). We kwamen een stel prachtige stoelen tegen die grandioos in de aanbieding waren, maar helaas niet in de goede kleur. Ze waren namelijk zwart en wij zoeken witte stoelen. ‘Maar wat als ik ze nou eens wit spuit?’ dacht ik gisterochtend en ’s middags zat ik op de fiets, op weg naar Tuinland, om aan mijn experiment te beginnen…

fiets

Dit is zo’n moment dat een rijbewijs hebben, heel handig zou zijn. Dus de volgende keer als ik motivatie probeer te vinden voor een autorijles, dan moet ik hier maar even aan denken, haha. Aan de andere kant is het me ook prima gelukt op de fiets (thank you fietsrekje) en ergens ben ik verbaasd dat er onderweg niet iemand voor op mijn fiets is gaan zitten, want het ziet er heel erg uitnodigend uit.

stoel spuiten_4

Thuis maakte ik de stoel stof- en vetvrij met mijn geliefde St Marc, terwijl Tetkees mijn project overzag. Hij bemoeit zich graag met alles waar ik mee bezig ben en laat tussen neus en lippen door weten dat hij wel een brokje zou lusten…

stoel spuiten_6 stoel spuiten_10

De pootjes moesten gewoon houtkleurig (dat is niet een kleur, but you know what I mean) blijven en daarom pakte ik ze in met plastic zakjes en schilderstape.

stoel spuiten_7

Dit vond ik zelf een ontzettend verstandige stap (very unlike me, ik heb heel weinig geduld als het om klussen gaat): primer! Twee laagjes over mijn stoel gespoten, geen idee of het ook echt nut had.

stoel spuiten_14

Tien minuutjes na de primer, mocht ik met mijn verfspray aan de slag. YES! En dit viel een beetje tegen. Het dekte niet heel goed (goh, gek met wit op zwart) en daarom zat ik na tien minuten alweer op de fiets om een nieuw busje te kopen. Beetje balen dat de Praxis bij mij om de hoek alleen mini busjes matte witte spuitverf voor op kunststof had. Grrrrom.

stoel spuiten_18

Met busje twee kwam ik een heel eind, maar een derde laagje zou het echt afmaken. Alleen had ik alle mini busjes verf in de Praxis al gekocht, ze waren op! Desalniettemin ben ik heel blij met het resultaat. Ik ga op zoek naar een GROTE bus matte witte verf voor op kunststof (please Action, ik hoop dat je me kan helpen en dat je een stukje voordeliger bent dan de Praxis) voor het laatste laagje. Als Tom het dan ook mooi vindt, dan halen we nog drie stoelen en houden we een spuit-party op ons balkon. :D

UPDATE: 25-01-2019
Op een klein krasje na her en der zien de stoelen er nog perfect uit. Wat denk ik goed heeft geholpen is a) de primer en b) het feit dat het kunststof ruw was en niet heel glad. Hierdoor bleef het goed zitten. Dat is wel iets om rekening mee te houden dus. ;)

☆☆☆

What do you say? Zal ik meer interieur DIY’s gaan doen?

☆☆☆

Bovenstaanden stoelen zijn helaas niet meer te koop bij Tuinland, maar deze van LaForma lijken er sprekend op.

REACTIES:

 1. Marieke

  Wat een gave stoelen idd. Ik weet dat ze bij de Action spuitbussen witte verf hebben. Alleen of het mat is durf ik niet te zeggen. Ze hebben wel zwarte matte verf dus witte denk ik dan ook wel.

  Reageren
 2. Ingrid

  Top!
  Primer werkt echt, blijft veel langer zitten! (ervaring een complete stacavavan van binnen gepimpt, van bruin/oranje naar wit met lime ?)

  Reageren
 3. Frauke

  Prettttyyyy! Die stoel is echt heel mooi geworden zo, heel anders! Knap dat je eerst primer hebt gebruikt haha, daar zou ik dus al te lui voor zijn. Ik kan je trouwens de witte spuitverf van Action echt niet aanbevelen, die dekt bij mij voor geen meter en daarnaast had ik ’t idee dat ‘ie heel snel ging druipen? Maar goed, dat laatste kan ook aan mezelf liggen ;-) Iig ben ik veel meer fan van het merk dat je nu hebt gebruikt! Misschien nog een laagje vernis oid erover om te beschermen? X

  Reageren
 4. Marieke

  Haha zoals iedereen hierboven wilde ik ook zeggen: NIET DE SPUITBUS VAN DE ACTION!!
  Echt al heel mooi geworden, ik ben heel benieuwd of het goed ‘houdt’ op plastic – zelf durf ik alleen maar houten meubels op te knappen :p

  Reageren
 5. Dagmar

  Leuk geworden! Vraag me alleen af wat uiteindelijk goedkoper is: zwarte stoel in de aanbieding PLUS alle spuitbussen(zijn meestal prijzig) of witte stoel voor de gewone prijs? Tenzij hij er niet in het wit is, dan is’t iig een unieke stoel ;-)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Haha, ja dat vroeg ik me ook af toen ik voor de tweede keer op de fiets zat voor een mini spuitbus. Er waren maar twee witte stoelen, te weinig dus (we willen er vier). Waarschijnlijk worden het dus twee witte gewone stoelen en twee gespoten stoelen. En dan maar hopen dat het kleurverschil niet te groot is. ;)

   Reageren
 6. Lonneke

  Heel gaaf, ik ben benieuwd of het ook goed blijft zitten. Ik herken het ongeduld overigens wel.. ik heb nog nooit ergens primer opgesmeerd. Met kunststof lijkt het me overigens wel essentieel.

  Reageren
 7. Miriam / Peertje

  Het resultaat ziet er van deze afstand erg goed uit Olga! Ik duim dat de witte stoelen er nog zijn en dat de verf-klus voor de andere twee stoelen mooi uitpakt. Succes. :)

  Reageren
 8. Debby

  Superleuk dit!! Wij hebben hier een verdgigiant die zulke spuitbussen goedkoop heeft.. Ik zie dat er in Zwolle een fabriekswinkel ligt (even Google waar k ben er niet bekend :p) wellicht heb je daar wat aan?

  Reageren
 9. Emma

  Wat een leuk project!
  De tuinland peizerweg heeft trouwens ook een bakfiets te huur, gratis voor het eerste dagdeel geloof ik! Misschien handig voor als je nog 3 stoelen gaat halen haha
  Meer interieur diy’s lijkt mij heel leuk trouwens!

  Reageren
 10. Pingback: Confetti soap #33 + kattenbonus! | Team Confetti

 11. debo luc

  geven ze geen kleur af als je kledij nat is??? ik zou de stoelen in mijn wachtkamer willen herspuiten of verven, omdat ze voor mij een emotionele waarde hebben nl gekregen als geschenk bij het beginnen met mijn huisartsenpraktijk ze zijn dus reeds 37 jaar oud(dus dat is wel wat he)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik zit niet zo heel vaak met natte kleding op mijn stoelen, maar volgens mij kunnen ze prima tegen water. Maar ik denk dat ze wel snel kunnen krassen als er heel veel mensen met bijvoorbeeld hun jas aan (ritsen, knoopjes) op zitten. Misschien met eentje proberen?

   Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Her en der een kratje, maar de verf zit er nog steeds goed op. En wij maken overal (vooral ik) snel krassen en deukjes in, dus dat wil wat zeggen…

   Reageren
 12. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 13. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 19. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *