DIY – een zacht hart

Gastblog door Heis – Het fijne van een opleiding volgen aan een kunstacademie, is dat je na het behalen van je diploma achterblijft met een grote hoeveelheid materiaal. Ik heb nog dozen vol papier, verf, kwasten, garen, schuimrubber, lino rubber en ga maar zo door. Tijdens het leeghalen van mijn woman-cave aka werkkamer kwam ik ook een zak met viltwol tegen. Ik ben niet het type persoon dat rigoureus alles weggooit wat ik niet meer nodig heb. Dus ik vroeg mezelf af wat ik hiermee het beste zou kunnen doen…

Ik heb me door een grote hoeveelheid pinterest plaatjes geworsteld, maar ik zag alleen maar hoe ik vilten poppetjes kon maken. Veel te moeilijk voor mij. Toen zag ik een makkelijke Do It Yourself van een vilten hart op een wollen trui.

De grote vraag bij zo’n makkelijke DIY is, is het ook echt zo simpel? Warempel, het is echt een heel eenvoudig zelfmakertje! Bovendien had ik alles al in huis behalve een viltnaald.

diy_viltenhart_02

Intussen had ik van mijn zus een zak vol babykleertjes gekregen. De kleren zijn in goede staat, maar zijn alleen wat saai. Aangezien ik van de hergebruik ben, sla ik nu twee vliegen in 1 klap.

diy_viltenhart_07diy_viltenhart_01diy_viltenhart_05diy_viltenhart_04diy_viltenhart_03

Wat heb je nodig:
– een trui
– schuimrubber
– viltwol
– viltnaald
– hartvormige uitsteker

 • Bedenk waar je de hart wilt plaatsen op de trui of shirt
 • Zet de hartvormige uitsteker op de gewenste plek
 • Plaats het schuimrubber eronder
 • Doe een beetje wol in de uitsteker, niet te veel maar ook niet te weinig
 • Prik met rechte bewegingen de wol in de stof met de viltnaald
  (pas op je vingers!)
 • Prik net zolang door totdat de wol goed in de trui zit
 • Haal de uitsteker weg
 • Je kunt met de punt van de naald het hart een beetje vormen als deze een beetje vervormd is
 • Blijf prikken tot het hart er goed op zit
 • Haal voorzichtig het schuimrubber eraf
 • Spuit een beetje water op het hart
 • Strijk met een warm strijkijzer op het vilten hart

diy_viltenhart_06Ik ben tevreden met het resultaat, maar ben benieuwd of het er na een wasbeurt nog netjes blijft zitten.
I
k laat jullie het nog weten!

♥♥♥

Heis is gek op kringlopen en mooie dingen en blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Nieuwsgierig naar meer van Heis? Lees haar eigen blog of volg haar op instagram.

REACTIES:

  1. heis

   Dank je! Ik heb nog geen idee of het blijft zitten op een katoen maar op wol gaat het goed. Ik heb al ideeen voor andere vormpjes. Met kerst een kerstboom ofzo :-)

   Reageren
  1. heis

   Ik moest even googlen wat flockfolie was. Erg dat ik dat helemaal niet ken ;-).
   Wat een wondermiddel! Ik moet snel een keer gaan flocken. Dank je wel voor de tip!

   Reageren
 1. Tupua

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *