Cinefetti november!

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van Cinefetti, een maandelijkse rubriek waarin ik film, tv, boeken en podcasts review. En deze keer is hij extra speciaal omdat er een opera voorstelling tussen zit! Plus een paar feelgood schatten die van mij vijf sterren kregen, ooooooeh…

movie date

Hier review ik films waar ik sámen met iemand naartoe ben geweest en bepaal: was dit een fijne feelgood film om samen naartoe te gaan, liever alleen of gewoon helemaal niet…? Deze films draaien op moment van schrijven allemaal nog in de bioscoop.

FILM: Doctor Strange (klik hier voor de trailer).
LOCATIE: Kinepolis.
SYNOPSIS: Briljante maar arrogante chirurg Stephen Strange (gespeeld door de altijd briljante Benedict Cumberbatch) vliegt uit de bocht met zijn dure auto en vermorzelt zijn handen op zo’n manier dat opereren geen mogelijkheid meer is. Op zoek naar een chirurg die hem tóch zou kunnen genezen, stuit hij op een tempel met een kale priesteres die zijn leven verandert… 
REVIEW: Dikke prima. Ik ben geen superheldenfilm enthousiasteling, maar ik heb me tijdens deze film goed vermaakt. Het verhaal is niet extreem meeslepend en ook niet heel spannend, maar de acteurs en komische momentjes maakten de film heel vermakelijk en niet te zwaar op de hand.
DATE: Mijn hele familie, de beste vriend van mijn broer en Tom. Vooral de jongens waren erg enthousiast.
FEELGOOD METER: ★★★☆☆

DOCUMENTAIRE: De kinderen van juf Kiet (klik hier voor de trailer).
LOCATIE: Forum Images.
SYNOPSIS: Een jaar lang volgens we een klas met migranten kinderen die worden onderwezen door juf Kiet. Het laat op een hele simpelen manier zien hoe de kinderen reageren op elkaar, op hun nieuwe juf en de groei die ze doormaken.
REVIEW: Deze documentaire was heel simpel en overzichtelijk en dat vond ik het mooie eraan. Er komen geen ouders in beeld, de camera is verlaagd naar het niveau van de kinderen en er is geen voice over. It is what it is en dat maakt het helder en intiem. Het is een documentaire die op een stille manier indruk maakt en is geschikt voor jong en oud. Ga dat kijken!
DATE: Tom. Hij was érg blij dat ik hem hier mee naartoe had gesleept.
FEELGOOD METER: ★★★★★

OPERA VOORSTELLING: Le Nozze di Figaro (klik hier voor de trailer).
LOCATIE: Stadsschouwburg Groningen.
SYNOPSIS: Bediendes Figaro en Susanne gaan trouwen, hoera! Maar hun baas, graaf Almaviva gooit roet in het eten, want hij heeft ook een oogje op Susanne… Het verhaal speelt zich af in een poppenhuis en het stuk is gecomponeerd door Mozart himself.
REVIEW: Dit is de állereerste klassieke opera waar ik ooit ben geweest en dus ook meteen de beste. De kostuums, de zang, het live orkest (!) en het decor waren echt práchtig, dus daar krijgt deze opera dikke punten voor. Alleen vond ik de scènes nogal lang duren (elkaar iets vertellen terwijl je Italiaanse opera zingt, duurt nou eenmaal veel langer dan gewoon een zin uitspreken) en het viel af en toe wat in herhaling. In elke akte verkleedde iemand zich wel als iemand anders en was er een miscommunicatie die je ook in een Jan Klaassen poppenkast voorstelling voorbij zou kunnen zien komen. Ik moest de neiging sterk onderdrukken om niet steeds ‘Nee, pas op, kijk achter je!’ of ‘Dat is niet Susanne, maar de gravin verkleed als Susanne!’ te roepen. Wij kunnen deze voorstelling van harte aanraden als je net als wij nog nooit een opera hebt gezien. De cast is nog vrij jong, er zitten grapjes in en hij loopt goed af. 
DATE: Tom. Hij heeft ervan genoten.
FEELGOOD METER: ★★★★☆

couch potato

Hier de tip(s) van de maand op feelgood bankhang / binge-watch-gebied. Dekentje, kop thee en popcorn erbij en kamperen op de bank…

SERIE: Planet Earth II (klik hier voor de trailer).
WAT IS HET: Vervolg op de natuur documentaire serie ‘Planet Earth’ waar de meest bijzondere dieren en plekken uit de natuur langskomen. Elke zondag op BBC1 om 21.00 en vanaf 7 december elke woensdag om 21.15 op Canvas.
WAAROM KIJKEN: Dit is feelgood tv to the max. Toegegeven, het wordt op zondagavond ná de ‘result show’ van Strictly Come Dancing uitgezonden en dan zitten we standaard aan de buis gekluisterd (embrace your guilty pleasures yo). We kennen die mooie natuur docs’s allemaal wel, maar bij Earth II is het net een ‘best of’ aflevering. Elk nieuw dier of fragment dat langskomt is een pareltje met als hoogtepunt de flamingo’s in aflevering twee. En wat extra leuk is, Tetkees kijkt gezellig mee en staat vaak halverwege met zijn pootjes tegen het beeldscherm aan omdat hij met zijn nieuwe dierenvriendjes wil spelen. Kijkplezier voor het hele gezin!
FEELGOOD METER: ★★★★★

bonus trackOnder bonus tracks vallen podcasts, luisterboeken, andere geluidsfragmenten en misschien zelfs af en toe een YouTube video…

WAT: After You.
WAT IS DAT: Een luisterboek en het vervolg op Me Before You. Om niks te verklappen over de inhoud, kan ik er helaas niet veel meer over vertellen. Het boek gaat over Louisa Clarke die ‘ergens overheen moet komen’. Het kost wat moeite, maar aan het einde van het boek gaat alles weer een beetje de goede kant op. Vager dan dit wordt het niet hè?
WAAROM LUISTEREN: Ik heb het boek Me Before You niet gelezen, maar ik heb wel de film gezien. Daarin speelt Emilia Clarke de hoofdrol en ze was extreem charmant en de feelgoodness spoot haar oren uit. Ik had zin in een beetje luchtige fictie (maar wel met inhoud) en was benieuwd hoe het verder zou gaan met Louisa. Maar helaas was de eerste helft van dit boek ronduit neerslachtig. Goed geschreven en mooi voorgelezen (met stemmetjes, ik hou van stemmetjes) maar ik werd er niet echt vrolijk van. Het einde van het boek is een stuk positiever, maar ik heb er niet héél erg van genoten.
FEELGOOD METER: ★★☆☆☆

WAT: Essentialism.
WAT IS DAT: Luisterboek over een minimalistische levenshouding.
WAAROM LUISTEREN: Zoals jullie weten ben ik héél erg bezig met minimaliseren en probeer ik steeds vaker ‘nee’ te zeggen. Dit boek leek me daarom een hele fijne steun. Ik vond het boek langzaam op gang komen en de voorlezer is wat aan de monotone kant. Ongeveer op de helft van het boek kwamen de echt goede en bruikbare teksten en alhoewel het af en toe een beetje saai was, vond ik het zeker inspirerend.
FEELGOOD METER: ★★★☆☆

WAT: Spark joy.
WAT IS DAT: Het vervolg op ‘the magic of tidying up’ door Marie Kondo.
WAAROM LUISTEREN: Ik vond het eerste boek van Marie Kondo héél fijn om te luisteren (en heb het daarom bijna drie keer geluisterd). Het was heel praktisch en inspirerend en gaf me de kracht om heel veel dingen los te laten. Haar tweede boek gaat wat dieper op alles in en ik vond het vaak langdradig en een beetje overdreven. Marie komt af en toe een beetje koekoek over omdat ze de hele dag tegen haar spullen lijkt te praten (ze geeft ze soms zelfs een serenade) of ze zit eraan te ruiken met haar ogen dicht. Ook moet elk voorwerp geknuffeld worden zodat je kunt voelen of iets je nou echt gelukkig maakt of niet. Dit duurt mij véél te lang. Maar haar anekdotes over haar cliënten zijn ontzettend leuk en ik heb er toch weer wat van opgestoken. Zoals ervoor zorgen dat je altijd 90% van je opbergruimte gevuld hebt (teveel ruimte schreeuwt om meer spullen en te vol is ook niet fijn) en proberen niet teveel kasten te kopen. Probeer alleen de opbergruimte te gebruiken die al in je huis zat toen je erin kwam wonen. Ik ben al een heel eind met declutteren en kon daarom de hoofdstukken over kleding en boeken overslaan, maar als je net begint dan zijn de twee boeken waarschijnlijk heel handig!
FEELGOOD METER: ★★★☆☆

♥♥♥

En dat waren weer alle feelgood reviews en tips van november! In december ga ik ‘The Revolution of Sleep’ uitluisteren en blijf ik Gilmore Girls kijken tot ik van de bank val. Ik ben zó benieuwd naar het achtste seizoen, maar ik moet éérst alle oldies hebben bekeken voordat ik daaraan begin. Geen spoilers dus alsjeblieft!

REACTIES:

 1. Monique | personal foodblog

  Super leuk dit artikel!
  Ik vind Dr. Strange echt helemaal geweldig. Toch wel een van de beste Marvel films!

  En leuk dat je veel luisterboeken luistert! Ik heb dat eigenlijk nooit gedaan, maar ben er toch wel benieuwd naar of dat iets voor mij is.

  Reageren
 2. Linda

  Ik zag een aantal verschillende stukken van de kinderen van juf Kiet en als ik de kans krijg om dat helemaal te gaan zien, zal ik dat zeker doen. Ik was onder de indruk vanneat ik zag. Ben blij met je review over Spark Joy, dacht dat het aan mij lag dat ik erg veel overdreven en onnodig vond. ;-)

  Reageren
 3. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 4. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 5. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 6. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 7. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 8. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

  Reageren
 9. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 15. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *