Van dvdspelers tot vuilnisbakbrood: project extreem besparen is van start.

You guys, it’s getting hardcore. Tijd voor een update van redelijk hardcore budget swaps. Netflix is verleden tijd, ik ga de hele stad door voor goedkoop vuilnisbakvoedsel en ik hustle mijn ass off om ons huis online te ruilen voor weekendjes weg in eigen land…

GO BIG OR GO HOME
Omdat er best wat tijd gaat zitten in uitzoeken hoeveel centen we nodig hebben om financieel onafhankelijk te worden, heb ik daar nu nog niet echt iets over te melden. Maar we hebben al wel onze jaarlijkse kosten in beeld gebracht zodat we kunnen zien hoeveel geld waarheen gaat. Mijn hoofddoel is om elke categorie qua kosten met 50% te verminderen zonder daar al te veel leefplezier voor in te hoeven leveren. Mocht het onmogelijk zijn of een dealbreker, dan stel ik dat weer bij. FIRE heb je niet zomaar dus een beetje spelen met extremen leek me goed om de creative juices te laten vloeien.

TELEVISIE
Ooooo televisie. Ik hou zó van televisie. YouTube Premium, Ziggo, Netflix, Videoland, Amazon Prime, we hadden het állemaal. Daar moest duidelijk in gehakt worden, maar welke? Tom wilde geen afscheid nemen van Amazon Prime vanwege de pakketjes service en het was de goedkoopste so fine. En ik wilde graag YouTube zonder reclame houden. Ik kijk het zóveel dus voor mij is het het geld waard. En dus zegden we Videoland, Netflix én ons televisie-abonnement van Ziggo op. En die laatste is wel een interessante om nog wat over te vertellen:

Blijkbaar konden we van ons huidige Ziggo abonnement een zakelijk abonnement maken zónder televisie zenders. Televisie afschaffen is goedkoper en een zakelijk abonnement kun je deels zakelijk afschrijven wat in totaal zo’n €45,- per maand scheelt. Maar het mooie is: zonder televisie abonnement heb je tóch televisie zenders! Het zijn er niet veel maar de publieke omroepen én mijn geliefde BBC zit erbij. Meer hebben we echt niet nodig.

Verder hebben we een smart tv en met de gratis NPO START app kunnen we veel programma’s van de publieke omroep terugkijken zoals het Journaal en Wie is De Mol. Aan ons tv kastje kan ook nog een snelle usb-stick worden gehangen (hadden we nog) waardoor we alsnog programma’s kunnen opnemen van de zenders die we nog wel hebben. Ik neem eigenlijk alleen maar BBC op dus dat is perfect.

En dan hebben we de dvd-speler nog! Jep, you heard it. We gaan terug de tijd in. Want toen ik laatst door de bibliotheek liep, zag ik een kast staan VOL goede films en series. Ik heb al een bibliotheek abonnement en ik verlang al eeuwen terug naar het gevoel wat ik vroeger van de videotheek kreeg. Dat bladeren door die hoesjes, de achterflappen lezen en een hele avond films kijken omdat ze de volgende dag alweer terug moesten. Onze bibliotheek is tot s’ avonds laat open en op een perfecte loopafstand (niet te dichtbij en niet te ver weg, een mooi loopje om 10.000 stapjes vol te maken). En dus ging ik alle kringlopen af op zoek naar een dvdspeler met HDMI aansluiting (99% heeft een SCART aansluiting dus het was even graven) en kwam met een gigantische blue ray speler thuis van €15,-. Het deurtje van het tv kastje kan niet meer dicht maar dan heb je ook wat.

Jaarlijkse besparing op televisie: €711,- (67%)

BOODSCHAPPEN
Dan gaan we door naar nog een grote uitgave in de maand: de boodschappen. Ook al zo’n grote liefde: fooooooood. We eten niet perse ontzettend veel maar we houden wel van lékker. En biologisch als het even kan. Als ik kijk naar de boodschappenkosten van vorig jaar, gaven we per week gemiddeld zo’n €121,- per week uit aan boodschappen. Right. Daar kon wel wat in gesneden worden.

Mijn gameplan bestaat uit dit moment uit:
– de voorraadkast en vriezer leegeten voordat we iets nieuws kopen
– hoofdzakelijk huismerk/aanbiedingen kopen
– de wekelijkse boodschappen aanvullen met een paar Too Good To Go magic boxen (uitleg volgt)

Too Good To Go
Er zijn vast lezers die het concept kennen, maar veel die er nog nooit van hebben gehoord. Too Good To Go is een app waarmee je de overblijfselen van bakkers, restaurants en supermarkten kunt opkopen voor een klein prijsje zodat het niet weg wordt gegooid. Bij supermarkten is het eten nog nét niet over datum maar bij de bakker is het vaak het brood wat aan het einde van de dag niet verkocht is en dus nog supervers is. In de app kun je een zogenaamde ‘magic box’ kopen en op een bepaald tijdstip ophalen.

Sinds ik het ken ben ik OBSESSED. Ik wil ze állemaal uitproberen. Heel soms vallen ze tegen maar over het algemeen zijn het hele goede deals en het is zó leuk om de tasjes bij thuiskomst open te trekken. It’s like Christmas! In Groningen heb je een heel aardig aanbod, vooral de bakkers zijn áltijd de moeite waard. Maar mijn favoriete Too Good To Go adres is toch wel het ontbijtbuffet van Best Western. Daar mag je alle overblijfselen van het ontbijtbuffet in zelf meegebrachte bakjes meenemen. Gekookte eitjes, fruit, melk, broodjes, vleeswaren, poffertjes, yoghurt, sappen, suikerbrood, croissantjes en hele pannen met ontbijtspek. Voor €3,49 kom ik met een kleine boodschappentas vol eten weer terug. De ene keer is er natuurlijk meer over dan de andere keer maar het is altijd een goede deal.

Ik wil proberen voor €50,- per week boodschappen te doen, voor max. €10,- Too Good Too Go erbij en voor €5,- Pieter Pot (1x in de 10 weken een order van €50,-). Of dit haalbaar is op lange termijn, daar komen we op maar één manier achter, maar ik ga het gewoon proberen.

Jaarlijkse besparing op boodschappen: €2912,- (46%)

VAKANTIE
Sinds de start van de pandemie zijn we het meer en meer gaan boeken: weekendjes weg in een mooi huisje in het bos. Lekker coccoonen, boswandelingetjes maken en uitgebreid ontbijten. Ons huis is een mooi huis maar het is fijn om er even tussenuit te zijn. En als het om boshuisjes gaat, heb ik een dure smaak. Ik hou van prachtig gestylde, moderne, sfeervolle huisjes op een mooie plek mét een vaatwasser en ontbijtmand als het even kan. Ik heb er veel ontdekt op minder dan een uurtje rijden van ons huis en het zijn weekendjes (en zomervakanties) waar we heel erg van genoten hebben.

Afscheid nemen van onze regelmatige boshuisjes gaan we dus écht niet. Maar ik wilde wel kijken wat er te krijgen was voor hetzelfde gevoel maar voor een veel lagere prijs. Na flink researchen en internet digging kwam ik bij deze twee oplossingen uit: AirBnB en Home Exchange.

AirBnB
Dat kennen we natuurlijk allemaal en ik heb er ook al vaak gebruik van gemaakt. Maar het ding is dat de mooiste en voordeligste huisjes in binnen- en buitenland meestal al vol geboekt zitten. Wil je er dus goed gebruik van maken dan moet je er vroeg bij zijn. Ik heb álle boshuisjes in heel Nederland op AirBnB doorgespit en heb er alvast twee geboekt voor de winter van 2022 (zie foto hierboven). We moeten zelf de afwas doen maar verder ziet het er enig uit en ook nog pal in het bos. Ik heb ook nog een studio appartment in Brighton voor de zomer op het oog maar daar heb ik de knoop nog niet over doorgehakt…

Home Exchange
Ik had er al weleens van gehoord maar het leek me niet echt de moeite waard. Hoe vind je nou iemand die precies op hetzelfde moment en ook nog precies jouw woonplaats wil inruilen voor jouw favoriete vakantiebestemming? Maar het blijkt heel ingenieus te werken. Op Home Exchange kun je namelijk tegelijkertijd ruilen (prima te doen voor een weekendje binnen Nederland) óf je ‘verhuurt’ je huis waardoor je punten kunt verdienen en waarmee je vervolgens weer in iemand anders zijn huis kunt verblijven die niet perse in jouw huis wil zitten. Het is niet gratis, je betaalt €120,- per jaar om van de website gebruik te kunnen maken.

Het is iets meer werk dan een normale vakantie regelen. Je schijnt minstens tien mensen te moeten benaderen voordat je een goede match hebt en je moet je huis klaarmaken voor vakantiegangers als je weggaat. Ons huis is niet meer zo netjes als het ooit was dus ik heb nog wel wat werk te doen. Máár door je profiel aan te maken krijg je al een hele berg ‘guest points’ cadeau (1250 maarliefst) en daarmee heb ik in de meivakantie een héle week een appartement in Amsterdam geregeld zonder dat er iemand in ons huis verblijft. Zelfs als het me niet lukt om de rest van het jaar een goede ruil te regelen, is €120,- voor een hele week Amsterdam al een mega goede deal.

Lijkt het je ook wat om Home Exchange uit te proberen? Vergeet dan niet om gebruik te maken van mijn sponsor code: olga-e7f5d. Als je van deze code gebruik maakt tijdens het aanmaken van je profiel/abonnement dan krijg je 250 guest points extra! Daarmee kun je (afhankelijk van welk huis je kiest om in te verblijven) 1 of soms zelfs 2 nachten gratis boeken. Zonder dat er iemand in jouw eigen huis verblijft. En als je mijn code gebruikt dan krijg ik óók extra punten. It’s a win-win situation!

Hoeveel we dit jaar gaan besparen op vakanties weet ik nog niet want ik heb nog niet alles geregeld en dus ga ik maar gewoon kijken hoever we komen met de helft van het budget van vorig jaar. Toen zijn we Nederland niet uit geweest dus dat wordt nog interessant…

Jaarlijkse besparing op vakantie: €1750,- (50%)

SAMENGEVAT
Omdat totaalsommetjes leuk blijven, hier komt ie:

€711,- (televisie) + €2912,- (boodschappen) + €1750,- (vakantie) = €5373,-bespaard

Dit moet ik natuurlijk nog wel even waar gaan maken want het wordt best een uitdaging maar als ik een beetje mijn best doe dan zou het kunnen!
Groetjes, Amazing Olga

REACTIES:

 1. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 2. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 3. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 4. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 5. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 6. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 7. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 8. SOP Help

  I enjoyed your writing style and the way you presented your ideas. It’s refreshing to read content that is engaging and easy to follow. Keep up the good work! As someone who has been struggling with crafting a compelling statement of purpose, I found taking SOP For Project Management from experts really supportive as they provide high-quality SOP writing services online.

  Reageren
 9. Noiki

  This is a fantastic piece of writing. For a writing prompt, this is easily in my top five. The quality and inspiration of your work is just remarkable. You have my gratitude.
  usps tracking number

  Reageren
 10. joice

  Hello! I recently would like to provide a massive thumbs up for that wonderful information you’ve got here during this post. I will be coming back to your website for additional soon.

  Reageren
 11. SOP Help

  This website and blog are simply amazing! Thanks for sharing. “Craft a compelling Statement of Purpose SOP For MBA Admission that showcases your passion, qualifications, and career goals. Our expert tips and examples will guide you in creating a winning SOP that sets you apart from the competition and impresses admissions committees. Start writing your impactful SOP today!”

  Reageren
 12. SOP Help

  This website and blog are simply amazing! Thanks for sharing. “Craft a compelling Statement of Purpose SOP For MBA Admission that showcases your passion, qualifications, and career goals. Our expert tips and examples will guide you in creating a winning SOP that sets you apart from the competition and impresses admissions committees. Start writing your impactful SOP today!”

  Reageren
 13. Assignment Help

  This post really resonated with me. I’ve been struggling with this issue myself and your advice was very helpful. I especially appreciated the practical tips you provided.Overall, thank you for sharing your insights. As someone who has been struggling with his Management Assignment, I found taking Management Assignment Help from experts really helpful.

  Reageren
 14. Do My Online Exams

  Thanks for posting this info. Are you busy students wondering how to Pay Someone To Do My Online Exams? Do you require expert help in this dire situation? Do not worry anymore; we are a leading academic help company that connects PhD experts to struggling students. Contact us now!

  Reageren
 15. Robert

  안전놀이터, which translates to “safe playground” in English, is a crucial concept in ensuring the well-being of children while they engage in recreational activities. Playgrounds are essential spaces for children’s physical, social, and cognitive development.

  Reageren
 16. Alba Flores

  Trip to Dubai in the heart of the United Arab Emirates, a journey to Dubai promises a blend of contemporary luxury, cultural richness, and awe-inspiring architecture. Dubai is a popular and easily accessible location from the United Kingdom, offering a varied choice of activities for visitors.
  Visitors are welcomed upon arrival by a skyline studded with prominent buildings, including the world’s tallest structure, the Burj Khalifa. This architectural marvel provides stunning views of the city and its surrounds. Modern retail malls in the city, such as The Dubai Mall and Mall of the Emirates, provide a shopping paradise with designer boutiques, entertainment facilities, and indoor ski slopes.

  Reageren
 17. white leather jacket

  I have just read this blog and I’ll surely come back for more posts, and also this article gives the light in which we can observe the reality of the topic. Thanks for this nice article! Wrap yourself in luxury and embrace the essence of timelessness – our leather jackets are a timeless investment white leather jacket

  Reageren
 18. games

  I would like to express my gratitude to you for sharing this excellent post. I have to say that I am very impressed with your post because the information provided is both comprehensive and simple to grasp. Your subsequent post will receive a lot of attention from me. retro games

  Reageren
 19. Alba Flores

  Dangle earrings by Allegra. Semi Precious Dangling Earrings
  , freshwater pearls, and 22k gold plating accent these gorgeous earrings. They are ideal for any special event because to their feminine yet striking appearance. The mix of pink and blue provides a captivating appearance that will draw attention and set you out from the crowd.

  Reageren
 20. Alba Flores

  This online business in Pakistan sells motorbike and bike components and accessories. This website, like BikeMaster, specialises on providing Marketplace for Bike Parts in Pakistan. Facebook Groups may be a terrific method to connect with local bike parts suppliers and customers. Look for groups that are particular to your city or region. Traditional auto parts stores in numerous cities across Pakistan are also popular sites to find bike components, despite not being internet platforms. Bilal Gunj Market in Lahore and Plaza Market in Karachi are two examples. Some bike component stores may have their own websites where you may explore and buy things.

  Reageren
 21. Assignment Help

  Great Read! Really enjoy, Thank you for taking the time to write and share this informative piece. I’m looking forward to exploring more of your content!
  Do you find yourself navigating through a maze of theories and concepts, struggling to formulate coherent strategies? Fret not, for you’re about to embark on a journey to mastery with tailored management Assignment Help. Research and select a mentor or platform that offers personalised management assignment help. Look for experience, credentials, and a track record of success.

  Reageren
 22. Daniyal

  The bateria xiaomi, a vital component of Xiaomi electronic devices, exemplifies the brand’s commitment to innovation and performance. Renowned for its impressive longevity and efficient power management,

  Reageren
 23. Nursing Assignment Help

  From DVD players to dumpster bread: the extreme saving project has taken off! This captivating blog post truly highlights the innovative and resourceful ways people are embracing to cut down on expenses. Embarking on an academic journey? Requiring clarification on assignments? Rest assured, our accomplished team is committed to offering superlative assignment help, facilitated by our seasoned assignment experts. A reservoir of unparalleled, authentic content awaits to meet your assignment mandates. Should queries encompass your task, feel free to connect; our adept professionals are steadfast in extending comprehensive guidance.

  Reageren
 24. maasalong reviews

  I want to thank you for the efforts you put into writing this article. I expect the same excellent work from you in future also. In fact your creative writing abilities have inspired me to start my own blog engine. Blogging is growing really fast. Your write up is a fine example of it.

  Reageren
 25. elana reed

  I just couldn’t leave your website before telling you that I truly enjoyed the top quality info you present to your visitors? Will be back again frequently to check up on new posts.

  Reageren
 26. Pay Someone To Take My Online Class

  Looking online to find a service to help you with online class? You can’t just study and then forget about it. The best method to have your class work done is by finding someone to do my online class. Ultimately, the decision of whether or not to pay someone to do your online class comes down to how much it’s worth to you. Consider the factors above and make the decision that’s best for you. You can pay someone to do my online class. This way, you can focus on other things and not have to worry about your grade.

  Reageren
 27. Mens Aviator Jacket

  Very nice blog and post, I found it informative and useful, thank you for kindly share it with us, Unleash the rebel within – our sleek leather jackets redefine coolness and elevate your fashion game effortlessly Mens Aviator Jacket

  Reageren
 28. Pay Someone To Take My Online Exam

  Thank you very much for this amazing post. Looking to pay someone to take my online exams? Online Assignment Geeks, provides maximum academic help to identify your mistakes and raise your poor academic grades. Our online exams help provides access to e-practice test sets, solved answer keys to raise your low accuracy score quickly. That way, it’s easy for you to score an A+ grade in your exams and homework answers.

  Reageren
 29. eyoun

  Get excited! Those challenging exams are no match for our amazing take my exam for me service. We have a superstar team ready to guide you to victory! Forget the stress and visualize the incredible results. We’re here, and we’re all about helping you shine!

  Reageren
 30. demon morgan

  I thoroughly enjoyed reading this blog post! It provides valuable insights of the topic. Keep up the good work! I am a Programming Assignment Help provider with the team of experts. Our team of experienced programmers and subject matter experts is dedicated to guiding you through intricate coding tasks, ensuring timely submissions, and upholding academic integrity. Whether you’re a student aiming to excel in computer science courses or a professional working on complex projects, our services provide expert solutions, clear explanations, and a commitment to originality. With us, you’ll not only complete assignments but also enhance your coding skills and understanding of programming concepts. Let us be your ally on your journey to coding excellence, where challenges turn into stepping stones toward success.

  Reageren
 31. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 32. Management Assignment Help

  Thank you for sharing your kind words about the article. We appreciate your feedback! We’re delighted to hear that you found the information provided valuable and useful. We are committed to delivering insightful and informative articles to our readers. Your encouragement motivates us to continue sharing knowledge and valuable content. We’re grateful for your support and look forward to providing you with more helpful articles in the future. Thank you once again for your kind words! Need assistance with your assignment? No need to look any further! Your search culminates here, as we deliver unparalleled management assignment help in your vicinity. With a roster of over 2000 assignment experts, we stand ready to guide you through your academic journey. Have questions? Feel free to get in touch.

  Reageren
 33. Jhon carry

  Thank you for sharing this informative blog with us. Your blog is very useful for us. Are you a management student in Australia looking for expert assistance with your assignments? Look no further! Our Management Assignment Help service in Australia is here to provide you with top-notch support and ensure your academic success.
  Managing your coursework can be a challenging task, but our dedicated team of experienced professionals is ready to assist you in every step of the way. Whether you’re pursuing a degree in business management, project management, strategic management, or any other related field, our services are tailored to meet your specific needs.

  Reageren
 34. Fresh Water Pearl Earrings

  Adriana Fresh Water Pearl Earrings was designed exclusively for the most classic muse. Made from premium quality 22ct gold plated brass, this earring features a stunning purple Mona Lisa stone, beautifully surrounded by glistening clear crystals.

  Reageren
 35. Albert Oganisqn

  This blog is an amazing one, the contents here are always very educative and useful, the reason I make it my regular blog of visit so as to widen my knowledge every day, thanks for always sharing useful and interesting information, you can checkout this I’ve always wondered about this! Loved your advice!! Thanks so much for sharing your expertise 🙂
  Regards :
  Get top-quality kids furniture at Playfurn’s online furniture store in Pakistan. Check the best Kid’s beds, chairs, and tables. Affordable prices. Visit Now!

  Reageren
 36. Digitizing Services

  From DVD players to garbage bin bread: the extreme saving project has started.” This intriguing initiative showcases an unconventional approach to thriftiness, pushing boundaries in the pursuit of saving. It’s a fascinating journey where everyday items, often considered mundane, take on new value through creative reimagining. While some may view it as extreme, it challenges our perception of waste and encourages us to rethink how we consume and repurpose, ultimately reshaping our relationship with our possessions and the environment.

  Reageren
 37. David

  The fear of upcoming exams can be daunting. However, our exceptional take my online exam for me platform is here to guide you through. With the support of our dedicated team of academic experts, you’re set not just to pass, but to excel. Transition from stress-filled evenings to nights of victory. Your academic resurgence awaits!

  Reageren
 38. Thanksgiving deals

  Very nice blog and post, I found it informative and useful, thank you for kindly share it with us, Unleash the rebel within – our sleek leather jackets redefine coolness and elevate your fashion game effortlessly Thanksgiving deals

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *