Controversiele budgethacks.

Vorige week namen Tom en ik voor ons FIRE project onze jaarlijkse uitgaven door. Ik was me ervan bewust dat we een beeeetje waren afgegleden van onze trusty minimalistische weg dus ik kneep ‘m een beetje. Conclusie: er is absoluut ruimte voor verbetering. Vooral als het om lekker eten gaat en unlimited weekendjes weg in eigen land, dan geven we bakken met geld uit. Maar ik kwam er ook achter dat we door de jaren heen behoorlijk wat controversiele budgethacks hebben toegepast die inmiddels gewoonte zijn geworden. Laten we daar eerst maar eens mee beginnen…

WASBARE LUIERS
Kiki is inmiddels al bijna een jaar zindelijk dus we hoefden ze maar een kleine 3 jaar te gebruiken, maar wasbare luiers (helemaal als je meerdere kinderen hebt) zijn een hele goede besparing. Granted, ze zijn een pain in the ass om constant te moeten wassen maar de kans dat je kind eerder zindelijk is, is groter en OMYGOD wat schelen ze veel afval!

Gemiddelde uitgave wegwerpluiers per kind: €1375,-
Gemiddelde uitgave wasbare luiers per kind: € 820,-
Kosten bespaard: € 550,-
(Voor de berekening hiervan, lees dit blogartikel van The Green Butt)

WASBAAR MAANDVERBAND/TAMPONS
Nu we het toch over vieze dingen wassen hebben: sinds Kiki’s geboorte gebruik ik basically alleen nog maar wasbaar maandverband en wasbare tampons. We deden die vieze luierwas toch al dus het was geen enkel extra werk. En nadat Kiki zindelijk was geworden, gebruikte ik haar luieremmertje voor mezelf. Ik wed dat een aantal van jullie dit ook al doet en not impressed is. Maar ik wed ook dat een aantal van jullie zit te shaken in their boots. Ieuwwwww! Honey, haal uit je hoofd dat het vies is. Of gedoe. Het is gewoon een andere gewoonte die je gewend bent. Gun je vajayjay, je portemonee en de natuur een lief zacht lapje met een bloemenprintje tussen je benen en laat die begleekte chemische plastic troep liggen.

Kosten bespaard elke 4 jaar (zo lang gaan ze gemiddeld mee): €250,-
(Een andere goede optie is de menstruatiecup. Ik heb twee verschillende geprobeerd en beide waren heel pijnlijk en wilden niet los. Mijn lady parts zijn te klein of gevoelig, geen idee maar het is helaas niet voor mij. Maar als het wel werkt is het natuurlijk te gek.)

ALLEEN MAAR TWEEDEHANDS KLEDING KOPEN
Long time followers weten maar al te goed wat voor ontzettende aanhanger van tweedehands kleding ik ben. Ik ben jaren geleden uit principe gestopt met nieuwe kleding kopen want de fast fashion kledingindustrie is gewoon fucked up. Zwaar niet ok. Side-effect is dat ik veel minder geld uitgeef aan kleding. En als je geen zin hebt om door stoffige kringloopwinkels te waden dan hoeft dat ook niet. De reclames zijn strontvervelend maar de app is amazing: Vinted. Het is echt fantastisch wat je daarop kunt vinden. De verzendkosten zijn extreem laag, de automatische vertaalfunctie maakt communiceren goed te doen en het is veel gebruiksvriendelijker dan Marktplaats (mijn vorige grote liefde). Álles wat je overweegt nieuw te kopen (niet alleen kleding), check eerst Vinted.

Gemiddelde uitgave per jaar aan nieuwe kleding: €876,-
Zelfverzonnen besparing van 65%: € 569,-
(Het is een beetje een gokje, maar ik denk dat je al snel 65% kan besparen als je het slim doet)

JE EIGEN HAAR KNIPPEN
Stay with me! Niet weglopen, het komt goed!
Dit is een gevoelig onderwerp. Dat weet ik omdat ik voor HEMA een video heb gemaakt waar ik mijn eigen haar knipte die na een paar uur verwijderd moest worden door de OUTRAGE die het veroorzaakte. Veel mensen vonden het niet kunnen omdat de kappers op dat moment dicht moesten blijven omdat we in lockdown zaten (waarvan ik denk, ok die kunnen het dus sowieso niet voor je doen so what’s the problem here?). Maar een nog groter deel vond het schandelijk omdat er maar één resultaat uit kon komen: je zou 100% voor gek lopen als je zelf je haar knipt. Sorry, maar dat is gewoon niet waar. En mocht je een klein beetje scheef knippen, guess what? HET GROEIT GEWOON WEER AAN.

Heus, je moet een beetje oefenen en een kapper doet ongetwijfeld netter maar ik kan je vertellen dat het absoluut goed te doen is. Helemaal als je een kapsel hebt wat dezelfde lengte heeft. Pak YouTube erbij en kijk net zolang knip filmpjes totdat het niet meer zo eng lijkt en begin gewoon. Laat iemand naderhand de achterkant nog een beetje rechtmaken en GENIET. Iets ok doen waarvan 99% van de mensen zegt dat het onmogelijk is? Bestwel kicken. Kun je zelf je eyeliner zetten? Je bh-sluiting achter je rug vastmaken? Je haar vlechten zonder een spiegel? Waarom denk je dat zoiets simpels als een stuk van je haar afknippen zo onmogelijk is? Serieus, geef jezelf iets meer credits alsjeblieft!

Gemiddelde uitgave per vrouw aan knipbeurten/kleuren per jaar: € 320,-
Uitgave zelf knippen/kleuren per jaar: €72,50 (voor de schaar + haarverf)
Kosten bespaard: € 247,50

SAMENGEVAT
Ok, de berekeningen zijn nogal een guestimation. Het hangt er compleet vanaf hoe vaak je gaat shoppen, naar de kapper gaat en of je kinderen hebt. En hoeveel je er aan uitgeeft. Je kunt naar een mega fancy kapper gaan en je kleding alleen bij de Primark kopen (please don’t). Hoeveel het dus écht scheelt, moet je zelf uitrekenen. De getallen hierboven heb ik van internet geplukt en gaat echt om gemiddeldes.

Maar kom op, is het niet leuk om even uit te rekenen hoeveel geld je per jaar zou besparen als je uitgaven op dit moment súpergemiddeld zijn? Ja toch? Ok:

€157,- (luiers) + €62,5 (maandverband) + € 569,- (kleding) + € 247,50 (kapper) = €1063,- bespaard

Ok, ik ga even bijkomen van de shock.
Groetjes, Budget Piet


REACTIES:

 1. Laura

  ‘begleekte’ is echt een super schattige typefout en verdient het om een volwaardig adjectief te worden.

  Las in de comments van je vorige post dat Tom ook bezig is met… Zeer benieuwd of dat ook in het duurzaamheidsverhaal kan passen omdat ik er echt alleen maar slechte dingen over lees? Maar mijn kennis daarover is (mede dankzij het zeer milieu belastende label) zeer beperkt, dus misschien is mijn argwaan niet geheel terecht.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik moet eerlijk toegeven dat ik daar géén idee van heb. Ik zal het hem eens voorleggen.

   En ok, dan corrigeer ik mijn typfout niet hahaha.

   Reageren
 2. Charlotte

  Hee ik lees dat je zegt dat je menstruatiecup niet “los wil laten”. Wanneer je hem goed inbrengt hoort hij inderdaad vacuum te zuigen, en je moet hem er dus ook niet recht uit trekken, dat doet inderdaad pijn. Ik deuk hem zelf altijd in met een vinger en dan is het een fluitje van een cent :) Weet niet of je de behoefte hebt om het nog een keer te proberen, maar dit helpt misschien.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   O ik heb alles geprobeerd toen hoor. Hij liet pas los toen ik er een vinger ín deed om hem los te zuigen. Twee keer geprobeerd maar helaas. Ik kreeg er ook direct heel erge buikpijn van. Ik baalde ook hoor, zo’n mooi idee en handig en goedkoop. Maar helaas…

   Reageren
 3. Siroon

  Wat een top budget hacks! Ik ben helemaal fan van wasbaar maandverband (hoera voor period panties, dat is twee in een!) en koop al 3 jaar geen nieuwe kleding meer. Echt. Niet. Nodig. En als je Vinted net als ik overweldigend vindt, zijn er ook nog curated tweedehands winkels die het voor je voorsorteren. En als ik ooit aan babies zou beginnen, zou ik zeker wasbare luiers doen. Onze ouders deden dit toch vroeger ook? Hoeveel vliegers ik wel niet heb gevouwen van vierkante katoenen lappen voor mijn jongere zusje? En zo oud ben ik niet hoor hihi. Leuke blog!

  Reageren
 4. Cheap SEO USA

  Actually, these ideas in this amazing post of Controversial budget hacks, which is so essential and desirable for all, but there are also very beneficial and intellectual, Cheap SEO Services available all over the USA so perfectly so respectively.

  Reageren
 5. Dissertation Writing Service UK

  My work is different from your products because I am a higher qualified marketer, and I have been sharing the services of reliable writing service from 2005 till now. If any student is worried about his assignments or papers, I like to invite him to contact the writers of the academic papers.

  Reageren
 6. seo content writers

  What is used to save my money is
  Trick #1: Four banks, not one!
  Trick #2: Set Savings Goals!
  Trick #3: Save First, Not Last!
  Trick #4: Cut your expenses.
  Trick #5: When you do spend, be a smart shopper

  Reageren
 7. how to keep a strapless bra from falling down

  When a bra is gone, its straps and bands are sometimes missed. Shoulder pain is often a result of the band being too tight and can be easily remedied by adjusting your bra straps. It’s hard to believe that bras with no shoulder strap even exist. Yet, there are one or two such types in this world. Ladies might find this info useful!

  Reageren
 8. umair

  Web Application Development Software Lets You Build An On-Premise Or Cloud-Based System That Serves Your Every Business Need,Hey this is umair i have been using custom development system since 3 years they are providing their services in best rates,you can also get your customize software that fulfilled your requirment with ease software application development

  Reageren
 9. terry thomson

  beemedz is a wearable device that lets you take your medications is the Viafinil,fildena at the right time, in the right dose, and the right place. We’ve all been there. You think you’ve taken your medication, but then you realize you actually forgot. Or you have a migraine and can’t get to the pharmacy. Or you’re on vacation and can’t find your prescription.Cenforce 200 It’s frustrating and scary to not be able to take your medication as prescribed. With beemedz, you don’t have to worry about it. beemedz is a wearable device that looks like a smartwatch and can be worn 24/7. It alerts you when it’s time to take your medication and Cenforce 200 sends the data to your healthcare provider. You can set reminders to take your medication and Viafinil,fildena, or even set up a refill reminder so you never run out of your prescription. beemedz was created by two Stanford engineers who were inspired by their grandfather’s struggles with Alzheimer’s disease. They wanted to create a device that would make it easier for people to take their medications and avoid medication-related problems. With beemedz,Kamgra oral jelly you can be confident that you’re taking your medication as prescribed, no matter where you are.

  Reageren
 10. lars

  reliable writing service from 2005 till now. If any student is worried about his assignments or papers, I like to invite him to contact the writers of the academic papers.

  Reageren
 11. tofate

  rom your products because I am a higher qualified marketer, and I have been sharing the services of reliable writing service from 2005 till now. If any student is worried about his assignments or papers, I like to invite him to contact the writers of the academic papers.
  Camera Accessories

  Reageren
 12. Pg slot สล็อต เว็บตรง

  Pg slot สล็อต เว็บตรง เว็บสล็อตออนไลน์ แตกง่ายจ่ายจริง แจกหนัก แตกหนัง กับ เว็บ pg-slot.game ของเรา ที่กำลังมาแรง แซงเว็บเกมอันดับต้น ๆ ไปหมดแล้ว สมัครสมาชิกได้แล้ววันนี้

  Reageren
 13. pg slot ฝาก 9 รับ 100

  pg slot ฝาก 9 รับ 100  เกมบนโทรศัพท์มือถือ ดาวน์โหลด เป็นค่ายเกมสำหรับการเล่นสล็อตออนไลน์ ที่มาแรงแบบหยุดไม่อยู่กันอย่างยิ่งจริงๆ สล็อต ในขณะนี้จำต้องบอกเลยว่าไม่มีอะไรมาหยุดค่ายเกมนี้ได้เลย

  Reageren
 14. เว็บตรง ไม่ผ่านเอเย่น

  เว็บตรง ไม่ผ่านเอเย่น เว็บตรง ไม่ผ่านเอเย่น เชื่อถือได้ ปลอดได้ ไม่มีโกงต้องที่นี่ สล็อต ตอบโจทย์ความต้องการได้ดีอย่างมากทั้งเรื่องของการเงินการเดิมพันที่หลากหลาย เพื่อเป็นการยกฐานะการให้บริการให้ดีขึ้นไป

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *