Van dvdspelers tot vuilnisbakbrood: project extreem besparen is van start.

You guys, it’s getting hardcore. Tijd voor een update van redelijk hardcore budget swaps. Netflix is verleden tijd, ik ga de hele stad door voor goedkoop vuilnisbakvoedsel en ik hustle mijn ass off om ons huis online te ruilen voor weekendjes weg in eigen land…

GO BIG OR GO HOME
Omdat er best wat tijd gaat zitten in uitzoeken hoeveel centen we nodig hebben om financieel onafhankelijk te worden, heb ik daar nu nog niet echt iets over te melden. Maar we hebben al wel onze jaarlijkse kosten in beeld gebracht zodat we kunnen zien hoeveel geld waarheen gaat. Mijn hoofddoel is om elke categorie qua kosten met 50% te verminderen zonder daar al te veel leefplezier voor in te hoeven leveren. Mocht het onmogelijk zijn of een dealbreker, dan stel ik dat weer bij. FIRE heb je niet zomaar dus een beetje spelen met extremen leek me goed om de creative juices te laten vloeien.

TELEVISIE
Ooooo televisie. Ik hou zó van televisie. YouTube Premium, Ziggo, Netflix, Videoland, Amazon Prime, we hadden het állemaal. Daar moest duidelijk in gehakt worden, maar welke? Tom wilde geen afscheid nemen van Amazon Prime vanwege de pakketjes service en het was de goedkoopste so fine. En ik wilde graag YouTube zonder reclame houden. Ik kijk het zóveel dus voor mij is het het geld waard. En dus zegden we Videoland, Netflix én ons televisie-abonnement van Ziggo op. En die laatste is wel een interessante om nog wat over te vertellen:

Blijkbaar konden we van ons huidige Ziggo abonnement een zakelijk abonnement maken zónder televisie zenders. Televisie afschaffen is goedkoper en een zakelijk abonnement kun je deels zakelijk afschrijven wat in totaal zo’n €45,- per maand scheelt. Maar het mooie is: zonder televisie abonnement heb je tóch televisie zenders! Het zijn er niet veel maar de publieke omroepen én mijn geliefde BBC zit erbij. Meer hebben we echt niet nodig.

Verder hebben we een smart tv en met de gratis NPO START app kunnen we veel programma’s van de publieke omroep terugkijken zoals het Journaal en Wie is De Mol. Aan ons tv kastje kan ook nog een snelle usb-stick worden gehangen (hadden we nog) waardoor we alsnog programma’s kunnen opnemen van de zenders die we nog wel hebben. Ik neem eigenlijk alleen maar BBC op dus dat is perfect.

En dan hebben we de dvd-speler nog! Jep, you heard it. We gaan terug de tijd in. Want toen ik laatst door de bibliotheek liep, zag ik een kast staan VOL goede films en series. Ik heb al een bibliotheek abonnement en ik verlang al eeuwen terug naar het gevoel wat ik vroeger van de videotheek kreeg. Dat bladeren door die hoesjes, de achterflappen lezen en een hele avond films kijken omdat ze de volgende dag alweer terug moesten. Onze bibliotheek is tot s’ avonds laat open en op een perfecte loopafstand (niet te dichtbij en niet te ver weg, een mooi loopje om 10.000 stapjes vol te maken). En dus ging ik alle kringlopen af op zoek naar een dvdspeler met HDMI aansluiting (99% heeft een SCART aansluiting dus het was even graven) en kwam met een gigantische blue ray speler thuis van €15,-. Het deurtje van het tv kastje kan niet meer dicht maar dan heb je ook wat.

Jaarlijkse besparing op televisie: €711,- (67%)

BOODSCHAPPEN
Dan gaan we door naar nog een grote uitgave in de maand: de boodschappen. Ook al zo’n grote liefde: fooooooood. We eten niet perse ontzettend veel maar we houden wel van lékker. En biologisch als het even kan. Als ik kijk naar de boodschappenkosten van vorig jaar, gaven we per week gemiddeld zo’n €121,- per week uit aan boodschappen. Right. Daar kon wel wat in gesneden worden.

Mijn gameplan bestaat uit dit moment uit:
– de voorraadkast en vriezer leegeten voordat we iets nieuws kopen
– hoofdzakelijk huismerk/aanbiedingen kopen
– de wekelijkse boodschappen aanvullen met een paar Too Good To Go magic boxen (uitleg volgt)

Too Good To Go
Er zijn vast lezers die het concept kennen, maar veel die er nog nooit van hebben gehoord. Too Good To Go is een app waarmee je de overblijfselen van bakkers, restaurants en supermarkten kunt opkopen voor een klein prijsje zodat het niet weg wordt gegooid. Bij supermarkten is het eten nog nét niet over datum maar bij de bakker is het vaak het brood wat aan het einde van de dag niet verkocht is en dus nog supervers is. In de app kun je een zogenaamde ‘magic box’ kopen en op een bepaald tijdstip ophalen.

Sinds ik het ken ben ik OBSESSED. Ik wil ze állemaal uitproberen. Heel soms vallen ze tegen maar over het algemeen zijn het hele goede deals en het is zó leuk om de tasjes bij thuiskomst open te trekken. It’s like Christmas! In Groningen heb je een heel aardig aanbod, vooral de bakkers zijn áltijd de moeite waard. Maar mijn favoriete Too Good To Go adres is toch wel het ontbijtbuffet van Best Western. Daar mag je alle overblijfselen van het ontbijtbuffet in zelf meegebrachte bakjes meenemen. Gekookte eitjes, fruit, melk, broodjes, vleeswaren, poffertjes, yoghurt, sappen, suikerbrood, croissantjes en hele pannen met ontbijtspek. Voor €3,49 kom ik met een kleine boodschappentas vol eten weer terug. De ene keer is er natuurlijk meer over dan de andere keer maar het is altijd een goede deal.

Ik wil proberen voor €50,- per week boodschappen te doen, voor max. €10,- Too Good Too Go erbij en voor €5,- Pieter Pot (1x in de 10 weken een order van €50,-). Of dit haalbaar is op lange termijn, daar komen we op maar één manier achter, maar ik ga het gewoon proberen.

Jaarlijkse besparing op boodschappen: €2912,- (46%)

VAKANTIE
Sinds de start van de pandemie zijn we het meer en meer gaan boeken: weekendjes weg in een mooi huisje in het bos. Lekker coccoonen, boswandelingetjes maken en uitgebreid ontbijten. Ons huis is een mooi huis maar het is fijn om er even tussenuit te zijn. En als het om boshuisjes gaat, heb ik een dure smaak. Ik hou van prachtig gestylde, moderne, sfeervolle huisjes op een mooie plek mét een vaatwasser en ontbijtmand als het even kan. Ik heb er veel ontdekt op minder dan een uurtje rijden van ons huis en het zijn weekendjes (en zomervakanties) waar we heel erg van genoten hebben.

Afscheid nemen van onze regelmatige boshuisjes gaan we dus écht niet. Maar ik wilde wel kijken wat er te krijgen was voor hetzelfde gevoel maar voor een veel lagere prijs. Na flink researchen en internet digging kwam ik bij deze twee oplossingen uit: AirBnB en Home Exchange.

AirBnB
Dat kennen we natuurlijk allemaal en ik heb er ook al vaak gebruik van gemaakt. Maar het ding is dat de mooiste en voordeligste huisjes in binnen- en buitenland meestal al vol geboekt zitten. Wil je er dus goed gebruik van maken dan moet je er vroeg bij zijn. Ik heb álle boshuisjes in heel Nederland op AirBnB doorgespit en heb er alvast twee geboekt voor de winter van 2022 (zie foto hierboven). We moeten zelf de afwas doen maar verder ziet het er enig uit en ook nog pal in het bos. Ik heb ook nog een studio appartment in Brighton voor de zomer op het oog maar daar heb ik de knoop nog niet over doorgehakt…

Home Exchange
Ik had er al weleens van gehoord maar het leek me niet echt de moeite waard. Hoe vind je nou iemand die precies op hetzelfde moment en ook nog precies jouw woonplaats wil inruilen voor jouw favoriete vakantiebestemming? Maar het blijkt heel ingenieus te werken. Op Home Exchange kun je namelijk tegelijkertijd ruilen (prima te doen voor een weekendje binnen Nederland) óf je ‘verhuurt’ je huis waardoor je punten kunt verdienen en waarmee je vervolgens weer in iemand anders zijn huis kunt verblijven die niet perse in jouw huis wil zitten. Het is niet gratis, je betaalt €120,- per jaar om van de website gebruik te kunnen maken.

Het is iets meer werk dan een normale vakantie regelen. Je schijnt minstens tien mensen te moeten benaderen voordat je een goede match hebt en je moet je huis klaarmaken voor vakantiegangers als je weggaat. Ons huis is niet meer zo netjes als het ooit was dus ik heb nog wel wat werk te doen. Máár door je profiel aan te maken krijg je al een hele berg ‘guest points’ cadeau (1250 maarliefst) en daarmee heb ik in de meivakantie een héle week een appartement in Amsterdam geregeld zonder dat er iemand in ons huis verblijft. Zelfs als het me niet lukt om de rest van het jaar een goede ruil te regelen, is €120,- voor een hele week Amsterdam al een mega goede deal.

Lijkt het je ook wat om Home Exchange uit te proberen? Vergeet dan niet om gebruik te maken van mijn sponsor code: olga-e7f5d. Als je van deze code gebruik maakt tijdens het aanmaken van je profiel/abonnement dan krijg je 250 guest points extra! Daarmee kun je (afhankelijk van welk huis je kiest om in te verblijven) 1 of soms zelfs 2 nachten gratis boeken. Zonder dat er iemand in jouw eigen huis verblijft. En als je mijn code gebruikt dan krijg ik óók extra punten. It’s a win-win situation!

Hoeveel we dit jaar gaan besparen op vakanties weet ik nog niet want ik heb nog niet alles geregeld en dus ga ik maar gewoon kijken hoever we komen met de helft van het budget van vorig jaar. Toen zijn we Nederland niet uit geweest dus dat wordt nog interessant…

Jaarlijkse besparing op vakantie: €1750,- (50%)

SAMENGEVAT
Omdat totaalsommetjes leuk blijven, hier komt ie:

€711,- (televisie) + €2912,- (boodschappen) + €1750,- (vakantie) = €5373,-bespaard

Dit moet ik natuurlijk nog wel even waar gaan maken want het wordt best een uitdaging maar als ik een beetje mijn best doe dan zou het kunnen!
Groetjes, Amazing Olga

REACTIES:

 1. Amelia

  Uselect Flights offers the Cheapest Flights from the UK to New York City, ensuring your travel experiences are memorable without being expensive. From booking flights and hotels to managing the local transport, let Uselect Flights take care of everything. Immerse yourself in the hustle and bustle of Times Square, savor the delightful flavors of New York’s diverse cuisine, and create lifelong memories in this city that never sleeps.

  Reageren
 2. Amelia

  When it comes to finding the perfect coworking space that embodies sustainability and functionality, Work Hall stands out as the ideal choice. Work Hall caters to the needs of freelancers, small businesses, and individual owner companies. Experience the Best Coworking Space in Karachi, where sustainability meets convenience, and take your business to new heights.

  Reageren
 3. dhgate coupon code

  Unlock incredible savings at CouponsBliss with our exclusive discount codes, making your shopping experience delightful and affordable! Unlock incredible savings at CouponsBliss with our exclusive discount codes, making your shopping experience delightful and affordable! dhgate coupon code

  Reageren
 4. zyairkhan

  “From DVD players to garbage bin bread:”
  This may suggest that the project or savings effort includes a wide variety of items, ranging from luxury goods such as DVD players to simple conveniences.
  “Project Extreme Saving has started:”
  This indicates that the project for extreme savings has begun.
  quiebra cerca de mí

  Reageren
 5. Dissertation Help

  Hello, thank you for sharing an informative post with us. If you are seeking assistance with dissertations in Australia, I am a professional in dissertation help. Whether you need help with dissertation proposals, writing, proofreading, law dissertations, economics dissertations, etc., we’ve got you covered. Additionally, we offer assignment assistance at the best prices in the market. Our experts are available 24/7 to assist you.

  Reageren
 6. Assignment Expert

  Thank you for providing this thoughtful comment. If you need assistance with your assignments, our team of subject matter experts is here to help. We strive to support you in achieving your goals, and our professionals are available 24/7 to address any questions or concerns you may have about the task. Feel free to reach out to our experts at any time – they are dedicated to assisting you.

  Reageren
 7. Indian Nexus

  Each country sets its own manufacturing and sales standards. In India, BIS specifies that all products, both imported and made, must meet Indian Standards. The Indian government enforces
  BIS certification of imports as a vital quality assurance and safety mechanism. This ensures products imported from abroad comply with Indian regulations and standards.

  Reageren
 8. 116lotto

  หากคืนที่ผ่านมาคุณฝันเห็นปลาทอง, ไม่ควรมองข้าม! มันอาจหมายถึงโชคลาภที่กำลังจะมาถึง. 116Lotto มีบริการทำนายฝันแม่นยำพร้อมเลขเด็ดที่คัดสรรมาเพื่อคุณ. เข้ามาที่นี่และเริ่มต้นแทงหวยออนไลน์ได้เลย!

  Reageren
 9. Branded Sunglasses

  Thank you for sharing your site and post with us; it was really informative and helpful. Let your rebellious side show; these stylish leather jackets will elevate your look and redefine what is cool.

  Reageren
 10. Kelly Linnns

  Introducing the Baseball Disney 100 Yrs Black and White Letterman Jacket – a celebration of both America’s favorite pastime and the magic of Disney’s century-long legacy. Crafted with precision and nostalgia, this jacket is a timeless tribute to the beloved worlds of baseball and Disney.

  Featuring a classic black and white color scheme, the Baseball Disney 100 Yrs Letterman Jacket embodies the iconic style of traditional letterman jackets. Adorned with the signature Disney logo and subtle nods to baseball’s rich history, this jacket seamlessly blends vintage charm with contemporary flair.

  But what truly sets this jacket apart is its unique fusion of two cultural icons – baseball and Disney. Whether you’re a die-hard sports fan, a Disney enthusiast, or simply appreciate the timeless appeal of both, this jacket allows you to showcase your passion in style.

  Reageren
 11. sameer varma

  I’m Sameer Varma, with over 7 years of expertise in facilitating experiences in study abroad US , brings a wealth of knowledge and proficiency. His dedication lies in empowering students to navigate the intricacies of international education, ensuring seamless transitions and transformative learning opportunities.

  Reageren
 12. the student helpline

  Studying abroad opens up a world of opportunities, but financing can be a hurdle. That’s where study abroad scholarships come in. These financial aids alleviate the burden, making international education accessible to more students. Whether it’s covering tuition fees, accommodation, or travel expenses, scholarships make the dream of studying abroad a reality for many. They not only ease financial stress but also encourage academic excellence and cultural exchange. As someone passionate about exploring different cultures and expanding my horizons, I’m grateful for the existence of study abroad scholarships, as they truly make a global education attainable for students from diverse backgrounds.

  Reageren
 13. jonjbar rett

  In conclusion, this comprehensive review of Striction BP highlights its key ingredients, benefits, effectiveness, potential side effects, availability, and pricing. By understanding these aspects, consumers can determine if Striction BP is the right choice for them.
  Takeaway: Striction BP offers a natural approach to managing blood pressure and supporting heart health. Consider consulting with your healthcare provider before incorporating this supplement into your routine.

  Reageren
 14. hot ride

  Het klinkt als een goed doordacht plan! Het in kaart brengen van je jaarlijkse kosten is een belangrijke eerste stap naar financiële onafhankelijkheid. En het streven om elke categorie qua kosten met 50% te verminderen, terwijl je toch je leefplezier behoudt, is zeker ambitieus maar ook haalbaar. Het is slim om flexibel te blijven en je doelen bij te stellen indien nodig. Car Detailing in Castle Hill

  Reageren
 15. airsoft shotgun

  Airsoft Promo is a retail airsoft store that has been selling airsoft equipment under the name Bullseye Action Target in three different locations for three years. .With the confidence of our three years of experience we desired to simulate our retail sector success on the online market.

  Reageren
 16. olivia divas

  Looking to excel in your coding assignments? Our Coding Assignment Help services offers expert guidance and support to help you tackle even the most challenging coding tasks with ease. With a team of experienced programmers and educators, we provide personalized coding assignment help tailored to your specific needs. Whether you’re struggling with algorithms, debugging, or project implementation, we’ve got you covered. Say goodbye to coding stress and hello to success with our comprehensive coding assignment assistance. Unlock your full potential and achieve top grades in your programming courses today!

  Reageren
 17. foodle

  Your blog is fantastic. I enjoyed reading your articles and found the book very enjoyable. I’ve bookmarked it and look forward to reading more. Keep up the great work! foodle

  Reageren
 18. TrijaTech Software

  Do you want to backup and convert Office365 email into your Hard Drive? If yes, then use TrijaTech Office 365 Backup and Restore Tool
  is a reliable technique to backup and store Office 365 emails in PC , Hard Drive. This smart tool can also convert your Office 365 data into PST, OST,PDF,MBOX, Gmail, IMAP, and so on. This software transfers data into multiple file formats and email clients without any harm to the original data. Its easy to understand interface makes it suitable for any common user. To know more, you can download its free demo version and check its functionality. In case of any query, you can contact with the tech support team at any time.

  Reageren
 19. Lori Cope

  Very interesting blog. Thank you so much for sharing this wonderful information. I will share it with my friends with pleasure. I wish you the best!

  Reageren
 20. enpower

  Welcome to Enpower (Pvt.) Ltd., Pakistan’s leader in renewable energy solutions. We provide innovative, sustainable power generation and efficient energy management services. Visit enpower.com.pk to learn more.

  Reageren
 21. nashirlaw

  Welcome to Nashir Law Office, your trusted legal partner in Canada. We specialize in family law, immigration, and civil litigation, offering personalized and effective legal solutions. Visit nashirlaw.ca to learn more.

  Reageren
 22. Office Blinds Dubai

  Discover the elegance and functionality of our Blackout Blinds Dubai, meticulously designed to seamlessly fit your windows. Experience superior light control and privacy with our luxurious fabrics, perfect for enhancing your home decor.

  Reageren
 23. Assignment Help Sydney

  Thank you for another excellent and informative post! For the best assignment help Sydney, our experienced teachers provide personalized support to students at all levels. We assist with challenging projects, research papers, essays, and more. Our reliable service can boost your grades and reduce your stress.

  Reageren
 24. JOJOJO3

  Zinc coated hot-dip galvanized steel strip/sheet is a kind of steel product treated by hot-dip galvanizing process. Its surface is covered with a uniform, dense zinc layer, which gives the steel excellent anti-corrosion properties. This product is widely used in construction, home appliances, automobiles, transport, electric power and other fields, and has become an indispensable and important material in modern industry.
  The manufacturing process of this product mainly consists of three steps: pre-treatment, hot dip galvanizing and subsequent treatment. Firstly, the raw material steel plate is treated by cleaning and rust removal to ensure that the surface is clean and free of impurities. Then, the steel plate is immersed in molten zinc liquid, so that the zinc reacts chemically with the surface of the steel plate to form a solid zinc-iron alloy layer. Finally, after cooling, deactivation and other subsequent treatment, the surface of the product is smoother and more beautiful, while enhancing the corrosion resistance of the zinc layer. In addition, the product has excellent anti-corrosion properties. The zinc layer on the surface can effectively prevent the intrusion of oxygen and moisture, thereby slowing down the corrosion rate of steel. Then, the zinc layer also has electro chemical protection, when the zinc layer is corroded, can sacrifice itself to protect the steel substrate from corrosion. Therefore, galvanized steel in harsh environments can still maintain a good service life. It has a smooth surface, uniform colour and good aesthetics. After deactivation treatment, a dense oxide film can be formed on the product surface, which makes the zinc layer more stable and durable. In addition, according to different needs and processes, galvanized steel can also present different colors and texture effects to meet the aesthetic requirements of different occasions.
  It is widely used in various fields. In the field of construction, it can be used to make roofs, walls, parapets and other components. In the field of home appliances, it can be used to manufacture the shells and internal parts of refrigerators, air conditioners, washing machines and other home appliances. In the field of automobiles and transport, it can be used to produce car bodies, chassis, parts and components, etc. In the field of electric power, it can be used to make the shells of electrical equipment such as cable trays, distribution boxes and other electrical equipment. Finally, the price is relatively reasonable, cost-effective, is the material of choice for many industries. The quality of our product is unquestionable. If you have any further questions, please don’t hesitate to contact us. https://www.shaiyia.com/

  Reageren
 25. JOJOJO3

  0.15-1.0mm bright galvanized GI plain steel sheet, referred to as galvanized steel sheet or GI steel sheet, is made by plating a layer of zinc on the surface of plain steel sheet. This galvanized treatment not only significantly improves the corrosion resistance of the steel sheet, but also gives it a more excellent service life and performance. In addition, galvanized steel has a wide range of thicknesses, a bright and beautiful surface and excellent processability, making it the material of choice for many industries. It has the following features.
  First, excellent corrosion resistance: the galvanized layer can effectively prevent the steel plate from rusting, significantly improving its durability in wet, corrosive environments. This enables galvanized steel to maintain a long service life in a variety of harsh environments. Second, the surface is bright and beautiful: after special galvanization treatment, the surface of the steel plate presents a bright metallic texture, which not only enhances the overall beauty of the product, but also makes it more in line with modern aesthetic requirements. Third, excellent processing performance: galvanized steel has good plasticity and ductility, easy to cut, bend, weld and other processing operations, convenient for subsequent manufacturing and assembly. It is widely used in the construction industry for the manufacture of roofs, walls, fences and other parts. Its excellent corrosion resistance and aesthetics enable the building to maintain a stable appearance and performance for a long time. In the manufacture of home appliances, galvanized steel is commonly used to make the shell and internal structure of refrigerators, washing machines, air conditioners and other products. Its strong and durable characteristics can effectively protect home appliances and improve the overall quality of the product. This product plays an important role in automobile manufacturing, used to make body, chassis and other components. Its high strength and excellent corrosion resistance help improve the safety performance and service life of automobiles. It is also used as a packaging material, such as making cans and boxes. Its strong and durable, easy to process characteristics make the product in the transportation and storage process can remain intact.
  0.15-1.0mm bright galvanized GI plain steel sheet is widely used in many fields such as construction, home appliances, automobile, packaging and so on with its excellent corrosion resistance, bright and beautiful surface, excellent processing performance and wide range of thicknesses. Whether it is used as a structural or decorative material, it can perform excellently and meet the needs of customers. With the progress of science and technology and the continuous improvement of manufacturing process, galvanized steel will continue to play its important role in providing reliable material support for the development of various industries. If you have any further questions, please don’t hesitate to contact us.https://www.shaiyia.com/

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *