TV-serie review

header

In het favoriete-tv-serie-artikel dat ik een tijdje geleden schreef, vroeg of jullie nog leuke series wisten. Ik kreeg heel veel tips! Ook vrienden hadden aanraders en ik ben er zelf ook nog een paar tegen gekomen. Sommige waren een schot in de roos, anderen konden me niet echt raken. Hier volgt een review van vijf series!

DEXTER
Dit is een serie die iedereen al heeft gezien en die onlangs zelfs is afgelopen. Tja, ik loop soms wat achter. Hier heb ik samen met Tom al twee seizoenen van gekeken.

Het verhaal: Dexter is een forensisch exptert bij de politie van Miami. Omdat hij getraumatiseerd is in zijn jeugd heeft hij de neiging mensen te vermoorden. Zijn stiefvader heeft hem daarom van jongs af aan geleerd alleen ‘slechte’ mensen te vermoorden die de politie maar niet te pakken kan krijgen. 

De serie is ontzettend spannend. Dexter is heel precies en weet wat hij doet. Maar af en toe verliest hij de controle en moet hij er alles aan doen om niet betrapt te worden. Ik vind het een goede serie, een aanrader dus (voor de andere drie mensen die er nog niet aan begonnen waren…)

Cijfer: 8

 

THE CARRIE DIARIES
Ik ben een ontzettende Sex and the City fan, dus ik wilde hier al een tijdje in duiken.

Het verhaal: De serie gaat over de jeugd van Carrie Bradshaw. Hoe kwam ze in New York terecht? Hoe leerde ze de andere drie kennen? Dat soort werk. En omdat het natuurlijk een tijdje geleden is, speelt het verhaal zich af in de jaren 80.

Allemaal ingrediënten voor een GEWELDIGE serie. Maar helaas… The Carrie Diaries is ontzettend kinderachtig, een echt tienerserie. Het heeft niets met de baanbrekende serie te maken waar het van afgeleid is. Het is overdreven en onrealistisch. ONTZETTEND JAMMER! Ik heb het een heel seizoen volgehouden, maar er was toen nog geen spoor van Miranda, Charlotte of Samantha te bekennen dus hield ik het voor gezien. Weet iemand of het beter wordt?

Cijfer: 5

 

MAD MEN
Ook al zo’n serie waar iedereen honderd jaar geleden al laaiend enthousiast over was en waar ik maar niet aan toe kwam.

Het verhaal: Mad men gaat over een reclame bureau in de jaren 50 en de mensen die er werken. 

De vormgeving is waanzinnig, de karakters zijn menselijk en interessant en het verhaal boeiend. Helaas heb ik een maar: Maar het is zo deprimerend! Er is werkelijk niemand tevreden in deze serie. Iedereen is mooi en succesvol, maar tegelijkertijd diep ongelukkig. Alle mannen gaan vreemd en drinken en roken zich kapot op kantoor. Alle vrouwen zijn minderwaardig en onderwerp van seksuele pesterijtjes. Ik heb het anderhalf seizoen volgehouden en toen mijn mondhoeken de grond raakten heb ik het opgegeven. Op naar een iets vrolijkere serie!

Cijfer: 6,5

 

CALL THE MIDWIFE
Hierover vertelde ik al in mijn favorieten van oktober. Precies dezelfde tijd als Madmen, maar duizend keer positiever. Deze dames maken er wat van!

Het verhaal: De serie gaat over vroedvrouwen in een arm deel van Londen in de jaren 50. Elke aflevering word je meegenomen in weer een ander verhaal en leef je mee met de personages. 

Loved it!

Cijfer: 8,5

 

PROJECT RUNWAY USA
Ik houd van programma’s waar mensen dingen maken die ik nooit zou kunnen. Vaak zijn dat kookwedstrijden of kluswedstrijden (wanneer komt Het Blok weer op tv???) maar in dit geval is het een mode-wedstrijd. Er zijn al bijna 12 seizoenen gemaakt en ook twee All-stars seizoenen. En ik vind het geweldig. De flamboyante kandidaten, de creatieve opdrachten en de bitchy comments van de juryleden. En last but not least, de mentor van de mode-strijders is Tim Gunn, de allerliefste en grappigste mode-kenner op aarde. Trailer is van 12 jaar geleden van het eerste seizoen trouwens, ziet er al lekker gedateerd uit, haha.

Cijfer: 8

 

Ken jij deze series al? Ben je het met me eens of juist helemaal niet? Laat het weten in de comments.

REACTIES:

 1. Josianne

  Oh, Mad Men is zoo’n gave serie. Misschien ook omdat ik ‘in het marketing-vak’ zit, maar ik vond het echt geweldig. Je moet je wel goed focussen bij deze serie haha.

  Reageren
 2. kirst

  Ik ben één van die andere drie die zowel Mad Men nog nooit gezien heeft, als Dexter. Maar Project Runway daarentegen…. loved it!! Ik ben erg benieuwd waar jij al die seizoenen hebt gekeken? Ik ken de All Stars bijvoorbeeld helemaal niet?? Kun je ze nog online vinden, of via een smart TV?

  Reageren
 3. Karljin

  Hmm, ik had dus een heel verhaal getypt. Maar toen viel mijn internet uit, bleh. Maar goed, ik typ het wel weer opnieuw hoor. De Carrie Diaries heb ik niet gekeken, maar lijkt me niets. Ik hou ook niet zo van sex and the city, maar dat mag ik volgens mij niet hardop zeggen. Mad Men vind ik mwah, mijn ouders zijn er gek op maar ik weet het niet zo goed. Call the Midwife stond door je vorige post al op mijn lijstje, maar de tentamens zijn bijnaaaa voorbij dus dan ga ik het lekker kijken!

  Reageren
 4. Kathleen

  Ik keek de afgelopen weken het 12de seizoen van Project Runway en amaai, volgens mij is er nog nooit zo’n sympathieke groep deelnemers geweest. Er waren een paar drama queens, maar eens die er uit waren, was het echt… kalm.

  Call the midwife was een reeks waar ik hier en daar nog al positieve reacties had gelezen, dus die ga ik ook eens bekijken, denk ik.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik heb gisteravond net seizoen 11 van project Runway uitgekeken, door naar seizoen 12 dan maar! Project Runway Australië is ook goed en heeeeel sympathiek, Australiërs zijn sowieso altijd schatjes op tv.

   Reageren
 5. the fourohseven

  oh hi Don Draper … <3<3<3

  Ik kan Dexter niet kijken he … ik heb namelijk Six Feet Under gekeken (aanrader) en daar speelde 'Dexter' een heel andere personage en ik kan er gewoon niet aan wennen. Ugh

  Reageren
 6. Linda

  Leuk artikel Olga, ben vooral nieuwsgierig geworden naar call the midwife, misschien ga ik daar binnenkort aan beginnen! The Carrie Diaries vind ik juist wel heel leuk, vooral de kleding en de muziek. Ben een sucker voor nostalgie en ik heb de eighties niet meegemaakt, dus nu maak ik ze toch een beetje mee ;-) Het tweede seizoen is nu begonnen en Samantha komt er nu ook in voor en dat vind ik echt geweldig, haha. De actrice die de jonge Samantha speelt, lijkt ook echt heeel erg op de oudere Samantha, echt bizar gewoon.

  Zelf kijk ik nog How I Met Your Mother en The Big Bang Theory. Met mijn vriend kijk ik vooral films, we zijn nu alle recente films over Marvel superhelden aan het kijken: dus Thor, Iron Man, The Avengers enz. Leuk voor hem, want actie en voor mij, want mooie mannen en humoristisch. Idealer kan niet, haha!

  Reageren
 7. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 8. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 9. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 14. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *