Team Confetti maakt van een simpel leven een feestje!

Yes! Na heel lang inwendig brainstormen ben ik erachter wát het is waar ik meer over wil gaan schrijven/mee wil gaan experimenteren hier op teamconfetti.nl. Ik heb vooral gekeken naar waar ik het afgelopen jaar veel mee bezig ben geweest: declutteren, wandelen (in plaats van fietsen)(of God forbid: hardlopen), koken in een slow cooker en happiness projects. En als je dat allemaal zo bij elkaar ziet staan dan kun je maar één conclusie trekken: ik ben dingen steeds langzamer en simpeler gaan doen en dat vind ik suuuuuuuperfijn.

krans

LESS BULLSHIT & MORE FUN
Hoe meer ik lees en luister over ‘slow & simple living’ hoe enthousiaster ik word. Minder troep om me heen, minder troep in mijn hoofd en veeeeeeel minder troep op mijn to do list. Ik leef als een halve bejaarde hippie, plan amper vooruit (heb dus héél veel weekenden ‘leeg’ staan) en ik denk een beetje beter na over hoe ík dingen wil en wat ík leuk vind en kijk minder naar mijn concullega’s (sorry voor dit juppenwoord, maar dat zijn ze nou eenmaal) en leeftijdgenootjes.

olga-koffers

SLOW & SIMPLE LIVING OF MINIMALISME?
Je kunt het minimalisme of een simple lifestyle noemen, het komt een beetje op hetzelfde neer. Alleen kan het woord minimalisme een wat elitair of streng gevoel overbrengen. Vind ik persoonlijk. Minimalisme klinkt als een soort spullendieet, als iets strengs, als een halve religie en het klinkt vooral MOEILIJK. Het klinkt alsof de minimalisme politie elk moment bij je op de stoep kan staan om je een bekeuring te geven voor je porseleinen kattenbeeldjes verzameling. Daarom noem ik het véél liever slow & simple. Slow & simple klinkt als een pizza margherita (jum) of de hele dag in je pyjama lopen (fijn). Vandaar. Het moet wel een beetje leuk en gezellig blijven vind ik.

IMG_4284

EEN PAAR SIMPELE EXPERIMENTEN
Hieronder een paar leuke dingen die ik de afgelopen tijd heb ontdekt door dingen langzamer en/of simpeler te doen:

♥ Ik hoef maar één keer in de week mijn emails te beantwoorden zonder dat er iemand boos wordt of ik leuke projecten of opdrachtgevers mis loop.

♥ Ik kan de eerste helft van mijn werkdag prima in mijn pyjama werken.

♥ Ik heb maar één schoonmaakmiddel nodig voor mijn hele huis (denk ik, dit experiment is nog gaande).

♥ Mijn to do list is drie keer zo kort maar mijn inkomen is hetzelfde gebleven.

♥ Door een paar simpele dingen anders te doen, besparen we wel €300,- per maand.

♥ Ik hebt veel minder geld/ruimte/spullen nodig dan ik dacht.

Uiteraard ga ik over ál deze dingen uitgebreid blogartikelen schrijven, dus hoe ik achter al deze dingen kwam, (en meer) lees je binnenkort!

kat slaapmasker olga

WAAROM SLOW & SIMPLE?
Eerlijk? Ik werd een beetje gek van mezelf. Ik ben over het algemeen een heel vrolijk en creatief meisje (aangezien ik nog steeds mijn paspoort moet laten zien als ik een fles wijn koop, vind ik dat ik mezelf op mijn 30e nog steeds een meisje mag noemen) maar ik ben ook héél gevoelig en héél snel stressed out of my mind. Een onverwacht telefoontje, deadline’s, een raar uitziende muggenbult of een korte trein-overstap-tijd is genoeg reden voor paniek in mijn hoofd. Een paar impulsen of keuzes teveel en ik ga van blije stuiterbal naar leeggelopen ballon. En in plaats van maar doormodderen op het tempo van iedereen om me heen, leek het me wel de moeite waard om mijn eigen wereld en agenda drastisch te versimpelen. Want daar heeft niemand last van en ik zou er zomaar eens enorm van op kunnen knappen.

tetkees bed

WAT KUN JE GAAN VERWACHTEN?
As we speak ben ik druk met artikelen schrijven met een simple of slow onderwerp. Maar ik blijf Olga en ik ben nog steeds geïnteresseerd in dezelfde dingen als eerst (design, lekkere dingen, Tetkees, veel kleur en planners) dus die blijven nog steeds langskomen. Er komen meer persoonlijke avonturen, meer #girlboss updates van ons allemaal en alle Team Confetti meisjes (Vera, Ingrid, Tea en Heis) zijn nog steeds van de partij! Team Confetti blijft een plek van plezier en #unsuccessfuladulting maar dan met een mindful twist. Enjoy!

♥♥♥

Als er slow of simple onderwerpen zijn waarvan je graag ziet dat ik er wat mee ga doen, roep dan vooral.
Ik kan altijd meer inspiratie gebruiken!

REACTIES:

 1. Jose

  Jaaaa, wat een fijne onderwerpen! Je take-it-easy *hoort Mika in oor galmen* -artikelen vind ik erg inspirerend en fijn om te lezen. Ik ben zelf ook een stapje te ver gegaan in mijn werk, dus dit komt als geroepen :) Thankyou, thankyou! ♡

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ja, heel leuk om te lezen. Wat grappig, ik wist niet dat de ‘slow & simple’ lifestyle alweer helemaal gecommercialiseerd was, hahaha. Bewijst maar weer hoe lekker ik met mijn hoofd in de wolken zit. Ik voel me af en toe niet helemaal goed bezig als dingen langs me heengaan, maar tegelijkertijd kies ik voor zoveel informatie (podcasts, boeken, documentaires) waarvan ik zeker weet dat ik er een betere Olga van word dat het wel weer ok is. En ik kan ook nog héél veel leren op dit gebied, dus leuk dat we dat samen kunnen doen!

   Reageren
 2. Kathleen

  Oooh! Ik kijk hier naar uit! De laatste tijd begon ik hier zo’n beetje een Flow Magazine gevoel te krijgen. Zo van die artikels waarmee ik in de zetel wil kruipen samen met een dekentje (zelfs bij dertig graden) en een lekker koekje binnen handbereik (ok, een hele doos koekjes). Die slow & simple mentaliteit past helemaal in dat plaatje. Het is helemaal het gevoel dat ik zelf bij je blog krijg dus het gaat hier ongetwijfeld interessant worden de komende tijd.

  Reageren
 3. Linda

  Superleuk! Wat fijn dat je eruit bent hoe je je blog wilt gaan vormgeven in de (nabije) toekomst/komende tijd en vooral dat je zo blij bent met deze levensstijl. Lekker belangrijk wat mensen ervan vinden, jij bent er veel gelukkiger mee en dat is wat telt. Ik ben heel benieuwd naar al je slow & simple tips en tricks :) Ik ben stiekem ook wel nieuwsgierig naar de bespaartips dus ik hoop dat je daar ook uitgebreid over gaat schrijven.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oh ik ben ook weer helemaal een blij ei nu ik weer met budgeting bezig ben. Omdat Tom en ik nu samen een ruim inkomen hebben, had ik het gevoel dat ik niet meer zo op de centen ‘mocht’ letten (want dat had nu niet zoveel zin meer dacht ik) maar o wat had ik dat verkeerd (gelukkig)! We zijn sinds een paar maanden ons budget scherp in de gaten aan het houden en het was zó leerzaam. We gaven best veel uit aan onzinnige dingen en veel minder dan we dachten aan dingen die we écht leuk vinden. Bizar toch? Dus heerlijk dat ik van jullie een vrijbrief krijg om weer lekker over bewust omgaan met geld te schrijven!

   Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ohh, misschien doe ik dat wel, hij staat hier bijna elke week aan (er staat een thaise curry te pruttelen as we speak) en ik heb een paar héle lekkere, makkelijke en budgetvriendelijke recepten in mijn bookmarks staan. Het wordt hoog tijd dat ik er daar een paar van deel!

   Reageren
 4. Malu

  Team Confetti blijft nog steeds het leukste plekje op internet.
  Een hele mooie twist weet je te geven aan de blog en vind de onderwerpen heel erg fijn die je nu wil beschrijven.

  Reageren
 5. Josianne

  Ik ben echt mega benieuwd naar al je experimenten (vooral het bespaar gedeelte!), maar ook het inkomensgedeelte. In ieder geval al heel fijn dat jij er zo goed op gaat, hopelijk kan de rest daar nog wat van leren :) YAY voor Team Confetti!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ohh, het inkomensgedeelte, daar had ik nog niet eens aan gedacht. Dat vind ik eigenlijk bestwel spannend om iets over te schrijven, zo persoonlijk! Maar als we er allemaal wat meer open over zouden zijn, dan kunnen we er een hoop van leren, hij gaat op het ‘nog-over-te-schrijven-lijstje.’

   Reageren
 6. Henrieke

  Oooh leeeuuk! Ik ga het zeker lezen want mindful leven is ook echt mijn doel, ik slaag alleen nog niet zo goed. Supertof en je hebt helemaal gelijk, slow en simpel is zoveel fijner. Go go go girl!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Pffff, is ook helemaal niet makkelijk hoor! Ik kwam erachter dat zelfs als je je to do list mini maakt, je nog steeds veel werkstress kunt hebben! En relaxen is niet een kwestie van in bad gaan zitten en ONTSPAN ONTSPAN ONTSPAN tegen jezelf roepen. Met alle info, meningen, social media en nieuws die je in je gezicht krijgt elke dag is het echt verdomd moeilijk om mindful te leven, maar ik ga een poging wagen. ;) Ik hoop dat je er iets aan hebt.

   Reageren
 7. Maaike

  Ik kijk al uit naar deze nieuwe artikels! Al dat ‘moeten’ en alle verwachtingen van tegenwoordig zijn zo vermoeiend. Iedereen heeft wel een idee hoe je als 34-jarige mama (in mijn geval) moet leven, welke keuzes je moet maken, welke activiteiten je ’s weekends moet doen met je 6-jarige, wat je vooral niet moet doen, … Terwijl gewoon normaal doen al meer dan goed genoeg is.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oei ja inderdaad! Ik begin er nu eindelijk een beetje achter te komen dat alleen omdat ‘iedereen het doet/iedereen vindt dat je iets moet doen’ geen reden is voor mij om iets te doen. Het zit in mijn karakter om vraagtekens bij alles te zetten en daar zouden bestwel eens heel veel leuke/interessante dingen uit kunnen komen…

   Reageren
 8. Natasja

  Wat een goede topics, ik ben erg benieuwd naar je nieuwe posts ^_^ Ben zelf al een tijdje bezig met minimalisme en heb daar artikelen van verzameld op tumblr (zie bijgevoegde link), misschien heb je er nog iets aan. Toevallig heb ik laatst ook mijn uitgaven uitgewerkt, maar ik merkte dat een overzicht maken best lastig is omdat je snel bepaalde punten vergeet. Misschien kun je een voorbeeld sheet / pdf maken van wat je allemaal bij kunt houden per maand, in een mooie team confetti stijl :)

  Reageren
 9. Anniek

  Ik heb volgens mij nog bijna nooit gereageerd, maar I LOVE THIS I LOVE THIS I LOVE THIS!!! Ik krijg altijd zo’n goed gevoel van jouw blog, zeg maar hetzelfde gevoel dat ik eens per jaar krijg als Jill Mansell een nieuw boek uit heeft of dat gevoel van een pina Colada op het strand of het gevoel van thee, chocola en een serie als het heel hard regent buiten. Nou, zo’n gevoel krijg ik dus ook van jouw blog en vooral van de simple&slow artikelen, dus naast dat het vooral voor jezelf goed is, vind ik het ook een fantastische keuze.
  Naast alle onderwerpen die je hierboven beschreven hebt, ben ik ook wel benieuwd om wat meer te lezen over die gevoeligheid: zo vaak gebeurt het niet dat iemand met wiens schrijfstijl ik een klik heb, ook zo gevoelig is, en wij mensen hebben het altijd graag herkenbaar, dus kom maar door met die gevoeligheid.
  Olga, ik vind jou een prachtmens ook al ken ik je niet en ik ben blij met je keuze!
  Liefs

  Reageren
 10. Irene

  “Een onverwacht telefoontje, deadline’s, een raar uitziende muggenbult of een korte trein-overstap-tijd is genoeg reden voor paniek in mijn hoofd. ” Haha dit ben ik!
  Ben heel blij dat je deze kant op gaat. Heel interessant. Ik kan ook wel een beetje budgetcontrole gebruiken eigenlijk. En gewoon wat rustiger leven. Ben heel benieuwd naar je artikelen hierover!

  Reageren
 11. Debby

  Spuit 11 actie nadat ik het artikel allang gisteren gelezen had viel me een passende opmerking in ? Olga en Ton are Simplefetti-ing life ? Hihi ik ben erg benieuwd naar confetti 3.0!

  Reageren
 12. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 13. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 14. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *