Ik ben al een tijdje verslaafd aan dit gerecht van Jamie Oliver. Het is helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar ik vond het toch nodig om van elke stap een foto te maken. Ik hou van recepten met heel veel plaatjes, dan is het makkelijker onthouden. Dus hier komen de lekkerste aardappeltjes effah:
WAT HEB JE NODIG? (voor 4 personen)
– 1 kg vastkokende aardappelen
– 1 bol knoflook
– 3 takjes rozemarijn
– peper en zout
– olijfolie
– eventueel 3 winterpenen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen (en eventueel de winterpenen) en snijd in behapbare stukjes. Breek de bol knoflook in tenen. Zorg ervoor dat het schilletje om het teentje blijft. Anders krijgt hij het koud. Nee, grapje. De knoflook gaat ingepakt de oven in zodat hij niet verbrandt, maar wel lekker zacht wordt.
Kook de aardappelen (en de winterpenen) tien minuten.
Giet ze af en schud ze in het vergiet heeeeeeel goed door elkaar. Zo worden ze een beetje ‘ruw’ en dat zorgt later voor een lekker korstje.
Gooi de aardappeltjes (en de winterpenen) in een ovenschaal of plaat. Doe de rozemarijn, een scheutje olijfolie en peper en zout erbij. Schep goed om. De aardappeltjes moeten een uur in de oven. Doe de teentjes knoflook er pas na een half uur bij. Anders verbranden ze misschien.
Resultaat: goudbruine aardappeltjes, knapperig van buiten, zacht van binnen. De knoflook kun je nu uit hun jasje knijpen en op een aardappeltje smeren. HEER-LIJK.
Ook heerlijk met een sausje of jus! (En een stukje vlees, maar dat is eigenlijk niet nodig…)
Ik zou zeggen, probeer het eens en rapporteer terug!
***
Alvast een heeeeeerlijk kerstdiner gewenst!!!
***
Misschien had je het gemerkt, misschien niet, maar deze week geen nails of the week. De combinatie van vorige week zit er namelijk nog perfect op!
Ik vind aardappels altijd zo lekker in de oven.
:)
En het is stiekem ook nog eens ietsie beter voor je dan gebakken! Ziet er heerlijk uit! Mijn vriendinnen zeiden altijd dat je ze echt niet eerst hoefde te koken, maar ik vind dat toch lekkerder eigenlijk! Liefs, Stella.
Ziet er echt heel lekker uit!
Jummie! Ik ben dol op aardappeltjes uit de oven! Dit ga ik zéker eens proberen!
Hmmmm jam jam jam, ik hou van aardappeltjes.
Oh ik ook. Brood en aardappelen zijn mijn ondergang… (en donuts)
Weet je hoe ik het nog lekkerder vindt? Met het schilletje eraan. :) Bovendien ook gezonder.
Ik heb ze gemaakt met chilipeper in plaats van knoflook, heerlijk!!!
Wat leuk! Jum jum jum!
Heerlijk, ik maak ze bijna op dezelfde manier. Het enige wat ik doe is de schil er aan laten en ze niet koken voor ik ze in de oven doe. :D
Ik ga ook eens met schilletje proberen, scheelt ook weer tijd ;)
Dit ga ik vanavond maken, mjam, zin in! Bedankt voor het recept :D
Pingback: Photo diary maart #4 + kattenbonus! | Team Confetti
Pingback: Recept: Gekruide aardappelpartjes en popped beans | IKBENIRISNIET