Recept: de aller aller allerlekkerste aardappeltjes uit de oven!

header

Ik ben al een tijdje verslaafd aan dit gerecht van Jamie Oliver. Het is helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar ik vond het toch nodig om van elke stap een foto te maken. Ik hou van recepten met heel veel plaatjes, dan is het makkelijker onthouden. Dus hier komen de lekkerste aardappeltjes effah:

WAT HEB JE NODIG? (voor 4 personen)
– 1 kg vastkokende aardappelen
– 1 bol knoflook
– 3 takjes rozemarijn
– peper en zout
– olijfolie
– eventueel 3 winterpenen

aardappeltjes_1 aardappeltjes_3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen (en eventueel de winterpenen) en snijd in behapbare stukjes. Breek de bol knoflook in tenen. Zorg ervoor dat het schilletje om het teentje blijft. Anders krijgt hij het koud. Nee, grapje. De knoflook gaat ingepakt de oven in zodat hij niet verbrandt, maar wel lekker zacht wordt.

aardappeltjes_2

Kook de aardappelen (en de winterpenen) tien minuten.

aardappeltjes_4

Giet ze af en schud ze in het vergiet heeeeeeel goed door elkaar. Zo worden ze een beetje ‘ruw’ en dat zorgt later voor een lekker korstje.

aardappeltjes_5

Gooi de aardappeltjes (en de winterpenen) in een ovenschaal of plaat. Doe de rozemarijn, een scheutje olijfolie en peper en zout erbij. Schep goed om. De aardappeltjes moeten een uur in de oven. Doe de teentjes knoflook er pas na een half uur bij. Anders verbranden ze misschien.

aardappeltjes_6

Resultaat: goudbruine aardappeltjes, knapperig van buiten, zacht van binnen. De knoflook kun je nu uit hun jasje knijpen en op een aardappeltje smeren. HEER-LIJK.

aardappeltjes_7

Ook heerlijk met een sausje of jus! (En een stukje vlees, maar dat is eigenlijk niet nodig…)

aardappeltjes_8

Ik zou zeggen, probeer het eens en rapporteer terug!
***

Alvast een heeeeeerlijk kerstdiner gewenst!!!
***

Misschien had je het gemerkt, misschien niet, maar deze week geen nails of the week. De combinatie van vorige week zit er namelijk nog perfect op!

REACTIES:

  1. Stella

    En het is stiekem ook nog eens ietsie beter voor je dan gebakken! Ziet er heerlijk uit! Mijn vriendinnen zeiden altijd dat je ze echt niet eerst hoefde te koken, maar ik vind dat toch lekkerder eigenlijk! Liefs, Stella.

    Reageren
  2. Pingback: Photo diary maart #4 + kattenbonus! | Team Confetti

  3. Pingback: Recept: Gekruide aardappelpartjes en popped beans | IKBENIRISNIET

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *