Mijn leven als ontwerper voor HEMA #2

Het was alweer een tijdje geleden dat ik heb laten zien wat voor dingen ik allemaal voor HEMA heb gemaakt. Ik stop-motion-animatie er wat op los en maak bijna elke week iets nieuws voor HEMA. Leuk om eens onder elkaar te zetten en er wat meer over te vertellen!

slofjes_1000x1000

Hoe lief zijn deze baby slofjes? Die met de beertjes zijn mijn favoriet. Leuk dat terwijl ik zelf geen kleine kindertjes heb, ik soms tóch wat leuke dingen van de HEMA baby afdeling mag shoppen. Ik vond het in eerste instantie best lastig om een leuke animatie met babykleertjes te verzinnen, maar toen ik eenmaal de dansende slofjes in mijn hoofd had, was de uitvoering vrij eenvoudig.

carnaval_1000x1000

Voor de animatie voor carnaval heb ik eerst even research gedaan. Worstenbroodjes bleken niet alleen heel populair in het Zuiden, ze hebben ook een link met carnaval! En het aftellen naar carnaval begint (in mijn beleving) de dag nà de laatste carnavalsdag. Deze ideeën samen met confetti en slingers, leverde deze animatie op. Ik vind het leuk dat het niet zo voor de hand ligt…

beauty-_1000x1000sokken_1000x1000

Bij deze twee animaties zette ik de camera horizontaal op de grond gericht zodat ik met objecten kon schuiven. Ik heb voor deze ’techniek’ speciaal een nieuw statief aangeschaft (die ik ook voor heel veel andere dingen kan gebruiken zoals outfit foto’s en vlogs). Ook heb ik een mini afstandsbediening waarmee ik van een afstandje een foto kan nemen. Héél handig als je op handen en voeten op de grond ligt tussen de sokken. Plus: de camera verschuift niet omdat ik de knop op de camera niet hoef in te drukken.

klei-animatie_1000x1000

Dit vind ik zelf één van de leukste animaties die ik ooit heb gemaakt. Waarschijnlijk omdat klei animaties echte stop motion klassiekers zijn en ik er nog nooit eerder eentje maakte. Vooral het detail van het altijd wapperende staartje van de rode hond vind ik zelf een leuke touch. Dat maakt het beestje nog levendiger. Fun fact: ik heb deze animatie van achter naar voren ‘geschoten’. Want beestjes langzaam veranderen in een balletje is een stuk eenvoudiger dan andersom…

kweekhuisje_vogel_1000x1000

Bij deze animatie gebruikte ik voor het eerst een 2D illustratie uit een HEMA campagne. Ik wist vantevoren niet zo goed wat het effect zou zijn van de ‘bewegende’ bladeren basilicum, maar ik was zo blij met het resultaat! Het lijkt net alsof het vogeltje de beweging veroorzaakt, haha.

kussen_1000x1000 verf_1000x1000

De ‘set’ van de animaties zijn meestal vrij eenvoudig in elkaar te zetten omdat ik vaak met kleine objecten werk, dat ziet er ook het leukste uit op social media (de meeste mensen bekijken het op de kleine schermpjes van hun telefoon). Maar soms heeft het wat meer voeten in de aarde. Zo pakte ik mijn halve woonkamer in met pakpapier voor de kussen animatie en schilderde ik zelfs een muur! Nee hoor, grapje, ik gebruikte stiekem een canvas om op te schilderen dat ik aan de muur had bevestigd met tape. Helaas was het canvas een beetje scheef gezakt tijdens het schilderen en moest ik achteraf flink wat corrigeren in photoshop…

♥♥♥

Ik vind het heel leuk dat ik bij élke animatie weer iets nieuws leer en dat ik zo creatief mag zijn van HEMA en veel eigen ideeën aan mag dragen. Er gaat heel veel tijd zitten in de voorbereiding (past de animatie goed bij de rest van de campagne, worden de juiste producten uitgelicht en is het echt leuk om naar te kijken?). Maar hoe beter ik de voorbereiding uitvoer, hoe makkelijker en leuker het is om de animatie te maken.

♥♥♥

 Komende week mag ik éindelijk aan de slag met de Paascollectie en ik heb een paar héle leuke ideeën. Als je benieuwd bent naar de volgende animaties, houd dan goed de social media kanalen van HEMA in de gaten…

REACTIES:

 1. Hanneke

  Wat een toffe animaties. Eigenlijk zijn ze allemaal leuk. Mijn twee favorieten: de kleidiertjes en de basilicumboom. Tof hoe die balletjes aan komen rollen en tot heuse kleidiertjes verworden. En wat slim dat je die diertjes teruguit gemaakt hebt. Ook de ‘wapperende basilicumboom’ is een tof effect. En dat dat vogeltje dat er naar toe vliegt. Leuk!

  Reageren
 2. Anne

  Ha, ik zag die van die sokken op de hema-account langskomen en dacht toen: die is vast van olga!

  Heel leuk om te zien allemaal. Mijn favoriet is de dansende babyschoentjes!

  Reageren
 3. Mariska

  Wat ontzettend leuk! Ik krijg meteen zin om al deze dingen te kopen terwijl ik de helft niet nodig heb (nou ben ik ook een ontzettende HEMA fan). Leuk gedaan :)

  Reageren
 4. Malu

  Ik ben echt fan van de hema en ben elke keer zo blij als ik iets tegenkom waarbij ik meteen kan denken ‘Heeft Olga dit gemaakt?’. Je doet het zo leuk!

  Reageren
 5. olen

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren
 6. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 7. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet………

  Reageren
 8. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 9. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 14. Glucotru

  A healthy life is correlated with healthy blood sugar. The natural supplement Glucotru was developed to support this assertion by regulating the body’s blood sugar levels and promoting a healthy lifestyle. Glucotru

  Reageren
 15. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *