Ik zoek baas #33: Jubileum editie

Animals in the spotlight: we’ve selected the pets that still haven’t been adopted.
In de rubriek IK ZOEK BAAS zetten we elke maand tien asieldieren in het zonnetje. Omdat we nu ongeveer een jaar deze rubriek hebben, willen we graag de diertjes die we al hebben laten zien, maar nog steeds geen baasje hebben, op een rijtje zetten. Ze verdienen een beetje extra aandacht, want zij willen net als alle geplaatste dieren ook graag een baasje!

Het is heel verdrietig, maar sommige dieren zitten soms jaren in het asiel. Er word goed op ze gepast, maar het liefst willen ze een eigen baasje die veel tijd in ze stopt, of ze juist lekker met rust laat. Door het verleden van sommige dieren zijn ze niet altijd even makkelijk te plaatsen, dat begrijpen we. Maar toch willen we deze dieren nog een keertje laten zien. Wie weet komen ze zo viavia toch nog aan een nieuw baasje. Spread the word en dauw het door elk potentieel baasje zijn strot, deze dieren verdienen een nieuw huis!

Genoeg gepraat, tijd om de dieren nog een keer te laten shinen. We hebben de dieren van het laatste ik-zoek-baas-artikel niet meegenomen, omdat het zo kort geleden is dat we over ze schreven en het dan een beetje dubbelop wordt. Wil je deze dieren nog een keer bekijken? Klik dan hier.

Snoet

Snoet uit Tuitjenhorn
Snoet is afgestaan wegens wat bijtgedrag en het feit dat men op vakantie moest en niemand durfde te vragen om op haar te passen. Ze is van april 2012 en komt oorspronkelijk uit een dierenwinkel. Snoet zit samen met een aantal andere ratjes en dat gaat heel goed.
Klik hier voor meer info over Snoet.

***

Flash

Flash uit Schiedam
Flash een kruising Jack Russell/ Chihuahua van 3 jaar. Ze zit in het asiel omdat de eigenaar niet de juiste verzorging gaf. Andere honden hoeven wat haar betreft niet zo…. Ze is geweldig blij als je met haar speelt, ze gooit de bal ook weer naar je hoofd zodat je die weer voor haar kan weggooien.
Klik hier voor meer info over Flash.

***

Bobo

Bobo uit Kampen
Dit lieve kereltje heeft absoluut humor. Hij is slim, een tikkeltje baldadig, onderzoekend en erg nieuwsgierig. Verlegenheid? Daar doet dit stoere kereltje niet aan. Hij is dol op gras: hij vindt het een heerlijk hapje, maar hij vindt het ook geweldig om te spelen in het langere gras. Vanaf 1 mei is Bobo oud genoeg om naar een nieuw thuis te gaan. Bied je hem die mooie toekomst?
Klik hier voor meer info over Bobo.

***

Tombos

Tombos uit IJmuiden
Tombos is een kater van ongeveer 10 jaar. Hij is naar het asiel gebracht omdat hij echt naar buiten moet kunnen. Hij houdt niet van drukte en zoekt een rustig thuis. Hij is heel aanhankelijk, maar kan ook zijn eigen gang gaan. Tombos vindt het heerlijk om buiten te wandelen.
Klik hier voor meer info over Tombos.

***

Brutus

 Brutus uit Amersfoort
Brutus is een mooie vent van ongeveer zes jaar oud. Hij kan bij oudere kinderen worden geplaatst en heeft verder geen speciale zorg nodig. Of hij het leuk vindt om alleen thuis te zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar alleen in de auto is geen probleem. Wie komt deze stoere man ophalen?
Klik hier voor meer info over Brutus.

***

dieren-asiel10

Tjinta uit Amersfoort.
Tjinta betekent ‘liefde’. Dit is ook precies wat bij Tjinta past. Ze vindt kroelen lekker en kan tegelijkertijd ook prima alleen zijn. Waar je haar ook echt een plezier mee doet is borstelen, een echte verwennerij. Haar vorige baasje heeft haar bij ons gebracht omdat zij sproeigedrag vertoont. Dit is ook de rede dat wij haar niet met andere katten willen plaatsen. Een rustige omgeving met eventueel oudere kinderen is ideaal voor haar. Rust en regelmaat zijn tenslotte voor deze dame heel belangrijk om sproeigedrag te verminderen.
Klik hier voor meer info over Tjinta.

***

dieren-asiel6

Jake uit Schiedam.
Jake stond vastgebonden aan een paal in het sportpark. Er was een hardloper die hem op de heen weg zag staan en tot zijn verbazing stond hij er op de terugweg ook nog. Los gemaakt en op laten halen door de dierenambulance. Gelukkig maar want met zo’n dun vachtje was het een koude nacht geworden. Hij is ondanks dit verhaal heel vrolijk en blij naar alle mensen. Een ontzettend opgewekte hond.
Klik hier voor meer info over Jake.

***

ik_zoek_baas_jimmy

Jimmy uit Zuidwolde (Groningen).
Jimmy is een Staffordshire terrier reu. Zijn geschatte geboortedatum is 02/10/10. Een lieve, trouwe hond met de wil om te leren. Omdat Jimmy zich op zijn gemak voelt in een kennel, is een kennel een ideaal hulpmiddel om hem te leren zich langzaam aan te passen aan een meer huiselijke omgeving. Jimmy had een aangeboren afwijking aan zijn rechteroog, zijn oog is daarom verwijderd. Jimmy heeft er geen last van en redt zich prima met één oog.
Klik hier voor meer info over Jimmy.

***

diertjes3

Lucky uit Hengelo.
Lucky is hoogzwanger op straat gevonden. Inmiddels heeft ze vijf kindjes gekregen en is het tijd voor haar een fijn huis te krijgen! Ze is een lieve eigenzinnige dame die gek is op eten.
Ze geniet van aandacht maar alleen als je haar rustig benadert.
Klik hier voor meer info over Lucky.

***

diertjes2

Gijs uit IJmuiden.
Een lange lompe slungel die in zijn leventje niet heeft geleerd dat je moet luisteren en aandacht krijgt van je baas. Gijs gaat daarom ook aan de riem vooral zijn eigen gang.
Hij is ontzettend lief en zou prima kunnen in een gezin met kinderen boven de 12 jaar.
Klik hier voor meer info over Gijs.

***

beau

Beau uit Den Helder.
In feite is Beau slachtoffer van de crisis: zijn baasje had niet langer voldoende geld voor het onderhoud. Om eerlijk te zijn: Beau is geen geschikte hond voor in een gezin met kinderen. Niet alleen trekt hij behoorlijk, ook is zijn kennis van goed luisteren niet bijzonder groot. Werk aan de winkel dus. Gelukkig is Beau slim genoeg om bij te leren. Als waakhond is Beau een toppertje. Niemand komt ongewenst je huis in (of uit).
Klik hier voor meer info over Beau.

***

boy

Boy uit Den Helder.
Boy is een leuke krullenbol van vijf jaar oud. Maar laat je niet in het ootje nemen door zijn schattige uiterlijk; Boy heeft ook een minder fraai karaktertrekje. Hij heeft de neiging om met name de mannelijke helft van de bevolking te corrigeren en schroomt daarbij niet om tot uitvallen over te gaan. Een vrouwenhuishouding(?) met de juiste begeleiding moet uitkomst bieden waarbij een duidelijke, consequente omgang van groot belang is zodat Boy niet zelf de regie gaat voeren.
Klik hier voor meer info over Boy.

***

diertjes2

Milo uit Zuidwolde.
Maar liefst drie jaar zit Milo al weer in het asiel en dat op zijn leeftijd. In die drie jaar zijn er talloze Jack Russels, de één nog pittiger dan de andere, binnen gebracht en weer herplaatst. Toch lukt het op één of andere manier niet om een geschikt liefdevol thuis voor Milo te vinden. Door de jaren heen werd Milo regelmatig als zwerver binnengebracht en toch weer opgehaald door de eigenaar. Uiteindelijk heeft de eigenaar besloten dat ze Milo helemaal niet meer wilde en heeft hem in het asiel achtergelaten. Milo heeft geen leuk leven heeft gehad. Hij is angstig geworden door nare ervaringen met mensen.
Klik hier voor meer info over Milo.

***

Nog even een kleine rekensom: als we de dieren in het laatste ik-zoek-baas-artikel niet meerekenen, hebben we in totaal over 128 dieren geschreven in het afgelopen jaar. Daarvan hebben er in totaal 115 een nieuw baasje gevonden. Wij vinden dat een hele goede score en becomplimenteren de dierenasiels met hun goede werk! Nu die laatste 13 nog ;)

Een tijdje terug hebben we vrijwilligerswerk bij een dierenasiel gedaan. Bij het asiel werd ons verteld dat veel mensen liever voor een medium zoals marktplaats kiezen om hun dier af te staan of aan te schaffen. Dit betreuren ze ten zeerste omdat het dan op een gegeven moment onduidelijk wordt hoeveel baasjes een hond of kat al heeft gehad of wat zijn (medische) verleden is. En dit komt het gedrag van deze dieren meestal niet ten goede.

Mocht je dus een slecht gevoel hebben bij een asiel, dan is daar geen enkele reden voor. Het is een goede plek om een nieuw huisdier te komen ophalen, maar ook een goede plek om een huisdier naartoe te brengen als je er niet meer voor kunt zorgen.

REACTIES:

 1. Stephanie

  Ohhh wat een onwijs leuke dieren weer! <3 Dit vind ik zo'n goed artikel! Als ik straks samenwoon komt er zeker een lief dier uit het asiel!
  Alleen dat Snoet van april 2012 is lijkt me sterk.. heb zelf al jaren ratten en ze worden vaak niet ouder dan 2,5. Daarnaast ziet Snoet er een stuk jonger uit :)

  Reageren
 2. Zina

  Wat sneu dat sommige dieren al zo lang in het asiel zitten zeg. En sommige verhalen zijn ook om te huilen, zoals het verhaal van Milo en Jake :( zelf heb ik al twee katten dus ik kan deze schatjes niet helpen, maar ik hoop heel erg dat het ook nog lukt om deze lieverds te plaatsen!
  Wat betreft dieren aanschaffen via Marktplaats: persoonlijk zou ik dat nooit doen, omdat je nooit 100% zeker weet waar het beestje vandaan komt en wat de (medische) achtergrond is. Bij een asiel ook niet, maar daar weet je wel zeker dat ze goed verzorgd worden, inentingen krijgen etc. Jullie doen goed werk dames! X

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Fijn dat je het ons eens bent Zina, dat van de inentingen hebben we het nog niet eens over gehad, goed punt! Marktplaats is geen plek voor beestjes. Het zou mooi zijn als marktplaats hier zelf een stokje voor zou steken…

   Reageren
 3. Shifra - A Cup of Life

  Awwww, dan zie je al deze prachtige beesten. Dan wil je ze het liefste toch allemaal meenemen en een plekje in je huis en hart geven. Wat een hartverwarmende post dat je ze zo in de aandacht zet. Hopelijk vinden ze snel een mooi en warm plekje!

  Reageren
 4. Ingrid

  Mijn twee Labradors komen uit het asiel. Allebei met een een verleden ( 1 aan een boom gestaan en jaar in asiel gezeten en 1 afgedankte dekreu die in hokje van 1x1zat in het donker in een schuur. En mensenschuw.. Met geduld en liefde zijn het twee onherkenbare schatten geworden… Onze dierenarts zegt altijd, een hond is 90% gedrag vd baas en 10% karakter… dus mocht je een huisdier wille. Ga naar het asiel en geef je dier alle liefde en geduld die je hebt. Je krijgt er een prachtig iets voor terug!

  Reageren
 5. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…

  Reageren
 6. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 7. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 8. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 9. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 13. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *