I HEART The Block Australia

Ik hou dus van The Block. Ik houd eigenlijk van alle Australische reality series waarin mensen iets maken wat ik niet kan maken. Iets indrukwekkends. Of het nu heel lekker eten is (Masterchef Australia) of hele mooie kleding (Project Runway Australia), ik ben er bij! Want in Australie hebben de deelenemers veel plezier en opvallender nog ze zijn HEEL AARDIG tegen hun medekandidaten!

De laatste tijd keek ik dus The Block, het seizoen uit 2012 (wat betekent dat er alweer een paar nieuwe seizoenen zijn geschoten, yay!). In Nederland is deze serie al een tijdje niet meer op de buis omdat de laatste keer de huizen na renovatie MINDER opbrachten dan ervoor (au).

Maar dat is eigenlijk helemaal niet erg, de Australische variant is veel leuker, dit is waarom:

– Veel en veel meer afleveringen. Ze hebben de serie zo gemaakt dat er de hele week elke dag een aflevering is te zien en op zondag een samenvatting. In Nederland was er maar een aflevering per week.

– De huizen zijn daar gewoon veel mooier. Ze hebben sierlijke plinten tot aan je knieën, iedereen heeft openslaande deuren naar de tuin waar de barby staat te knetteren en ze gebruiken veel meer kleur en tof behang.

– Ik zei het eerder al: iedereen is HEEL AARDIG. Ok, heeeeeeel af en toe is er iemand gepikeerd omdat er een anders stel wel HEEL fanatiek aan de spelletjes mee doet. Verder is het dikke pret en helpen ze elkaar zelfs als er iemand met een ongelukje in het ziekenhuis belandt en zijn vriendinnetje opeens in haar uppie een hele kamer op moet leveren.

– Taalgebruik. Er komen de meest fantastische woorden voorbij: een timmerman is bijvoorbeeld een ‘chippy’ en een elektricien (je raadt het al) een ‘sparky’. De loodgieter heet gewoon plumber, een beetje sneu. Ik zou er ‘drippy’ van hebben gemaakt, but that’s just me.

– De spelletjes waar ze tussendoor geld mee kunnen verdienen zijn VEEL leuker. Ze bouwen bijvoorbeeld een tuinhuisje voor kinderen (met requests als snoephuis en nightclub) doen mee aan een gameshow (inclusief geluidseffecten), bouwen een barbecue (waarbij het locale rugbyteam de burgers komt proeven) en moeten een stoel bekleden met tweedehands kleding.

– De huizen zijn een stuk groter en er zijn meer kamers. De kandidaten doen veel zelf maar huren ook hulp in. Daardoor gebeurt er meer en is het een stuk minder wanhopig. In Nederland zitten ze de hele tijd voor zich uit te staren omdat ze geen idee hebben waar ze moeten beginnen (heel frustrerend, ik denk, doe dan een CURSUS voordat je mee gaat doen). Bij The Block halen ze er meteen iemand bij die hen op weg helpt zodat het vaker in een keer goed gaat. Dat is ook wel nodig want ze hebben veel strakkere deadlines en moeten bijvoorbeeld een slaapkamer en badkamer in een week afhebben!

Scott Cam, de altijd vrolijke en vriendelijk presentator van The Block die nooit te beroerd is om de koppels advies te geven.

Scott Cam, de altijd vrolijke en vriendelijke presentator van The Block die nooit te beroerd is om de koppels advies te geven.

– De presentator is EEN TIMMERMAN. Thank you. Ik ben alle Nederlandse series zo zat waar er mensen programma’s presenteren die er de ballen verstand van hebben. Dan doen er twee mensen de presentatie maar moet er ook nog een deskundige bij. Staan ze met een hele groep elkaar een beetje te herhalen, zo suf. Nee, bij The Block kun je de presentator tussen neus en lippen door nog even vragen of je de goede plug hebt en of de muur die je weg wil hebben toevallig dragend is.

De Chump Hats, elke week weer een ander grappig hoedje!

De Chump Hats, elke week weer een ander grappig hoedje!

– Als er een team laatste is geworden bij een kamer oplevering moeten ze een Chump (sukkel) Hat op voor maar liefst 24 uur. En die nemen ze LACHEND in ontvangst. Want ze zijn gewoon heel erg sportief.

– En het allermooiste aan The Block vind ik dat ik zin heb om mijn eigen huis aan te pakken. Tom kijkt af en toe ook mee en sindsdien hebben we al aardig wat klusjes aangepakt. Er wordt weer op marktplaats gekeken naar leuke spullen, er worden deuren geverfd, gordijnen opgehangen en gefantaseerd over hoe we het een nog fijner huis kunnen maken.

En dan rest nu alleen nog het plaatjes kijken. Ben je nieuwsgierig geworden en ga je ook kijken (je kunt seizoen 2012 gewoon downloaden)? Dan kun je misschien onderstaande plaatjes beter even over slaan. Maar aan de andere kant staat er niet bij van welk huis welke foto’s zijn en wie er gewonnen heeft, de spoiler valt dus mee. O, ik vond het weer eens heel moeilijk om te selecteren, dus vandaag geldt weer more is more!

the block australia 2012_33 the block australia 2012_34 the block australia 2012_40 the block australia 2012_31the block australia 2012_30 the block australia 2012_52 the block australia 2012_53 the block australia 2012_49

Allemaal mooie slaapkamers! Nu wil ik ook allemaal schattige rare knuffels en kussentjes in rare vormen op mijn bed.

the block australia 2012_36 the block australia 2012_38 the block australia 2012_39 the block australia 2012_58

So faaaaaancy! Een vrijstaand bad is blijkbaar helemaal je dat in Australië. Mij lijkt het me vooral gedoe om erachter schoon te maken. Ik vind zo’n hangende plafondlamp wel heel erg leuk bedacht!

the block australia 2012_22 the block australia 2012_25 the block australia 2012_27

Mooie woonkamers/eetkamers. Eetkamers doen we in Nederland niet echt aan en dat vind ik ook een beetje overdreven en zonde van de ruimte. Ik vind de kleuren in de eerste foto heel erg leuk, zelfs de boomstammetjes in de open haard zien er zelfs vrolijk gekleurd uit!

the block australia 2012_4 the block australia 2012_5 the block australia 2012_18 the block australia 2012_21

Wauwie wauw, zulke mooie keukens! Kookeilanden zijn het helemaal…

the block australia 2012_7 the block australia 2012_10 the block australia 2012_11 the block australia 2012_13 the block australia 2012_16 the block australia 2012_17 the block australia 2012_54 the block australia 2012_59

De tuinen vind ik het allermooist. Het is daar veel mooier weer en daarom heeft het ook zin om mega openslaande deuren te hebben en een keuken in de tuin. Amazing. Ik denk dat ik ga emigreren, doei!

REACTIES:

 1. Debby

  Onwijs leuk programma!! Ik wist helaas niet dat er “nieuwe” waren k kende alleen die van 2011 toen Net5 in Australië dit deed met de Nederlandse presentator hehe (wel Australische koppels).

  Het lijkt er trouwens op dat die hanglamp boven t bad n infra rood lamp is.. Lekker voor je nek of t intrekken van n haar masker :D

  Reageren
 2. Stephanie

  Het is hier in België alweer jaren geleden dat The Block op tv kwam. Bij ons stond dat garant voor samenzweringen, drama’s, tranen met tuiten, scheldpartijen. Zelfs van die chump hat zou hier een heus drama gemaakt geweest zijn. Wij hadden wel een hele leuke co-presentator, nl. Sanchez, die ook werfleider was. De Belgen wisten het uiteraard altijd wel beter dan hem, want zo zijn we. :)

  De Australische versie lijkt mij zoveel leuker. Het lijkt mij ook of jullie in Nederland zoveel leukere programma’s hebben dan in België. Zoveel vrolijker en luchtiger!

  Reageren
 3. Kelsey

  Ik heb denk ik alle seizoenen van The Block AU gezien! En van de Nederlandse versie was ik ook fan, maar de Australische is inderdaad wel beter. Ik vond het van de Nederlandse ook jammer dat ze vrij weinig en soms absoluut niets of zelfs verlies hadden met hun woningen. De huizenmarkt in Australië is gewoon een stuk beter en ze maken daar echt belachelijke winst. Maar in Australië werken ze ook iedere dag en nemen tijdelijk vrij van hun baan, terwijl in Nederland iedereen hun baan er nog naast houdt en dus aan twee dingen werkt. Vrij logisch dat ook daarom de kwaliteit in Australië hoger ligt, het is daar meer ‘hands on’.

  Ik studeer zelf interieurvormgeving en ik ben zo dol op de stijl die ze daar elk seizoen weer neerzetten. Het afgelopen seizoen was erg gaaf, is net afgelopen, ze moesten loft appartementen creëren met een industrieel gevoel, dat was het uiteindelijke doel. En waaaauuuwww.

  Oh, ik kan uren doorpraten over dat programma. Ik hou nu mijn mond, hihi.

  Reageren
 4. Tamara

  Dit ziet er echt 10x professioneler uit dan het Nederlandse programma. Ik heb de Australische versie nog nooit gezien, maar je maakt me wel nieuwsgierig! Ik ben ook altijd fan van programma’s als ‘de verbouwing (australische versie) en ‘de grote verbouwing’ (britse versie). Dan zou ik zo een eigen huis willen bouwen! :D

  Reageren
 5. Zaansch Faam

  Oh ik ben altijd al een enorme fan geweest van klusprogramma’s en en programma’s met make-overs. Daarom keek ik in het begin ook altijd de Nederlandse versie, maar ik vond dat ze het altijd zo saai en veilig inrichtten. Nu heb je me wel heel nieuwsgierig naar de Australische versie gemaakt zeg! Ik denk trouwens dat je best kan emigreren en dat je gelijk word geaccepteerd als je het nieuwe woord voor loodgieter introduceert, haha.

  Reageren
 6. Linda

  Die Australische realitie series zijn inderdaad erg leuk om naar te kijken. Ben altijd fan van hun masterchef uitzendingen. En the block keek ik ook graag Nasr, wist niet dat dat nog steeds uitgezonden werd?

  Reageren
 7. Tessa

  Ik ook! Daar is het zo anders, vriendelijker, meer tijd voor het echte maken van iets en ze zijn gewoon cute die Aussies (of ontzettend stoer)! Grappig om te lezen!

  Reageren
 8. Mariska

  Een geweldig programma inderdaad! Ik heb lang niet alles gezien (alleen wat losse afleveringen), dus een goed idee om te gaan downloaden! Mijn favo programma is Masterchef Australia (vooral sinds ik in Au ben geweest). Het is op de één of andere manier echt ten keer leuker dan de versies van de andere landen vind ik.. Australische mensen zijn echt een stuk vriendelijker sowieso!

  Reageren
 9. Aline

  Oooo ik moest laatst nog denken aan Het Blok en het feit dat ik ’t jammer vind dat het niet meer op Nederlandse tv wordt uitgezonden. Wist helemaal niet dat het een internationaal iets was. Ik heb weer wat te doen na m’n deadlines :D

  Reageren
 10. Petra

  Jaaaaaaa helemaal mee eens! Veeeeel leuker dan de NL versie (slappe aftrek). Ik moet stiekem eigenlijk eens alles downloaden en gaan kijken. Maar nu heb k net andere series liggen haha!

  Reageren
 11. aussiegirl

  kijk eens op deze site staan zo goed als alle seizoen op en bijna altijd werkende links voor de laatste 2 seizoenen zijn super. http://watchseries.lt het leuke van deze site is ook al ze het in Australia uit zenden dan kan je het hier op de volgeden dag kijken. dus beter kan niet naar mijn idee.

  Reageren
 12. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 13. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 14. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 15. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *