Humus met gegrilde paprika.

I love bread and I wanted to make (no, not bread) more home made spreads.
Ik ben een enorme broodfanaat. Maar als je brood eet, moet er ook wat op. Ik ben ook gek op smeerseltjes en botertjes en dipjes enzo. Maar alhoewel er best een aardig assortiment aan salades en smeersels in de supermarkt te koop is, vind ik die niet altijd even lekker. Daarnaast zijn ze eeuwig houdbaar en dat vind ik ook een beetje dubieus… Dus wil ik mezelf aanleren om meer smeersels zelf te maken. En ik begon met humus!

Ik was eigenlijk nog vrij nieuw op het gebied van humus. Ik had het weleens uit zo’n supermarktbakje gegeten, maar verse humus had ik nog nooit geproefd. De kikkererwt is een van mijn favoriete ingrediënten op het moment (mmm, falafel) dus humus leek me leuk om mee te beginnen. Ik voegde wat internetreceptjes samen, mikte alles in mijn geliefde mini keukenmachine en creëerde een lekkere humus met gegrilde paprika.

INGREDIËNTEN:
– Een half blikje kikkererwten.
– Twee stukken gegrilde rode paprika uit pot.
– Een grote eetlepel tahin.
– Een teentje knoflook.
– Een paar eetlepels citroensap.
– Olijfolie.
– Cayenne poeder.
– Zout en peper.

INGREDIENTS:
– Half a can of chickpeas.
– 2 roasted red peppers.
– 1 big tablespoon of tahini.

– 1 clove garlic.
– A couple of tablespoons of lemon juice.
– Olive oil.
– Cayenne.
– Salt and pepper.

tahin

Tahin is iets wat ik nog niet kende en waar ik in de supermarkt even naar moest zoeken (kijk bij de bio pindakaas). Het is sesampasta. Op zichzelf een beetje heftig, maar het geeft de humus een beetje een pindakaas achtige smaak, jum!

humus food processer

Het leuke aan dit soort recepten is dat alles lekker in de keukenmachine kunt gooien en het snel klaar is. Mix alle ingrediënten tot moes en proef het goedje even. Doe er wat cayenne bij om het wat pittiger te maken, wat extra citroensap om het wat frisser te maken of wat extra tahin om het wat notiger (dat is geen woord, maar je begrijpt me wel) te maken.
Mix all the ingredients together and taste. Add some more cayenne, lemon juice or tahini if you want. Mix again and you’re hummus is done!

humus met gegrilde paprika humus pepper

Door de rode paprika heeft de humus een heel mooi mediteraans kleurtje gekregen.

humus with red pepper

Ik vind het echt heerlijk en kan zo bij de lunch een half bakje op mijn brood smeren.
Jum jum jum!

***

Ik ben van plan om nog meer zelfgemaakte smeersels te maken.
Heb je tips? Laat ze achter bij de comments!

REACTIES:

 1. Marieke

  Lekkerrrrr, brood met smeerseltjes :)
  Wat ik graag maak en bij ons favoriet is: aubergine grillen, leegschrapen en met wat geplette knoflook en zongedroogde tomaatjes staafmixeren. Beetje zout, peper en chilipeper erdoor. Tip: maak met twee aubergines want dit is op voor je het weet!!

  Reageren
 2. Tamara

  Oh jammie! Ben gek op hummus en ga je recept ook zeker een keertje maken. Tahin heb ik nog niet eerder gespot, maar ik weet wel dat je het ook zelf kan maken met sesamzaadjes dus wie weet doe ik dat wel!

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *