Hip & Happening markt Appingedam

Afgelopen zaterdag was het prrrrachtig weer. Irene van Hip & Happening Appingedam had ons gevraagd om een kijkje te komen nemen. Meike had helaas al andere plannen en daarom sleepte ik Tom mee (of eigenlijk andersom, hij bestuurt de auto) naar Appingedam voor een gezellige markt met leuke spulletjes en lekkere pannenkoeken.

Ik was eigenlijk nog nooit echt in Appingedam geweest. Ik moet toegeven dat ik amper de stad uit kom en ik weet eigenlijk niet zo goed waarom. Leuk dus om eens uitgenodigd te worden in een andere stad. De plek van de markt was achter de Nicolaikerk aan het water. En dat was echt een perfect plekje voor een markt, kijk maar:

overkant water koepel kleedje

Behalve een half appeltje, hadden we nog niet ontbeten. Ik had op de markt ook veel eetkraampjes verwacht en had het ontbijt daarom uitgesteld.

cut the crepe 1 cut the crepe 2 toffe koffie

De hoeveelheid eetkraampjes viel helaas een beetje tegen (ik had me ook wat beter in moeten lezen, my bad). Er waren pannenkoeken, koffie en hartige taartjes. Op zich is dat alles wat een mens nodig heeft, maar ik had iets meer variatie willen zien. Desalniettemin hebben we een heerlijke pannenkoek en een bak koffie gehad en in het schattige paviljoen opgepeuzeld.

En toen was het tijd om de markt af te gaan, op zoek naar mooie schatten:

stand 2 stand 1 jurken stand 6 bord stand 5 paraplu pudding olifant stand 3 bordjes stand 4 buttonskoopmaninvorm cassette buisjes gieters

En die waren er genoeg! Ik heb me heel keurig gedragen en maar 1 ding gekocht: een glazen pot met olifantjes erop. Hij is zo leuk! Hij staat ergens hierboven op een foto. Leuk spelletje, vind de olifantenpot, haha.

Ik vond het een leuke markt. Erg veel retro spul en ook aardig wat leuke handgemaakte spulletjes. Het was ook een fijn formaat markt. Je bent niet binnen vijf minuten klaar, maar ook niet urenlang aan het speuren. Iets meer eettentjes en ik vind ‘m perfecto!

Dit was de tweede editie van de markt en er worden op dit moment plannen gesmeed voor een kerstmarkt, exciting! Als je daarvan op de hoogte gehouden wil houden, volg dan de facebookpagina van Hip & Happening Appingedam.

***

Wie was er nog meer afgelopen zaterdag?

REACTIES:

 1. Sabrina

  Wat een prachtige en sfeervolle foto’s heb je gemaakt! Van dit soort foto’s krijg ik spontaan zin om naar buiten te gaan en op zoek te gaan naar mooie plekjes :)

  Reageren
 2. Irene van Wijhe

  Hoi Olga,
  super leuk dat je langskwam zaterdag. En ja, je hebt wel gelijk qua eettentjes. We hadden het nu op 3 gehouden omdat we anders bang waren dat ze p.p. niet genoeg zouden omzetten, en dat moet natuurlijk wel leuk zijn als standhouder ;) Mooie foto’s heb je gemaakt!! Echt super. Mogen we die misschien ook op FB plaatsen met jouw naam erbij?
  Lieve groetjes, Irene

  Reageren
 3. nynke

  wat leuk om zo even mee te gluren ( en wat een gaaf kleed ) Helaas sta ik zaterdags altijd in de winkel en mijn “personeel”staat op de markt. Maar wie weet regel ik de volgende keer wel iets.

  Reageren
 4. PS by Dila

  Ik houd van dit soort marktjes! Je moet zeker naar de Pure Markt en nog beter: Sunday Market in Amsterdam, daar heb je meer keuze dan je aankunt. ;) En ik heb de olifant gespot hoor!

  Reageren
 5. Irene van Wijhe

  Voor de liefhebbertjes; aanstaande zaterdag is de Hip & Happening Kerstmarkt in Appingedam!
  Een bijzondere kerstmarkt met 70 kramen vol trendy woonaccessoires, brocante, handgemaakte hebbedingen, DIY, handwerkspullen, kleurrijke kleding, sieraden, vintage en de lekkerste winsterse hapjes en drankjes! 13 december rondom de Nicolaikerk in Appingedam! Van 11.00 tot 17.00

  Reageren
 6. Pingback: Photo diary oktober #1 + kattenbonus! | Team Confetti

 7. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *