Het krentendieet

header

Today I share my secrets about a new diet I created myself… It’s called the Cheapskate diet.
Ik heb per ongeluk iets nieuws uitgevonden en het bevalt me wel. Het zogenaamde krentendieet! En nee, dit betekent niet dat je twee maanden alleen maar op rozijntjes zit te kauwen (gelukkig maar). Je zou het ook het zuinigheidsdieet kunnen noemen…

Het Krentendieet dus. Denk niet dat ik de nieuwe Sonja Bakker wil worden, ik wil alleen wat ondervindingen met jullie delen:
The Cheapskate diet isn’t really a diet, it’s a way to save money really:

Een paar maanden geleden hield mijn werk op (grrr crisis) en zat ik thuis. Er viel een inkomen weg en dus werd er gaandeweg steeds meer bespaard. Het begon met het opzeggen van de sportschool. Ik had een duur abonnement waar alleen groepslesjes gegeven werden, ontzettend leuk. Alleen ging ik bijna nooit meer. De smoesjes: geen zin / straks komen er weer geen mensen opdagen en moet ik met mijn eentje suffe dansjes doen met de leraar / zoveel tijd mee kwijt / dan eet ik zo laat /  het is helemaal aan de andere kant van de stad. En ga zo maar door. Dus ik zegde het abonnement op en ging samen met Tom drie keer in de week een kwartiertje om het parkje naast ons huis rennen.
When I lost my job a couple of months ago, I quit the gym because it was to expensive and I never went. Instead I started running. It’s a lot cheaper, closer to home and more fun because Tom is running with me.

januari#2_21

Het is de perfecte oplossing. Ik beweeg weer, Tom vertelt over zijn dag en ik over de mijne, we zijn er amper tijd mee kwijt, eten niet laat, het is naast ons huis en het kost niks. En omdat we samen gaan, gaan we ook altijd omdat smoesjes alleen in je eentje werken (meestal dan).

Stap twee in het Krentendieet was de besparing op de boodschappen. Ik heb werkelijk geen idee wat een normaal stel van twee met twee katten aan boodschappen uit geeft, maar wij gaven voordat we begonnen met het Krentendieet zo’n €50 uit per week. En daar kwam nog bij dat we een of twee keer per week ook nog buiten de deur aten / iets bestelden / een diepvriespizza haalden.

We zijn in de supermarkt de B-merken uit gaan proberen, stopten met frisdrank kopen en ook veel snacks en lekkere dingetjes werden niet meer toegelaten in ons winkelkarretje (die waren namelijk niet broodnodig en kostten best veel). Het was de uitdaging om zo min mogelijk te kopen en toch vrolijk (en lekker) de week door te komen. Maar een keer in de week boodschappen doen en een boodschappenlijstje maken van tevoren hielp enorm. Resultaat: alles gaat op. Ik vind bijna nooit meer restjes in de koelkast die zwaar over datum zijn. We zijn van €50 naar ongeveer €30 gegaan en bestellen bijna nooit meer iets.
Step two in the Cheapskate diet: save money on groceries by bying exactly what you need and nothing more. Use a list and only go shopping once a week.

Nu moet ik er wel bij vertellen dat Tom en ik idioot weinig (avond)eten (kleine hapjes tussendoor kunnen we er heel veel van op). We worden regelmatig uitgelachen door vrienden als we hard nee schudden als ons een tweede portie eten wordt aangeboden. En toen ik deze leuke pannetjes voor mijn verjaardag kreeg,

birthday_3

gierde iedereen het uit toen iemand zei dat het perfecte bordjes waren voor ons avondeten. Dus daar hebben we met het oog op besparen mazzel mee.

Besparen op buiten de deur eten: Vooooor het Krentendieet aten we regelmatig sushi.

photo_diary_sep2_34

En sushi buiten de deur eten is duuuuuur. Het kost al snel €30 inclusief drankjes per persoon. En aangezien wij helemaal niet zoveel op kunnen, is all you can eat eigenlijk een beetje zonde (en dus prop je jezelf helemaal vol totdat je bijna niet meer kunt lopen).

Dus nu maak ik zelf sushi. En dat is ontzettend veel werk, dus wil je dat daar ook zoveel mogelijk mensen van genieten (en je becomplimenteren). En dus nodig je al je vrienden uit, die ook een lekker hapje meenemen en dat kost bijna niks. Ennnnn je zit niet proppie vol aan het einde van de avond.
Don’t go out to eat sushi, make it yourself! It’s much cheaper and you don’t stuff yourself in an all you can eat restaurant. O, and invite friends to show off your sushi skills.

dec#1_23

Je kunt ook helemaal niet zelf koken en gewoon op bezoek gaan bij vrienden die zich graag uitsloven in de keuken. Zoals mijn beste vriend Hessel die een tijdje geleden een vegetarisch viergangen menu voor een groepje vrienden klaar maakte:
Save money by eating at a friend’s house. My friend Hessel makes amazing food:

photo_diary_sep1_5 photo_diary_sep1_6 photo_diary_sep1_7 photo_diary_sep1_8

Ander goedkoper alternatief om uit eten te gaan is te gaan lunchen buiten de deur in plaats van dineren. Bijvoorbeeld bij de Soepwinkel:
Go out to lunch instead of going out to dinner.

soep_1

Daar krijg je drie enorme koppen soep en twee hompen brood voor nog geen €5. Geen voor- of nagerecht, maar wel drie keer iets anders geproefd!

jan_2014#3_4

Of bij De Uurwerker. Tom en ik hebben het af en toe nog steeds over deze club sandwich (it was so goooooood) en hij kostte maar €5,50. We zaten zo vol dat we ’s avonds alleen nog een boterham hoefde te eten.

Het resultaat van dit krenterige gedrag is dat ik een paar kilo ben afgevallen. Heeeeel geleidelijk, maar toch! En dat was absoluut niet het doel, maar wel een prettige bijkomstigheid! En het leuke is, ik mis helemaal niks! Ik eet nog steeds heel erg lekker. Ik geef alleen veel minder geld uit en gooi veel minder eten weg.
After a couple of months of Cheapskate diet, I noticed I had lost a little weight. I wasn’t supposed to, it just kind of happened. And the great thing is that I almost never throw out food anymore and spend a lot less money.

REACTIES:

 1. Frauke

  Oh nou handig! Denk dat ik dat dieet ook maar eens ga volgen haha. Wij zijn met boodschappen nu zo’n 80/week kwijt geloof ik, dus er kan zeker op bespaard worden. :p Die verdomde chips ook … Bedankt voor alle tips!

  Reageren
 2. Linda

  Herkenbaar! Toen mijn vriend nog werkloos was (inmiddels niet meer, maar we hebben het niet breed) zijn we ook gaan bezuinigen op van alles. Nu geniet ik er alleen maar meer van als we een keertje wél gaan uit eten :)

  Reageren
 3. Manon

  Wat een handig dieet, voor jezelf en de portemonnee. Ons “gezin” met twee volwassenen en drie katten geeft zo\n 60 euro per week uit aan boodschappen, het kan goedkoper!

  Reageren
 4. Janne

  Ik volg nu al een tijdje dit dieet, al merk ik dat ik soms wel extra centen over heb voor een speciale kaas of nootjes… Net zoals een normaal dieet, niet onfeilbaar ;-)

  Reageren
 5. Mariska

  Wat een goede tips! Ik probeer ook te besparen op boodschapjes, maar het lukt niet echt. Ik kom meestal toch wel op een tientje per dag uit gemiddeld (wij zijn ook met z’n tweeen).. Super knap dat jullie het lukt van 30 euro! Pff.. ik moet echt beter mijn best doen…

  Reageren
 6. PSbyDila.com

  Wauw, dat vind ik wel knap, 30 euro voor 2 personen + katten. Ik geef in mijn eentje zelfs meer uit, haha, maar ik houd heel erg van eten (en wil daar niet teveel op besparen). En ik ben helaas niet zo’n kleine eter…

  Reageren
 7. Milou

  Knap hoor!! Dat rondje samen om het park moet ik ook in gaan lassen.. want alleen is er echt altijd wel een smoesje te verzinnen!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Met zijn tweeën soms ook hoor, maar dan pak je het toch sneller weer op. En als je het met zijn tweeën een goed smoesje vindt voel je je niet zo schuldig, ook fijn!

   Reageren
 8. Eva

  Hahaha ik dacht eerst echt dat het een blog zou zijn over alleen maar voedsel met rozijnen ;) Valt dat even mee! Dat regelmatig nog uiteten gaan, herken ik wel. Vooral als we iets te laat in de kroeg zitten (kostenpost nummer 1) dan is het heel verleidelijk om even ergens wat te eten in plaats van nog zelf te koken.
  Besparen doen we dan ook vooral door het boodschappen doen bij de Lidl elke zaterdag (joeeh burgerlijk!) en mocht er écht nog wat nodig zijn bij de AH. Lidl is echt een heldenwinkel!

  Reageren
 9. mw ekster

  Goede tips! 30 euro per week is heel weinig! Good job!
  Jammer dat je baan verliest:-(. Gelukkig kan ik weer voor een half jaar weer werken bij een restaurant.
  Ik koop mijn groente vaak op de markt of bij een Turk. Heel goedkoop, en meestal voor 5 euro groente voor een week.
  Ik denk dat ik mijn uitgaven weer eens goed bijhoud. Ik heb bij een winkeltje een oude kasboekje gevonden:-)

  Reageren
 10. Lisanne

  Hahahaha, ik zat serieus te wachten; wánneer komen die krenten nou voorbij? Blond, noem je dat ook wel… XD
  Maar, heel herkenbaar. Wij zijn met zijn vijven thuis en proberen wekelijks ook veel te besparen op boodschappen. Doordat we bewuster boodschappen doen én minder kopen, eten we minder én vallen we af. Win-win situatie! :)
  Tof artikel, inspirerend.

  Reageren
 11. Maaike

  Haha, alleen maar rozijntjes eten zou ik ook niet erg vinden hoor! Echt heel stom dat je geen werk meer hebt, maar wel goed dat je er gezonder door wordt!

  Reageren
 12. Wendy

  Wij zijn met z’n tweeën plus twee katten en qua boodschappen zijn we zo’n 30 tot 40 euro per week kwijt. Die veertig euro zijn we kwijt als je weer wat voorraad aanvullen op het gebied van wasmiddel, vaatwasmiddel en vlees voor de katten. Zijn dingen die we niet iedere week nodig hebben en ik meestal koop als er een leuke aanbieding is.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik vind het ontzettend meevallen. Sushi rijst en zeewiervelletjes kun je redelijk goedkoop bij de Xenos kopen. Verder heb je nog een pakje zalm, een setje surimisticks, een komkommer en een flesje sojasaus nodig. Meestal houd je veel over wat je kunt bewaren voor een volgende keer. Vergeleken met sushi buiten de deur is het zeker een stuk goedkoper.

   Reageren
 13. Ingrid

  Poeh knap hoor! Wij zijn samen met twee labradors (zo die kunnen eten! Hihihi) rond de 90 euro kwijt.
  Maar dat kan zeker minder.. Mijn vriend doet nu een jaar de boodschappen omdat ik een zwaar auto ongeluk heb gehad en niet meer kan lopen ed, moet eerst revalideren.. Maar hij is een stuk duurder uit dan ik, ik was meestal rond de 60 kwijt.. Hij zwicht voor de gesneden groente en voorverpakte spullen, dat is een stuk duurder.
  Toen we honden namen heb ik ook mijn sportschoolabonnement opgezegd…

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Wauw Ingrid, wat een heftig verhaal. Heel veel succes met revalideren! Ik hoop dat jullie op een dag weer met zijn tweetjes naar de supermarkt kunnen.

   Reageren
 14. Pingback: Photo diary april #1 + kattenbonus! | Team Confetti

 15. Pingback: Budgettips #2 | Team Confetti

 16. Pingback: Photo diary juli #4 + kattenbonus (extra lang) | Team Confetti

 17. Pingback: Photo diary november #3 + kattenbonus! | Team Confetti

 18. Clinton

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren
 19. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 20. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 21. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 22. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 23. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 24. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 25. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 26. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 27. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *