Franje Design Home Office Tour!

Gastblog door Vera – De meesten van jullie zullen inmiddels wel weten dat ik een paar maanden geleden verhuisd ben. Dat ik een compleet nieuwe home office kreeg, zal voor velen van jullie ook geen geheim meer zijn; ik blogde eerder al over wat ik allemaal op mijn thuiskantoor-wishlist had staan. Een tijdje geleden beloofde ik jullie al een rondleiding door mijn nieuwe werkplek en vandaag is het dan zover!

gastblog_11_homeofficetour_1

Mijn nieuwe werkruimte is de eerste ruimte in het huis die nu écht helemaal klaar is. Ik kan werken, ben omringd door fijne spullen (iets wat voor mij belangrijk is) en ik voel me er heel prettig; ook niet onbelangrijk!

Deze home office beslaat de hele zolderverdieping van ons huis. Toen de eigenaren van het huis het pand kochten, was op de zolder nog niks; je kon er niet eens rechtop in staan. Zij hebben aan zowel de voor- als achterkant van het huis een nok verhogende dakkapel laten plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte onwijs licht is. Zonder daglicht kan ik niet functioneren, dus dat is voor mij een enorme pré om in deze ruimte te werken. Ook als je veel fotografeert (zoals ik dus doe) is deze grote hoeveelheid licht ideaal.

gastblog_11_homeofficetour_2 gastblog_11_homeofficetour_3 gastblog_11_homeofficetour_4

Het lastigste aan het inrichten van deze ruimte vond ik het ‘loze stuk’ onder de schuine kanten achterin. Dat ik dat gedeelte voor opslag wilde gebruiken, was meteen duidelijk (wat moet je er anders mee), maar ik vond het er al snel rommelig uitzien. En ergens vind ik dat nog steeds, maar veel meer kan ik er niet van maken. Ik heb gedacht over het ophangen van gordijnen of iets dergelijks, maar dit zou al gauw te zwaar worden voor zowel de muren als het plafond, die niet meer zijn dan een balkenconstructie met gipsplaten eroverheen. Daarom reden we honderdduizend keer naar Ikea voor heel veel doosjes in leuke kleuren en met toffe prints.

Het theekastje dat voor de schoorsteen staat (deze verdient trouwens de award voor ‘scheefste schoorsteen uit de geschiedenis’, maar dat even terzijde) stond ooit bij mijn Oma thuis en ik kreeg het via mijn nichtje; zij heeft hem ook een aantal jaren thuis gehad.

gastblog_11_homeofficetour_5

Ik heb in deze ruimte geprobeerd verschillende ‘hoekjes’ met een eigen functie te creëren. Nadat ik jarenlang alles in één en dezelfde ruimte deed (werken, eten en slapen) had ik behoefte aan delen in de ruimte die een afgekaderde functie hadden. Zo heb ik een apart bureau voor mijn computerwerk (waar ik verreweg de meeste tijd doorbreng). Hier teken en blog ik, bewerk foto’s en ik werk illustraties uit.

gastblog_11_homeofficetour_6 gastblog_11_homeofficetour_7 gastblog_11_homeofficetour_8

Het bureau heb ik meegenomen uit mijn oude huis, maar het was te groot om precies tussen het deurkozijn en het raam in te passen. Daarom heeft John er een stuk afgezaagd. Geen enorm probleem, maar ik had geen plaats meer voor een bureaulamp. Een beetje extra licht op je werkplek in donkere dagen is geen overbodige luxe, dus zo kwam ik op het idee om twee lampjes aan de muur te hangen. Het kopje (van capitulumvii) had ik al jaren liggen in mijn oude huis, maar ik had nooit de ruimte om het op te hangen. De pudding-lamp kocht ik bij Gwennies Lab. Dat was echt liefde op het eerste gezicht.

gastblog_11_homeofficetour_9 gastblog_11_homeofficetour_10 gastblog_11_homeofficetour_11gastblog_11_homeofficetour_12 gastblog_11_homeofficetour_13

Achter mijn bureau staat deze kast-combo waarop ik eindelijk plaats kon maken voor mijn vintage ballenautomaat. Ook deze stond in mijn oude huis weggestopt in het trapgat, terwijl ik het één van de leukste dingen vind die ik bezit. Eindelijk komt hij hier mooi tot zijn recht. De typemachine kocht ik bij Stichting Onterfd Goed een bedrijf dat collecties van failliete musea opkoopt en doorverkoopt. Deze typemachine stond ooit in het Scryption in Tilburg.

gastblog_11_homeofficetour_14 gastblog_11_homeofficetour_15 gastblog_11_homeofficetour_16

Aangezien het inpakken van bestellingen (gelukkig) een groot onderdeel van mijn werkzaamheden uitmaakt besloot ik deze nieuwe stellingkast (die ik kocht naar aanleiding van Olga’s artikel erover)  voor het grootste deel in te richten met items die ik nodig heb voor het inpakken en versturen van bestellingen; enveloppen, handbedrukt vloeipapier, stickertjes. You name it. Het is allemaal binnen handbereik op deze plek.

gastblog_11_homeofficetour_17

Bij deze stellingkast staan ook de stoel met geborduurde zitting die onderdeel uitmaakte van mijn afstudeerproject op de kunstacademie. En er staat een kastje dat ik jaren geleden kocht bij de kringloop met de intentie het te schilderen. Dat is dus pas gedurende de verhuizing gebeurd, maar ik ben heel blij met hoe het er nu uitziet.

gastblog_11_homeofficetour_18 gastblog_11_homeofficetour_19

Dan rest nog de laatste ‘hoek’ van mijn home office en dat is ook meteen de saaiste; deze tafel gebruik ik om werk achter mijn naaimachine te doen, producten in te pakken, te schilderen en te fotograferen. Ik vind het echt heerlijk om een lege tafel te hebben waar ik altijd naar kan uitwijken als ik even ruimte nodig heb. De muur boven deze tafel houd ik expres vrij, zodat ik er verschillende achtergronden tegenaan kan hangen als ik ga fotograferen.

Dat was het, jongens! Wat vinden jullie ervan? En vraag je je nou af hoe het er allemaal uitzag in mijn vorige huis? Ik gaf op mijn eigen blog jaren geleden al eens een studio tour, die kun je hier nog bekijken als je dat leuk vindt.

☆☆☆

Vera blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Ze is illustrator, allround mooie dingen maakster en ze heeft haar eigen label: Franje Design!

REACTIES:

 1. Ingrid

  Hihi dat scheve muurtje, zo schattig! Je hebt er een heerlijk plekje van gemaakt voor je zelf zo. Heel blij voor je dat je nu lekker de ruimte hebt en de deur van je office achter je dicht kan doen en de boel, de boel kan laten :) En wat hangt het door mij gemaakte herfstblaadje er mooi bij, zo lief! <3

  Reageren
 2. Natasja

  Ziet er goed uit! En wat fijn dat je zoveel verschillende werkruimtes hebt :)
  Die schuine wand heeft juist wel iets. Maar als je het weg wilt werken, dan zou je misschien een kamerscherm kunnen gebruiken of een een heel licht gordijn ophangen?

  Reageren
 3. Iris

  Zo mooi! Allemaal leuke spulletjes, maar toch wel heel overzichtelijk en niet te chaotisch. Ben er stiekem een beetje jaloers op, ik ben er nooit zo goed in om daar een balans in te vinden. En heul erg bedankt voor de Stichting Onterfd Goed tip, zit al even te neuzen in hun webshop.

  Reageren
  1. Vera

   Ja leuk is Stichting Onterfd Goed he! John (mijn vriend) heeft er een tijdje gewerkt en het was heel moeilijk om niet met van alles thuis te komen als ik een keer een dagje langs ging.

   Reageren
 4. Lottes Anekdotes

  Echt een leuke werkruimte: netjes, maar toch genoeg prikkels om volop geïnspireerd te worden. Ik heb voorlopig geen plaats in mijn huisje om een aparte werkruimte te maken, dus ik hoop dat er bij een eventuele volgende woning wel een mogelijkheid is :)

  Reageren
 5. Siroon

  Wauw, zo mooi licht en fleurig!
  Ik ben echt op slag verliefd op de lampjes.. Waar heb je die standaard vandaan waar de lampjes met snoer zo mooi aan hangen?

  Reageren
  1. Vera

   Die komen van Praxis, Siroon. Ik was er zelf ook meteen verliefd op. Ze hebben er allerlei verschillende, Vaak hebben die dingen een wat landelijker uitstraling, maar deze vind ik juist mooi omdat ze zo strak zijn.

   Reageren
 6. Anne

  Mooi geworden! Die aparte functies lijken mij inderdaad ook fijn werken. Ik vraag me nu alleen wel af: werkt dat vintage ballen apparaat nog? ;)

  Reageren
 7. Pingback: Vera room tour: slaapkamer + Emma matras | Team Confetti

 8. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 9. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 10. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 11. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 12. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 13. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 17. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *