Declutter time: werkkamer

Laten we zeggen dat mijn werkkamer een beetje was ‘dicht geslipt’ (zo noemt mijn moeder dat in ieder geval altijd). Mijn werkkamer had nog geen mini-make-over gehad en daarom gooide ik alle zooi die nergens anders kon in een hoekje van de kamer. ‘Eerst moet de kast van oma komen en dan ga ik pas alles netjes een plekje geven‘ zei ik steeds tegen mezelf. De kast van oma is er nog steeds niet en ik was het zat om constant mijn nek te breken over alle troep in mijn kamertje. Tijd voor een declutter attack!

In de foto’s die volgen zul je denken: ‘Ach Olga, je hebt zeker de boel nog wat meer door je kamer geschopt en gesmeten voor een duidelijker voor/na verschil‘. Maar neen, het was echt zo’n troep. Over die voor/na foto’s: ik vind dat heerlijk. Weinig geeft me zo’n goed gevoel als voor/na beelden bekijken. Van een ander dan. En video’s bekijken van iemand die zijn kledingkast uitmest is ook een guilty pleasure. Dus ik dacht bij mezelf, waarom maak ik niet een keer zelf voor/na foto’s van mijn opruimwoede, wie weet kan ik iemand anders een zen gevoel geven…

Genoeg gekletst! Opruimen nu!

declutter werkkamer 1

We beginnen met een mooi overzichtelijk shot vanuit de deuropening. Vooral op de grond liggen veel troepjes. Rollen vrolijk cadeaupapier (de katten gaan er erg lekker op, zonde!), opengemaakte pakketjes en een stuk vieze vloerbedekking die we gebruikten als we iets moesten zagen met de afkortzaag.

declutter werkkamer 2

En hier het overzicht vanuit de andere kant van de kamer. Let u op de pompoms aan mijn deur, een van de goede verbeteringen aan mijn kamer die ik tijdens deze sessie maakte.

declutter werkkamer 4

Mijn bureau zat ook proppie vol en zoals de na-foto hierboven, is het nu al niet meer. Bureaus zijn lastig. Het is zo makkelijk om er een paar potjes nagellak, een stapeltje papier, wat tijdschriften en een hele kolonie theekopjes neer te zetten. Ik zou mijn bureau aan het einde van elke dag op moeten ruimen, dan is het een stuk makkelijker bijhouden…

declutter werkkamer 3

De rollen papier die door mijn hele kamer lagen en die steeds ten prooi vielen aan Tetkees (de kat) heb ik in een emmertje gezet naast de kast. Ik zoek nog een leuke bak om ze in op te bergen, maar nu moest ik even creatief zijn en roeien met de emmers die ik had.

declutter werkkamer 5

Het bankje in de hoek van de kamer (ik weet niet eens waarom ik per se een bankje in mijn kamer wilde, ik zit er nooit op) zat onder de troep, stof en kattenharen. Ook lag er al eeuwen een plastic kroonluchter die nog een keer op een onmogelijk plek (boven het trapgat) moest worden opgehangen. De beste manier om die tijdelijk op te bergen was hem op te hangen in mijn eigen kamer. Zie foto’s hiervoor voor het grote lamp-verschil.

declutter werkkamer 6

En als laatste, de meeste drastische verandering: er ligt geen troep meer op de grond! Op de gang stond al eeuwen dit grijze kastje waarvan we niet wisten wat we ermee moesten. Totdat de kast van oma arriveert, kan hij mooi wat troepjes in zich houden. Het onderste gedeelte heb ik leeg gelaten en een handdoek in gelegd. Zo is het een secret hide out voor de katten. Ze hebben er beide al een paar keer in gelegen.

***

Ik zit weer met plezier in mijn opgeruimde kamertje en ben een stuk productiever en meer ontspannen (van troep word ik zenuwachtig). Ik steek een lekker geurkaarsje aan, zet een leuk cdtje op en ga weer vrolijk aan het werk!

Ik ben nog hele leuke dingen met deze kamer van plan, wacht maar af! Maar voor nu kan ik er weer wezen en fantaseren over wat ik er mee ga doen…

REACTIES:

 1. Elisse

  Het grijze kastje is een prima toevoeging! En hihi als geheime plekje voor de katten, zo leuk! De onze liggen liever in plain sight (aka in de weg dus!)

  Reageren
 2. Laura

  Wauw wat een mooie kamer is dit! Het lijkt op de foto’s (weet natuurlijk niet hoe het in het echt is, haha) heel ruim en ook mooi licht! Ik ben bijna verslaafd aan opruimen dus ik HOU van dit soort artikels. Super leuk om de voor en na foto’s van alles te zien!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Het is inderdaad een heel fijn en ruim kamertje. Het is eigenlijk iets donkerder dan op de foto’s, maar ik vind het eigenlijk wel fijn dat de zon niet naar binnen schijnt. Dan heb ik geen last van reflectie op mijn beeldscherm, het wordt niet heel warm en ik kan niet zien hoe vies de ramen zijn en hoeveel kattenharen er door de lucht dwarrelen, haha.

   Reageren
 3. Elise

  Dat lijkt me echt een heel fijne werkplek voor je. Zo zou ik er ook wel eentje willen. En inderdaad, voor- en nafoto’s zijn altijd zo fijn om te zien. Ik kan me voorstellen dat je dat van je eigen huis nog net dat tikje leuker vindt ;)

  Reageren
 4. Linda

  Wow, jij hebt hard gewerkt. Wat een leuke werkkamer heb je. Voor en na foto’s zijn zo leuk en het geeft altijd een ‘ ik wil ook opruimen ‘ kriebelgevoel. :-) je kunt je rollen cadeau papier ook in een hoge grote vaas doen, werkt perfect kan ik uit ervaring zeggen.

  Reageren
 5. Pingback: Home improvement: photoshop schets van mijn werkkamer! | Team Confetti

 6. slotsite

  I’m writing on this topic these days, slotsite, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  Reageren
 7. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……..

  Reageren
 8. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 14. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *