Favoriete series #1

image

Een goede serie voelt tegenwoordig als een goed boek. Je moet er even inkomen en daarna ben je verslaafd en wil je het niet meer neerleggen (afzetten in dit geval). Je hart breekt als er een seizoen afgelopen is en je weer op zoek moet naar een nieuwe liefde. Daarom vijf aanraders voor als je wanhopig op zoek bent naar een nieuwe serie.

GAME OF THRONES
Om meteen maar af te trappen met een serie die pas weer is afgelopen en waar we weer een jaar op moeten wachten: Game of thrones. De kans is klein dat je niet al verslaafd bent aan deze serie, maar voor degenen die nog niet in dit spannende verhaal zijn gezogen:

Zeven koningklijke families strijden over de macht van het mythische land Westeros. Robert Baratheon, koning van Westeros, vraagt zijn goede vriend Eddard, Lord Stark, om ‘Hand of the King’ te worden, de Koninklijke adviseur. Eddard is in het geheim verteld dat de vorige adviseur was vermoord, daarom accepteert hij zijn nieuwe baan om de zaak verder te kunnen onderzoeken. Ondertussen zijn de Lannisters, de familie van de koningin, een plan aan het smeden om de macht in het land over te nemen. Aan de andere kant van de oceaan zijn de laatste familieleden van de laatste koning, de Targaryens ook van plan de troon terug over te nemen. De wrijving tussen de families Stark, Lannister en Baratheon, samen met de resterende grote nobele families zoals Greyjoy, Tully, Arryn, en Tyrell, leidt tot een oorlog die te voelen is in heel Westeros. De oorlog zal niet eens het grootste probleem zijn in Westeros, want in het noorden van het land, voor bij The Great Wall, sluimert het echte kwaad…

Voor deze serie hoef je niet een groot fan te zijn van mythische of historische verhalen. Zelfs als je een hekel aan dit genre hebt, moet je het toch een kans geven. De verhaallijnen zijn zo goed, de karakters zo sterk en de serie zelf is ongelofelijk spannend. Doe me een plezier en kijk aflevering 1, als je er dan nog niets aan vindt ben je vrijgesproken ;)

 

GIRLS
Dit is een heerlijke serie. Gemaakt en geschreven door de 26-jarige Lena Dunham. Het is grappig, ontroerend en vernieuwend. Het wordt de nieuwe Sex and The City genoemd, en hoewel ik gek ben op SATC (don’t get me wrong) vind ik dat Girls van een heel ander kaliber is.

De jonge Hannah streeft ernaar een goede schrijfster te worden. Ze krijgt de schok van haar leven als haar ouders besluiten niet langer voor deze droom te betalen. Hannah is al twee jaar afgestudeerd en haar ouders vinden dat het tijd is dat ze voor zichzelf gaat zorgen. Samen met haar goede vriendinnen (en vrienden) probeert ze zich een weg te banen door New York, het hoofd boven water te houden en erachter te komen wat ze zoeken in het leven.

 

SUITS
Deze serie kijkt heerlijk weg. Strakke pakken, gevatte antwoorden en altijd een oplossing op elk probleem.

Mike Ross is een briljante student die zijn studie nooit heeft afgemaakt. Hij is ontzettend intelligent en heeft een fotografisch geheugen waardoor hij alles wat hij ooit leest of ziet kan onthouden. Om geld te verdienen doet hij de examens van rechtenstudenten die zelf niet goed genoeg zijn om te slagen. Omdat het niet genoeg verdient om zijn lieve oma in een prive verzorgingstehuis te houden, maakt hij een deal om voor een vriend een koffer met marihuana bij een klant te bezorgen. Hij heeft net op tijd door dat hij wordt achtervolgd om per ongeluk een hotel binnen te rennen waar op dat moment Harvey Specter sollicitatiegesprekken voert om een vennoot aan te nemen. Harvey is snel onder de indruk van Mike’s goede geheugen en intelligentie en besluit Mike aan te nemen om te kijken of hij toevallig een natuurtalent in handen heeft.

En samen beleven ze nog vele avonturen…

 

DOWNTON ABBEY
Dit prachtige Britse kostuumdrama is tuttig en tegelijkertijd heerlijk dramatisch. Je wordt al snel meegesleept door het verhaal over de bewoners van het grandioze Downton Abbey met alle geheime liefdes en intriges van dien.

De serie speelt zich af in Yorkshire, waar het mooie Downton Abbey staat. Graaf en Gravin Crawley wonen er met hun drie dochters Mary, Edith, Sybil en hun bedienden. Het eerste seizoen begint in het jaar 1912, het jaar waarin de Titanic zinkt. Dit heeft grote gevolgen voor de familie Crawly. De erfgenaam van Graaf Crawley was namelijk aan boord en heeft de tocht niet overleefd. Hun oudste dochter Mary zou met deze achterneef trouwen om Downton Abbey in de familie te houden (vrouwen konden uiteraard dit mooie paleisje niet erven). En zo komt de nieuwe erfgenaam Mathew Crawley samen met zijn moeder op het landgoed wonen. En of Mary met deze nieuweling zal willen trouwen is nog maar de vraag…

Dit is een hele lieve serie die spannend genoeg is om een hele avond mee te vullen. De meeste karakters zijn ontzettend nobel en erg aardig. Er zitten een paar ondeugende karakters tussen die het verhaal een beetje spannend houden. Oma Crawley is mijn favoriet, er komen zoveel politiek incorrecte dingen uit haar mond gevlogen, ik hou ervan!

 

THE GREAT BRITISH BAKE OFF
Dit kijk ik al jaren terwijl ik ontzettend mutsige huisklusjes aan het klaren ben. Het liefst de was opvouwen, want daar kun je bij zitten.

The Great British Bake off is (uiteraard) Brits en een bakwedstrijd. De kandidaten moeten in een suikerzoet ingerichte tent die elke week op een andere locatie staat, elke aflevering drie baksels maken. Ze beginnen met een ‘signature bake’, een technische en creatieve opdracht die ze van tevoren kunnen oefenen. Daarna volgt de ’technical challenge’ waar ze een minimaal recept krijgen en allemaal precies hetzelfde moeten maken. Als laatst de ‘showstopper’ waar ze helemaal mee uit hun dak kunnen gaan. Elke aflevering heeft een thema en elke week valt er iemand af, totdat er een winnaar over blijft.

Ik bak zelf zelden, maar ik vind het zo fijn om te kijken naar mensen die koken/bakken. Mijn favoriete deel is als ze op hun knietjes voor de oven zitten te twijfelen of hun baksel er uit moet of nog een minuutje moeten blijven staan.

Wat zijn jouw favoriete series? Onze series zijn allemaal op, daarom zijn we op zoek naar een nieuwe. We hebben vorige week voor het eerst een aflevering van Dexter gezien en dat leek ons wel wat. Nog meer aanraders?

REACTIES:

 1. Yvonne

  Girls vind ik erg leuk, lijkt idd niet op satc. Ik volg true blood, the vampire diaries, the walking dead, new girl, 2 broke girls en american horror story. Allemaal aanraders;)

  Reageren
 2. Mariska

  Echt íedereen zegt dat ik Game of Thrones moet kijken. Maar omdat het genre me niet aanspreekt doe ik het nooit. Misschien toch maar eens een kansje geven. Ik kijk op dit moment The Walking Dead (begon leuk, wordt iets minder), Pretty Little Liars en Orange is the new black (allebei hel erge aanraders!).

  Reageren
 3. Sabine

  Nice, ik was nog op zoek naar nieuwe series om te gaan kijken! Game Of Thrones heb ik als een van de weinigen niks mee, ik heb mezelf geforceerd om vijf hele afleveringen te kijken, maar toen had het mijn hart nog steeds niet gewonnen, en was ik er toch maar klaar mee. Ik vind het niks voor mij. Suits schijnt wel leuk te zijn, heb het eerste seizoen al een hele tijd op mijn externe schijf staan maar nog nooit aangezet. Toch maar eens doen. Girls hoor ik ook veel over, ook die gaat in de download! Thanks voor de tips. :D

  Reageren
 4. Floor

  Jaaaa Game of Thrones… en ik ben nu bij de 6e aflevering van Girls (seizoen 1)…. moest er even inkomen (vooral omdat de sex scenes in het begin erg droog en hilarisch zijn) maar zeker een aanrader… Ook heel grappig en vrijwel onbekend in Nederland is “Wilfred” met Elijah Wood. Gaat over een manisch depressieve man die als enige de hond van de buren ziet als volwassen man in (jawel!) een hondenpak! Zeker een aanrader als je gewoon lekker een keer stuk wil gaan: http://www.youtube.com/watch?v=GBmf43IacZY .

  Reageren
 5. Stephanie

  Game of Thrones is sowieso nummer 1 <3 WAUW, wat een serie!

  Daarna:
  – Dexter, LOVE IT! Nog maar 3 afleveringen en dan is het voor altijd voorbij, zo erg! Komende donderdag heb ik een party in Amsterdam inclusief funeral parade voor het laatste seizoen van Dexter! Ik ben gek op J. Carpenter die zijn zus Debra speelt in de serie. Heb mijn haar zelfs ombre geverfd omdat zij het ook had, haha.
  – Breaking Bad. Toffe serie, gaat over drugs (crystal meth) en is zeer goed gefilmd en mooi verhaal! Zeer goede verhaallijn ook en de acteurs zijn heel goed!
  – The Walking Dead. Gaat over zombies! Ik hou ervan en de serie is echt heel leuk! Soms beetje voorspelbaar, maar de zombies zien er niet nep uit & dat is ook wel belangrijk! Leuke verhaallijn en veel personages!
  – The Vampire Diaries. Ook een hele toffe serie! Volg ik ook al vanaf het begin en gaat over Elena. Zij leeft samen met vampieren, weerwolven en heksen. Er gebeuren allerlei dingen en er zijn natuurlijk ook een hoop 'bad guys'. In oktober komt er een spin-off serie van, namelijk The Originals!
  – Revolution. Deze serie ben ik pas sinds kort gaan kijken en heb nu alle afleveringen (tot zover ze er zijn) gezien! De stroom valt uit in de hele wereld en er ontstaat een heel leger die de baas wordt in o.a. Amerika. Daarnaast zijn er mensen die meer weten van het wegvallen van de stroom en die proberen het weer te herstellen. Je kunt je voorstellen hoe mensen reageren wanneer er geen elektriciteit meer is. Je kunt niets meer..

  Dat was het wel :). Inmiddels ben ik bij alle series helemaal "bij", dus ik wacht steeds op nieuwe afleveringen, heel leuk! Vooral Dexter is nu spannend! Zo jammer als het voorbij is!

  Reageren
 6. Cindy

  Ik heb nog geen enkele aflevering van bovenstaande serie’s gezien.. Nu voel ik me echt een beetje een holbewoner haha. Ik kijk eigenlijk altijd naar Flikken Maastricht (op dvd) of Hello Goodbye, was ook laatste aflevering en Dokter Tinus. Verder kijk ik écht heeeeeeel weinig tv..
  Maar misschien moet ik maar eens Girls gaan kijken, want daar lees ik dan wel weer veel goeds over..

  Reageren
 7. Karlijn

  Dexter lijkt me nog leuk om een keer aan te beginnen maar ik kijk al zoveel haha. Op dit moment kijk ik Nikita, Twisted (oke het verhaal is mwah maar Beck uit Victorious zit er in en dat is wel een groot pluspunt he) Legend of Korra en Hannibal :)

  Reageren
 8. Demoiselle Do

  Nu wil ik ‘Girls’ echt wel eens zien. Heb er al veel over gehoord op radio en tv, maar nog niet de tijd genomen om het op te zoeken of te programmeren. ‘The Great British Bake Off’ is voor mij ook zo’n programma dat ik opzet terwijl ik iets anders aan het doen ben. Maar wel leuk om te zien wat de kandidaten er iedere week van maken. :)

  Reageren
 9. Laura

  Ik heb serieus twee uur naar dit artikel gezocht. Ik had ergens gelezen op een blog die niet zo enorm populair was over de serie Touch. Ik kan me deze blog herrinneren omdat ik hem zo enorm leuk vond maar de naam, die kon ik maar niet onthouden. Ik (wow, wat veel ‘ik’) weet dat een van jullie Olga heet en na lang, heel lang nadenken wist ik dat het iets met Confetti was. Google: Olga + confetti = team confetti. EN ZIE: het artikel. Maar geen Touch! Heb ik dan vast op een andere blog gevonden. Maar, ik heb wel gelijk een aanrader: TOUCH! Ik wilde degene bedanken die een artikel over de serie had geschreven want ik heb net de eerste episode gekeken en ik ben flabbergasted haha ^^. Een dikke vette aanrader!
  Wat een verhaal hahaha! :)
  Mijn vriend is verslaafd aan Breaking Bad, dus ik heb alle seizoenen maar eens even gejat. Ook hebben we Game of Thrones al gedownload en ik ga zeker eens kijken naar de andere serieus waar je over schreef! Series vind ik steeds leuker worden, meestal niet zo mega diep gaand en lang als een film maar je kunt wel je gedachtes even ergens anders op focussen.
  Ik ga het nog een keer zeggen: JULLIE BLOG IS ZO LEUK! En ik heb nog nooit zo’n lange comment geschreven. BEDANKT voor dit artikel :D

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hihi, volgens mij hebben we ook nog nooit zo’n lange comment gehad. Bedankt voor de tips! We zijn nu bezig met Dexter, daarna gaan we waarschijnlijk Breaking Bad proberen. Wie weet daarna Touch :)

   Reageren
 10. Pingback: TV-serie review | Team Confetti

 11. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 12. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions………

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 15. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 16. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 19. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *