Donut sprinkle nails!

I love me some donuts! Wie niet? (Ok, ik ken één iemand, superraar…) Vooral als ze vrolijk gekleurd zijn met confetti sprinkles. Mijn favoriete donut is een nutella donut met nootjes, maar die is bruin met bruin en dat levert niet zo’n aantrekkelijke nail-art op… Vandaag laat ik zien hoe je een donut sprinkle nail-art maakt zónder moeilijke tools. Let’s go!

donut sprinkle

Donut sprinkle nagels hoeven niet heel netjes en je kan zelf je favoriete kleuren uitkiezen. Als je goed kijkt, zijn mijn streepjes niet allemaal even netjes. We gaan níét voor perfectie, maar wél voor een vrolijk geheel. Want kom op, niemand gaat met zijn neus bovenop je nagels zitten (en als ze dat wel doen, dan mag je ze een tik op hun neus verkopen).

pink nails

We starten met een basiskleur. Ik ging voor glazuurroze. Lichtblauw of wit zou ook kunnen. Of ach, toch gewoon chocoladebruin (why not)?

kartonnetje

Tijd om de supersonische-sprinkle-tool te maken. En dat is… Een stukje karton. Gewoon van een label of een oude ansichtkaart afgeknipt die je in de oud-papierbak hebt gevonden. Nothing fancy!

blauwe sprinkles

Druppel een beetje nagellak op een stukje papier (again, kijk even in de oud-papierbak) en dip je stukje karton erin. Stempel ongeveer drie streepjes op elke nagel. Herhaal dit met nog drie kleuren.

sprinkle nails pink

Ik gebruikte naast blauw ook wit, donkerrood en geel want dat stond heel mooi op het roze. Wacht even totdat de streepjes gedroogd zijn en sluit af met een laag je Sally Hansen Insta-Dri (liquid gold you guys) om je nagels snel te laten drogen en te beschermen.

sprinkle donut sprinkle lemonade sprinkle unicorn

Et voilá! Sprinkle donut nails waar je unicorns mee kan lokken (wedden dat die alleen maar donuts eten). Niet perfect, maar wel om op te eten.

♥♥♥

Als je deze nail-art gaat doen, let me know (en laat ’t ook even zien, haha).

♥♥♥

Het prachtige zilveren ringetje dat op de foto’s voorbij komt, zat in mijn goodie bag van de Shop Elle Aime blogmeet en is van Galerie Puur. Ik draag eigenlijk nooit ringetjes, maar deze heb ik sinds vorige week niet meer afgedaan. ^_^

REACTIES:

 1. Vera

  Oh my Olga. Deze is zo tof! Bestaat er serieus zoiets als een topcoat die je nagels sneller laat drogen?! De main reason dat ik steeds maar geen nagellak op doe is omdat ik altijd te snel weer dingen ga doen en mijn levenswerk er na een kwartier al niet meer uitziet.

  Reageren
 2. gerhilde maakt

  Leuke ring en toffe nagels. Ik heb mijn nagels al jaren niet meer gelakt (ik heb lelijke handen en leg daar niet graag de nadruk op). Onlangs lakte ik wel de nagels van mijn tenen. Misschien kan ik die ook wel nailarten? :-)

  Reageren
 3. Lisa

  Ooooh, ZO LEUK! Ik lak mijn nagels nooit, maar dit moet ik echt eens gaan proberen. Zo gezellig!
  En wat fijn dat je blij bent met de ring, hij staat je goed! x

  Reageren
 4. Johanna

  I love it! Ik gebruik regelmatig mijn dotting tool om confetti-nagels te maken maar dit ga ik ook eens proberen.

  Ik heb een tip voor het perfecte ‘bordje’ om drupjes nagellak op te doen.
  Stap 1: koop een tube Pringles
  Stap 2: once you pop, you can’t stop!
  Stap 3: hou het dekseltje bij! Opgedroogde nagellak kan je er gewoon afpellen en dan kan je het dekseltje opnieuw gebruiken.

  Zeg nu zelf: het gedroomde excuus om Pringles te eten, nee?

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hahahaha, wat een hilarische tip. Tom heeft gelukkig een pringle verslaving, er staat een bus in de kast as we speak. :”)

   Reageren
 5. Pingback: DIY: Stippen nail art - Nynkek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *