DIY plattegrond slinger.

Old maps, they are so beautiful, but overruled by all the modern maps we have nowadays.
Toen ik laatst weer eens aan het opruimen was, kwam ik een stel oude stadsplattegronden tegen. Ze zien er prachtig uit, maar laten we wel wezen, ik gebruik ze nooit meer. Ik heb nu gps op mijn mobiel, Google maps op de computer en TomTom in de auto. Ze zijn een stuk gebruiksvriendelijker en laten het me weten als ik de verkeerde kant op ga. Maar de charme van zo’n oude kaart zullen ze nooit krijgen…

Tijdens het opruimen kon ik het dan ook niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te gooien. In plaats daarvan besloot ik iets moois te maken van die oude Stadsplattegrond van Groningen die nog van mijn ouders is geweest en die ik mee kreeg toen ik ging studeren.
I decided to make my old map of Groningen into a festive banner.

BENODIGDHEDEN:
– Een oude stadsplattegrond.
– Een stuk koord.
– Lijm.
– Schaar.
– Potlood + een glas (of cirkelpons).

WHAT YOU WILL NEED:
– An old map.
– A piece of string.
– Glue.
– A pair of scissors.
– Pencil + a glass (or a hole punch)

diy_slinger_stap1

Knip de stadsplattegrond in lange repen.
Dit maakt hem wat handzamer en je kunt makkelijk over de vouwen knippen.

diy_slinger_stap2

Teken met een potlood en een glas (of iets anders ronds) cirkels op de kaart. Het is extra leuk om je favoriete plekjes van de stad, waar je mooie herinneringen aan hebt, uit te kiezen. Zo ziet de slinger er niet alleen mooi uit, maar is het ook een mooi aandenken.
Draw a circle or use a hole puncher to make the circles.

diy_slinger_stap3

Knip de cirkels uit of gebruik een pons. Deze pons gebruiken wij om onze zelfgemaakte visitekaartjes mee uit te snijden, maar hij is ook erg geschikt voor het maken van slingers kwam ik achter…

diy_slinger_stap4

Je kunt heel veel cirkels uit een stadsplattegrond halen…

diy_slinger_stap5 diy_slinger_stap6

Vouw de cirkels eerst dubbel, vouw ze weer open en doe wat lijm op de binnenkant. Zorg dat er ook wat lijm in de vouw zit, zodat het koordje niet gaat schuiven. Plak de cirkel dicht en druk goed aan.

eindresultaat_3 eindresultaat_2

Maak de slinger zo lang als je wil, of maak er meerdere. Ze doen het ook goed als cadeautje aan vrienden of familie die bijvoorbeeld gaan verhuizen naar een andere stad.

***

Heb jij nog oude stadsplattegronden in huis?

REACTIES:

  1. Wendy

    Ik heb nog een plattegrond van Nederland, Belgie, Luxemburg en Frankrijk. Dat was onze back-up voor als de TomTom de geest zou gaan geven op de heen- of terugreis van onze vakantie. Ontzettend leuk idee zo’n slinger.

    Reageren
  2. Linda

    Wat een super leuk idee. Je kunt ze ook maken van oude atlassen, zelf gebruik ik die om er enveloppen van te maken, dat is ook al zo leuk.,

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *