DIY Egghunt tasje voor pasen.

Gastblog door Vera – De afgelopen jaren lijkt pasen het nieuwe kerst te zijn geworden en ik heb daar absoluut geen problemen mee. Als er iets te vieren is, sta ik namelijk vooraan. Zo ook voor kerst, pasen, pinksteren en alles wat gepaard gaat met veel eten en/of een vrije dag. Wie mij een beetje kent weet dat ik graag het kind in mijzelf naar boven laat komen en daarom heb ik vandaag een super leuke paas DIY voor jullie. Maak in een handomdraai je eigen ‘Egghunt’ tasje en ga oldschool paaseieren zoeken in de achtertuin volgende week.

Speciaal voor pasen illustreerde ik een paasei-familie die al volledig in de feeststemming is. Vroeger was paaseieren beschilderen en transformeren tot allerlei karakters één van mijn favoriete bezigheden en ik besloot eens niet de welbekende paas-karakters de show te laten stelen, maar juist de eieren. Met een paar T-shirt transfers, een printer en een strijkijzer heb je in een mum van tijd een super gezellig Egghunt tasje om je gevonden eieren in te verzamelen. Doe je mee?

Gastblog4_DIYEgghuntBags_1

Je hebt nodig:
– Klein canvas tasje/knikkerzak
– Een inkjet printer
– De printable

– T-shirt stransfers
– Strijkplank
– Strijkijzer
– Schaar

(- bakpapier)

Gastblog4_DIYEgghuntBags_2

Zo doe je het:
Download de printable en print de tweede en/of derde pagina (maar net welke je het leukst vindt) op de T-shirt transfer volgens de aanwijzingen op de verpakking (Let op: de illustraties staan al gespiegeld in de PDF, dus als wordt aangegeven dat je ze in spiegelbeeld moet printen, dan hoef je ze zelf niet meer te spiegelen!).

Gastblog4_DIYEgghuntBags_3 Gastblog4_DIYEgghuntBags_4

Geef de transfer na het printen aan paar minuutjes om te drogen (volgens de gebruiksaanwijzing van mijn transfers zelfs een half uur, dus lees goed de instructies!) en knip vervolgens de illustraties uit langs de grijze stippellijn.

Gastblog4_DIYEgghuntBags_5

Leg nu de illustraties op je tasje en kijk hoe je de compositie het mooist vindt. Heb je de illustraties erop liggen zoals je wilt? Maar voor de zekerheid even een foto voordat je gaat strijken, dan weet je zeker dat je het precies zo kunt namaken zoals je het in eerste instantie wilde hebben.

Gastblog4_DIYEgghuntBags_6 Gastblog4_DIYEgghuntBags_7 Gastblog4_DIYEgghuntBags_8Strijk nu de illustraties op de juiste plaats volgens de gebruiksaanwijzing (dat is afhankelijk van welke transfers je gekocht hebt) op je tasje. Laat even afkoelen en: klaar!

Gastblog4_DIYEgghuntBags_9 Gastblog4_DIYEgghuntBags_10 Gastblog4_DIYEgghuntBags_11 Gastblog4_DIYEgghuntBags_12

Ik koos ervoor om verschillende formaten tasjes te versieren met de illustraties, maar het is maar net welk formaat tasjes je kunt vinden (of misschien zelfs al hebt liggen!). Neem je tasje mee tijdens het paaseieren zoeken met vrienden of (als je nog niks gepland hebt) geef je vriend/moeder/hond de opdracht eieren voor je te verstoppen in de achtertuin. Egghunten is alleen voor kinderen? Ik dacht het niet!

♥♥♥

Wat ga jij doen met de paasdagen? Laat het me weten in de comments!

♥♥♥

Vera blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Ze is illustrator, allround mooie dingen maakster en ze heeft haar eigen label: Franje Design!

REACTIES:

 1. Stephanie

  Ooh, ik vind Pasen zo leuk. Overal chocola en konijntjes. Ik wil ook paaseitjes voor m’n vriend verstoppen thuis, en zo’n zakje is dan wel een leuke extra!

  Reageren
 2. Malu

  OH dit is zo leuk om een knikkerzakje te geven met pasen aan mijn familie.
  Mag ik vragen waar je de blanco knikkerzak vandaan hebt? Ook bij de hema?

  Super leuk dit!

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *