Dierendag met De Baron!

Gastblog door Heis – Het is vandaag dierendag! De dag dat je je lieve harige kameraadje extra gaat verwennen. Ik heb een kat genaamd De Baron en vandaag ga ik je vertellen hoe we elkaar hebben ontmoet en wat zijn rare eigenschappen zijn. Dus bereid je maar vast voor op een overdaad aan leuke kattenplaatjes…

katuithetasiel

Baron is een Maine Coon. Ze zijn een stuk groter dan de gemiddelde huiskat, hij weegt zo’n 6 kilo! Daarnaast hebben ze een enorm zachte vacht -net of een wolkje aait.

dekatenik

Hij is al 3 jaar lang mijn vriend en we hebben elkaar ontmoet in het dierenasiel in Rotterdam, waar ik als vrijwilliger werkte. Hij zat zo zielig in zijn kleine hokje en had last van blaasonsteking en klitten. Het was liefde op het eerste gezicht van mijn kant. Hij hield natuurlijk de boot af, bijna hooghartig zelf, maar hij heeft een klein hartje van goud. Hij volgt mij nu overal in het huis, soms tot het toilet.

kattenbrochekattenpootjes

Zijn naam is een afkorting van Baron Humbert von Jikkingen, een kattenmens in een net pak met hoed! Een karakter van Studio Ghibli, de Japanse animatie studio. Ik heb een speldje van hem gekocht toen ik in Japan op vakantie was twee jaar geleden. Benieuwd naar mijn avonturen daar? Ik heb een blogpost over mijn reis door Japan geschreven, die vind je op mijn blog – A Thousand Little Stories.

katinhuis_01

Elke adelijke heeft zijn eigenaardigheden – en zo heeft De Baron er ook een paar:
☛ Een kommetje water is te min voor hem, hij blieft alleen stromend water uit de kraan. Hij heeft zelfs een eigen waterfontein gekregen van zijn bazen.
☛ Bijna elke ochtend komt hij op mijn borst liggen om mij wakker te maken voor zijn ontbijt.
☛ Elke avond stipt om 21:30 wil hij zijn brokjes. Krijgt hij ze niet, dan krabt hij aan de platen van mijn vriend.
☛ Je kunt geen stukje plastic laten slingeren in huis, hij eet alles wat los en vast zit. Hij vindt het juist dán het allerlekkerst – zijn verboden snoepgoed.
☛ Zijn geliefde speelgoed is een balletje van haar, afkomstig van zijn eigen vacht.
☛ Bij het geluid dat je iets uit de vriezer haalt komt hij al naar je toe draven, cornetto is zijn aller favoriete snack!

zelfgemaaktkattensnack_01 zelfgemaaktkattensnack

Je kent het gezegde: Liefde gaat door de maag. Dus maakte ik voor hem een kattensnack. Dit zat erin:

☛ 1 blikje tonijn of zalm in water
☛ een kop havermoutmeel*
☛ 1 ei
☛ 1 eetlepel olijfolie
☛ eventueel 1 eetlepel gedroogd kattenkruid

*Het is heel makkelijk om zelf havermoutmeel te maken. Vermaal de havermout in een keukenmachine of koffiebonen vermaler voor 15 tot 30 seconden.

☛  Verwam de oven op 180 graden.
☛  Maak het blikje tonijn of zalm open en bewaar het vocht. Dat kan je meteen aan je kat geven als hij/zij dat lekker vindt.
☛  Doe de ingrediënten in een keukenmachine en vermaal het tot een dikke, niet plakkerige massa.
☛  Rol er kleine bolletjes van en zet op een laagje bakpapier.
☛  Bak ze in 10 tot 12 minuten gaar

Bewaar ze een plastic bakje in de koelkast, Ze zijn daar ongeveer een week houdbaar.

mainecoon

Maar al die gedane arbeid mocht nog niet baten, Baron haalt zijn neusje ervoor op. Hij doet weer eens zijn naam eer aan en verwacht waarschijnlijk weer mintens kaviaar op zijn gouden bordje. Hij is een kieskeurige eter. Gelukkig kon ik de kat van mijn broertje er wel mee verblijden! Laat me weten of jouw kat wel deze zelfgemaakte snack waardeert!

❤❤❤

Heis is gek op kringlopen en mooie dingen en blogt één keer in de acht weken voor teamconfetti.nl.
Nieuwsgierig naar meer van Heis? Lees haar eigen blog of volg haar op instagram.

REACTIES:

 1. gerhilde maakt

  Net of je een wolkje aait: zo lief! Onze kater Jip is ook graag bij mij, zeker als ik naar het toilet ga. Dat gebeurt hier dan ook al standaard jarenlang met de deur op een kier. :-)

  Reageren
 2. Sofie

  Oooh wat een knapperd!! Mooie katten die Maine Coons, wat fijn dat je hem gered hebt uit het asiel. Ik had er vroeger ook eentje, een kruising. Maar helaas lukte het niet goed met mijn andere huisdieren :'(
  Maine Coons houden van water :)

  Reageren
  1. heis

   Oh jammer dat het niet lukte met andere katten. Het allerleukst is toch wel dat iedereen met elkaar kan opschieten en bij jouw allemaal op je schoot zitten :-)
   Ik weet niet of De Baron met andere kat kan opschieten. Wij wonen op 2 hoog, geen andere katten in de buurt. De mijne springt gaat niet onder de douche als ik ga douchen. Maar ik heb gehoord dat hij op zijn vakantie adres tijdens een regenbui de hele tijd onder een afdakje stond terwijl hij ook naar binnen kon, hahaha

   Reageren
 3. 러브약국

  What a post I’ve been looking for! I’m very happy to finally read this post. Thank you very much. Can I refer to your post on my website? Your post touched me a lot and helped me a lot. If you have any questions, please visit my site and read what kind of posts I am posting. I am sure it will be interesting. 러브약국

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *