Confetti Soap #84 / Super Zaterdag

Vandaag doen we de Confetti Soap een béétje anders. Ik wil jullie graag laten zien hoe een super zaterdag (zelluf bedacht) er voor ons uitziet. Een super zaterdag is een zaterdag waarop je alleen maar dingen doet waar je echt blij en ontspannen van wordt…

Ik kwam op het idee van de super zaterdag door ons lange weekend naar Vlieland. Dat gevoel van maar heel even weg zijn geweest, maar in die tijd alles los kunnen laten. Je to do lijst, je werk, je email-box, alles. Hoe fijn zou het zijn om één dag in het weekend alleen maar tijd voor jezelf te hebben en te doen wat jij wil? Op zondag doe ik dan wat werkdingetjes, boodschappen, koken en bereid ik me voor op weer een drukke werkweek. Ik hoop héél erg dat we hier tijd voor kunnen blijven vinden (helemaal in de drukke feestmaanden straks) want ik denk echt dat het een verschil kan maken in je algemene ontspanning en geluk…

De zaterdag hieronder is van twee weken geleden en ik vind het leuk dat we dingen hebben gedaan die passen bij ons, maar waar anderen misschien wel helemaal niet blij van worden. Ik hou van iets productiefs maar leuks doen, lekker eten en een beetje yoga. Kijk je mee?

goedemorgen-tetkees-5 goedemorgen-tetkees-3 lush juice yoga

SUPER ZATERDAGOCHTEND
Voor iedereen die zijn kat niet in de slaapkamer laat: doe het nou gewoon. Dan word je wakker met een slaperig bergje dons in je armen die meteen gaat spinnen zodra je je ogen opendoet. Tetkees maakt elke ochtend gezellig en super zaterdagochtend dus ook. In het weekend vind ik niets fijner dan op tijd opstaan (een half uurtje later dan doordeweeks) en meteen te douchen (met een héérlijke shower cream van Lush die ik van ze in de post kreeg). Daarna met iets gezonds ontbijten (krachtvoer is binnen, dan kun je later op de dag wat meer zondigen) en dan yogaaaaaaa! Voor wie nog twijfelt: doe de 30 days with Adrienne en je wil nooit meer anders. Ik heb niet altijd zin, maar ik voel me erna altijd heel relaxt, uitgerekt en wakker.

declutter capsule-wardrobetom-kleren-passen konbu-streetfood olga-broodje-2

SUPER ZATERDAGMIDDAG
Omdat ik zelf héél blij was met mijn eigen capsule wardrobe, haalde ik Tom over om ook zijn kledingkast uit te mesten. Ik ben volgens mij een beetje een freak, want ik vind zoiets dus héél leuk om te doen op een super zaterdag (en Tom gelukkig ook wel). Het ging er ruig aan toe. Driekwart van zijn kledingkast belande in een enorme tas voor de kringloop en zijn kledingrekje stond er wat mager bij. Maar hij wist precies wat hij nog miste en met een kleine wishlist gingen we in de stad nieuwe kleren voor hem winkelen. Flanellen overhemden zijn heel lekker warm, staan netjes en hoef je niet te strijken als je ze netjes te drogen hangt. Daar zocht hij er dus een paar mooie van uit, samen met twee broeken (een zwarte en een spijker) en een mooie regenjas. En daarmee was de basis van zijn garderobe klaar. Er is ruimte voor nog een paar leuke truien, maar die heeft hij nog niet gevonden.

Tijdens het winkelen moesten we natuurlijk ook lunchen en ik wist precies waar ik heen wilde! Naar een nieuw tentje dat ik al een tijdje wilde uitproberen: Konbu streetfood. We deelden traditionele aziatische hapjes en ze waren heerlijk. Japans biertje on the side, jum!

hessel-birthdaydinner-1 hessel-birthdaydinner-2 tom-toetje flamberen

SUPER ZATERDAGAVOND
Aan het einde van de middag vertrokken we naar Hessel in Zwolle om zijn verjaardag te vieren. En het mooie daaraan is, is dat hij dan een duizend-sterren-diner voor óns kookt (dit soort vrienden moet je koesteren). En dit keer waren dat alleen maar toetjes, oh my! We kregen gevulde appeltjes van chocolade, geitenkaas mousse, basilicum ijs en nog véél meer. Het was héél gezellig en héél lekker en de perfecte afsluiting van een super zaterdag.

♥♥♥

Hoe zou een super zaterdag er voor jullie uitzien/ ik ben héél benieuwd en ik denk dat iedereen wel wat inspiratie kan gebruiken. Share the love!

REACTIES:

  1. Loreen

    Mijn super zaterdag? Wakker worden met m’n lief en m’n kroelkatten, samen een heerlijk ontbijtje maken.. dan even op stap, maakt me niet uit waar, als het maar een heerlijk sfeertje heeft! En dan eind van de middag, alleen maar lekker comfortfood inslaan, samen op de bank ploffen, neflix aan, kaarsjes aan.. en dan pizza, sushi, tapas en alles wat lekker is op het gemakje op eten.. i know, slecht, maar soms zo lekker haha!

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *