Cinefetti augustus 2016.

Elke maand review ik bioscoopfilms en geef ik thuis-kijk/luister-tips, maar vanaf nu gaan we het een béétje anders doen. Als feelgood blogger leek het me een goed idee om ook de films, series en luisterpleziertjes te beoordelen op feelgood factor. Ik check dus nu extra goed met wat voor gevoel ik de bioscoop verlaat en of ik waardevolle informatie uit een boek of podcast haal. Snappie ‘m? Ok, let’s go!

movie date

Hier review ik films waar ik sámen met iemand naartoe ben geweest en bepaal: was dit een fijne feelgood film om samen naartoe te gaan, liever alleen of gewoon helemaal niet…? Deze films draaien op moment van schrijven allemaal nog in de bioscoop.

FILM: The secret life of pets (klik hier voor de trailer).
LOCATIE: Kinepolis.
SYNOPSIS: Wat doen je huisdieren als je weg bent (en je net een hele grote hond bij je kleine hondje hebt gezet)? Kleine hond Max en grote nieuwe hond Duke komen samen in een bijzonder avontuur terecht als ze worden beroofd door katten, bedreigd door fluffy konijntjes en verleid worden door een worstenfabriek.
REVIEW: Deze film stond al zolang op mijn verlanglijst dat hij bijna wel tegen móést vallen. Maar maar een héél klein beetje hoor. De hoofdkarakters waren een béétje mwah, maar dat maakten ál hun vriendjes meer dan goed. Je zou er alleen al heen kunnen gaan voor het evil, door Kevin Hart vertolkte goochelkonijntje met plannen om de mensheid te vernietigen. A-ma-zing. Animatie liefhebbers zullen het waarschijnlijk ook hebben opgemerkt (bij het kijken van de trailer alleen al): de verhaallijn lijkt wel erg veel op die van Toy Story…
DATE: Tom. Hij vond ‘m fantastisch. Roept af en toe nog steeds spontaan: ‘Ricky, rest in peace!’.
FEELGOOD METER: ★★★★☆

FILM: Café Society (klik hier voor de trailer).
LOCATIE: Forum Images.
SYNOPSIS: Bobby verhuist in de jaren dertig naar Hollywood met de hoop het te gaan maken, maar wordt in plaats daarvan verliefd op Vonnie, de maîtresse van zijn oom.
REVIEW: Ik ben gek op Woody Allen films. Wat er ook gebeurt, het wordt nooit super shocking (ook niet als er mensen worden vermoord). De films hebben altijd humor, kleurrijke karakters en de soundtrack is áltijd fijn. Zo was het bij deze film ook, alleen was wat mij betreft de hoofdpersoon (Bobby) niet goed gecast. Jesse Eisenberg was geweldig in the The Social Network en The Double maar ik vond Café Society niet echt bij hem passen. Ik vond hem niet zo sympathiek spelen en ik snapte hem niet helemaal. Het boeide me dus geen reet snars of hij uiteindelijk bij de vrouw van zijn dromen zou eindigen of niet. En als ik niet on board ben met het hoofdpersonage, dan kan ik niet optimaal genieten van een film. Superjammer want de rest van de film zag er fantastisch uit én ik vond Kristen Stewart geweldig. De film is heel geschikt als date, maar je hoeft hem niet persé gezien te hebben. Nog een pluspuntje: De soundtrack is heel geschikt voor een lazy sunday.
DATE: Tom. Hij had helemaal geen last van het rare hoofdkarakter en vond de film geweldig.
FEELGOOD METER: ★★★☆☆

DOCUMENTAIRE: Minimalism: A Documentary About the Important Things (klik hier voor de trailer).
LOCATIE: Vemo / thuisbioscoop.
SYNOPSIS: Een documentaire over minimalisme gemaakt door twee mannen die bekend staan als ‘The Minimalists’. Maar minimalisme gaat niet alleen over leven met weinig spullen, maar ook over herkennen wat belangrijk en waardevol is.
REVIEW: Ik kwam bij deze documentaire terecht via de podcast van The Minimalists. Ik blijf eeuwig gefascineerd door declutteren en je huis netjes maken en daarom haalde ik Tom over om op een zaterdagavond niet naar de bioscoop te gaan, maar om de documentaire van The Minimalists te kopen/downloaden. En ik vond hem echt prachtig en inspirerend. Alhoewel ik de mannen tijdens de podcast af en toe wat oordelend over vind komen, was de documentaire heel breed qua onderwerp en vooral héél positief. Ik realiseerde me dat als ik wat minder geld uit zou geven aan dingen die ik níét nodig heb, ik ook minder hard hoef te werken en meer tijd zou heb voor de dingen waar ik óók blij van word. Zoals lekker koken, yoga, vrienden en familie. En nouja, ik door deze docu natuurlijk ook weer dingen van weg gaan gooien en me niet laten overweldigen door de spullen die ik heb.
DATE: Tom. Vond ‘m goed, maar had minder dat ‘light bulb’ momentje dan ik. Maar hij snapt het nu wel als ik weer eens een aanval van weggooi woede krijg…
FEELGOOD METER: ★★★★★

couch potato

Hier de tip(s) van de maand op feelgood bankhang / binge-watch-gebied. Dekentje, kop thee en popcorn erbij en kamperen op de bank…

SERIE: Silicon Valley (klik hier voor de trailer van seizoen één).
WAT IS HET: Comedy serie over een startup bedrijfje in Silicon Valley.
WAAROM KIJKEN: De serie is helemaal van nu, is grappig en kijkt heel lekker weg. Het is wel een beetje jammer dat de meeste karakters bijna rechtstreeks uit andere series lijken gelopen. Driekwart van de karakters is een kopie van The Big Bang theory en er is een suuuuperstandaard Rachel / Ross romance aan de hand met de hoofdpersoon en een mooi, slim meisje. (Ik zit te wachten op een comedy serie die de verplichte ‘krijgen ze elkaar nou wel of niet romance’ weglaat). Een karakter dat ik wel gigantisch op prijs stel en heel origineel is, is Donald/Jared. Ik wil ook een Donald/Jared in mijn leven. Tom wordt er als eerste klas nerdy boy enorm blij van deze serie en voor hem is het een feest van herkenning. Ik kijk het dus graag met hem op de bank met een bordje comfort food op schoot.
FEELGOOD METER: ★★★☆☆

BLAST FROM THE PAST: Napoleon Dynamite (klik hier voor de trailer).
WAT IS HET: High school movie over ietwat bijzondere jongeman met een liefde voor unicorns en Deb, een meisje met een eigen glam shot foto studio en een galajurk met ‘dikke mouwen’.
WAAROM KIJKEN: De film is droger dan droog, hilarisch en zit knettervol one liners die ik de hele dag door wil roepen. Denk aan ‘GOSH!’ (waarbij je je hoofd met een ruk opzij slingert) ‘I like your sleeves, they’re real big’ (waarbij je ook even lekker in die mouwen knijpt) en ‘Can I have your tots’ (waarna je een handvol aardappelkroketjes in het zakje van je MC Hammer broek stopt). Je moet er een beetje van houden, maar als je Juno leuk vond, dan kun je hier ook van genieten!
FEELGOOD METER: ★★★★★

bonus track

Onder bonus tracks vallen podcasts, luisterboeken, andere geluidsfragmenten en misschien zelfs af en toe een YouTube video…

WAT: Blogtacular.
WAT IS DAT: Een Britse podcast dóór social influencers vóór social influencers.
WAAROM LUISTEREN: Dit is de leukste, meest informatieve en inspirerende podcast voor bloggers die ik tot nu toe ben tegengekomen! De gasten die langskomen zijn enorm succesvol, maar het blijven lieve meisjes die álle inside informatie op het gebied van social media, bloggen en ondernemerschap op tafel gooien. Ik ben bezig met mijn blog op een hoger niveau te tillen en ik heb ontzettend veel notities gemaakt tijdens het luisteren van deze podcast. Dikke vette aanrader dus!
FEELGOOD METER: ★★★★★

WAT: CRUSH IT! WHY NOW IS THE TIME TO CASH IN ON YOUR PASSION by Gary Vaynerchuk.
WAT IS DAT: Een (luister)boek met bruikbare tips voor ondernemers en het goed gebruiken van social media voor je bedrijf.
WAAROM LUISTEREN: De informatie uit dit audiobook is een beetje verouderd (vijf jaar kan net zo goed vijftig jaar zijn als het gaat om moderne techniek en social media) maar als je bezig bent met het opzetten van je eigen bedrijf of wel een beetje inspiratie kan gebruiken (zoals ik) dan is het wel echt heel leuk om te luisteren. Gary gaat constant off script en klinkt als het kleine neefje van Cakeboss. Hij schreeuwt zo hard en vaak de woorden ‘YOU HAVE TO GET PUMPED’ in je oren dat je er spontaan harder van gaat lopen (heel handig voor als je de trein moet halen). Behalve dan dat ik social media (vooral twitter) beter voor me zou kunnen laten werken, heb ik eigenlijk niet geleerd, maar ik heb wel het gevoel dat ik een soort ondernemer personal trainer in mijn broekzak heb zitten die ik wat vuur in mijn reet kan laten stoppen als ik het nodig heb. Je kunt dit boek luisteren via Storytel.
FEELGOOD METER: ★★☆☆☆

WAT: What I know for sure by Oprah Winfrey.
WAT IS DAT: Een verzameling columns die Oprah schreef voor O magazine.
WAAROM LUISTEREN: Soms heb je behoefte aan een wijze mevrouw van dik boven de zestig die je liefdevol toespreekt en haar levenslessen met je deelt. Eerder luisterde ik de biografie van Mary Berry (jury lid van the Great British Bake Off) en What I know for sure valt in dezelfde categorie. Namelijk de o-wat-is-dit-fijn-ik-voel-me-nu-al-beter-en-wijzer-en-alles-komt-goed-categorie. Vooral het hoofdstukje over ouder worden (wees dankbaar met elke verjaardag die je haalt, niet iedereen is gezegend om zo oud te worden) en dankjewel zeggen (juist als dingen tegenzitten) zijn heel sterk. Meer feelgood dan dit wordt het niet. Je kunt dit boek luisteren via Storytel.
FEELGOOD METER: ★★★★★

♥♥♥

En dat waren weer alle feelgood reviews en tips van augustus! In september ga ik ‘Pretty Happy’ van Kate Hudson uitluisteren en daarna heb ik héél veel zin in de guilty pleasure ‘The Vegas Diaries’ van Holly Madison. Qua bioscoopfilms staan ‘Captain Fantastic’ en ‘Florence Foster Jenkins’ op mijn to watch list.

REACTIES:

 1. Desi

  The secret life of pets lijkt me zo ontzettend leuk! Ik lag al in een deuk bij de trailer. Blogtacular lijkt me ook echt iets voor mij, die ga ik even onthouden. Ik vond Juno trouwens een fantastische film, maar napoleon dynamite heb ik na een half uur afgezet. Gek, want ik zou inderdaad verwachten dat ik beide geweldig zou vinden, maar kennelijk niet.

  Reageren
 2. Sarah

  Jaaa, The secret life of pets! Ik heb echt ontzettend genoten van die film, zeker een aanrader! Die documentaire over minimalisme klinkt ook erg interessant al heb ik de podcast nog nooit beluisterd. Misschien toch maar eens doen :)

  Reageren
 3. kIM

  Oe, The Secret Life Of Pets gaat bij deze op mijn lijstje! Mijn vriend en ik hebben het er regelmatig over wat onze hond (in haar bench) allemaal gaat uitspoken wanneer wij de deur achter onze kont dicht trekken, maar we hebben tot op heden haar supergeheime party-telefoon en ontsnappingsluikje nog niet gevonden, damn dog ;(

  Reageren
 4. Silke

  Ik kijk elke maand uit naar je kijktips, heb meteen al weer een lijstje aangelegd…

  Wij zijn momenteel ook naar Silicon Valley aan het kijken, en ik ben net als jou HELEMAAL dol op Jared :D heerlijkste seriepersonage in jaren!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hahahaha, yay! Ik ben dus niet de enige die wel graag zo’n type in mijn leven zou willen hebben. Ik vind het wel heel treurig dat de rest de waarde van Jared wat minder goed inziet, ze vinden hem vooral irritant volgens mij…

   Reageren
 5. Pingback: Minimaliseren kun je leren: declutter baby! | Team Confetti

 6. Licencia actividad

  Excellent post. Thanks for sharing all that information. It is a joy to be able to read this type of article. Congratulations on the great work done on this blog, I encourage you to keep writing and inform more people.

  Reageren
 7. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……

  Reageren
 8. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……

  Reageren
 9. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 13. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *