7 to-do tips voor in Prenzlauer Berg (Berlijn)!

Afgelopen weekend zijn Tom en ik samen met vriendjes Erik en Ellen een lang weekend naar Berlijn geweest. Ons huurappartementje via airbnb lag in de fantastische wijk Prenzlauer Berg en zodra we er binnenreden, zagen we meteen dat je deze wijk eigenlijk niet eens hoeft te verlaten als je in Berlijn bent. Er zijn prachtige straten, geweldige parken en leuke winkeltjes. En dan heb ik het nog niet eens over de overdaad aan hippe food hotspots waar je bijna je nek over breekt. We kwamen een paar pareltjes tegen die ik graag met jullie deel:

pratergarden2pratergarden5pratergarden4pratergarden7pratergarden6pratergarden3pratergardenPRATER GARTEN / Kastanienallee 7 – 9
Het was PRACHTIG weer toen we op vrijdagmiddag om een uur of vier aankwamen in Berlijn. We hebben onze tassen in ons appartement gesmeten en gingen op een drafje naar DE biertuin. Yes, you heard me, biertuin. Bij Prater Garten kun je aanschuiven aan de vele biertafels, een pul bier halen (klein bestaat niet) en een luikje verder lekkere Duitse bierhapjes scoren. We hebben er de rest van de middag gezeten, want: zie foto’s! Het bier en het eten waren heel erg lekker en ook heel goed geprijsd. Dus als je in Berlijn bent en het is mooi weer, hier naartoe!

***

maghreb maghreb2

MAGHREB / Lettestraße 3
Op de avond van dag twee regende het pijpenstelen. We hadden een eettentje op het oog, maar door de mooie weersverwachtingen waren we kleding-technisch niet voorbereid op stortregen. En dus renden we het Marokaanse restaurant binnen dat NAAST ons appartement zat. En dat was de grootste verrassing van het hele weekend. De bediening was heel erg lief en het eten was fenomenaal (en niet duur). Toen ik in de auto terug naar huis vroeg wat het hoogtepunt van onze vakantie was geweest, klonk het vanaf de achterbank: ‘de sigaren van Mo’. En nee, we hebben er geen sigaren gerookt, de sigaren in kwestie waren rolletjes van filodeeg gevuld met een mengsel van kip, amandelen en magie (dat stond niet op de kaart, maar dat moet bijna wel). Dus als je er ooit nog eens binnenstapt, bestel dan de sigaren van Mo. :)

***

mauerpark mauerpark7 mauerpark6 mauerpark5 mauerpark4 mauerpark2 mauerpark3

FLOHMARKT IM MAUERPARK OP ZONDAG / Bernauer Strasse 63-64
Absoluut niet het mooiste park van Berlijn (het is vooral dor gras en her en der een boom) maar wel een typische Berlijnse plek. Er hangt een hippie sfeer (we betrapten er zelfs een paar op vrolijke dansjes, zie hierboven), er staan overal bandjes te spelen en er is een vlooienmarkt. Veel zelfontworpen dingen, eetkraampjes en tweedehands kleding. We hebben er een mooi cadeautje gevonden voor het lieve duo wat op Mo en Tetkees paste toen we weg waren.

***

bar gagarin bar gagarin2

BAR GAGARIN / Knaackstr. 2
Op zondag kun je op elke straathoek brunchen (kon dat in Groningen ook maar) en wij streken neer bij Bar Gagarin. Daar hebben ze een buffet om U tegen te zeggen voor maar €11,00. Warm / koud / salades / brood / yoghurt / vers fruit / cake en allerlei spannende hapjes. We hebben ons er tonnetje rond gegeten op het gezellige terras. Het duurde werkelijk een halve dag voordat we weer iets konden eten, haha.

***

kulturbrauerei kulturbrauerei 2 kulturbrauerei 5 kulturbrauerei 3 kulturbrauerei 4

STREET FOOD MARKET IN KULTURBRAUEREI OP ZONDAG / Schönhauser Allee 36
De KulturBrauerei is een complex wat vol zit met bedrijfjes, bars, een bioscoop en er vertrekken toeristische tours. En op zondag is er op de binnenplaats een food market. Wij hadden ons net volgepropt bij Bar Gagarin en konden dus geen pap meer zeggen. We hadden nog net ruimte voor een heerlijke smoothie en waren gedwongen de broodjes pulled pork, crepes en zoete aardappelfrieten aan ons voorbij te laten gaan (huil). Er was grappige live muziek en we hebben in de zon gehangen op strandstoeltjes. Voor een beker betaal je borg en die breng je later weer terug naar het tentje waar je wat drinken hebt gehaald. Dat scheelt HEEL veel weggegooid plastic, supergoed!

***

fietsen huren berlijn 1 fietsen huren berlijn 2

BERLIN ON BIKE / Schönhauser Allee 36
In de KulturBrauerei zit ook Berlin on bike, waar je fietsen kunt huren (en ook op fietstour kunt met een gids) voor €10,- per 24 uur. En dat is echt aan te raden. Want op een paar hobbelige weggetjes en alle tourbussen na, is Berlijn supergoed te doen per fiets. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en je racet zo de stad door. De fietsen hebben versnellingen en een mandje. Serieus, wat wil je nog meer?!

***

volkspark friedrichshain2 volkspark friedrichshain3 volkspark friedrichshain

VOLKSPARK FRIEDRICHSHAIN / Friedrichshain 1
Ok, hier speel ik een HEEL klein beetje vals, want dit park ligt niet in Prenzlauer Berg, maar in (you guessed it) Friedrichshain. Maar het ligt er wel heeeeeeel dichtbij. Het is een heel erg mooi park waar hele families met partytenten, barbecue’s en picknicktafels zich de hele zondag vestigen. Wij waren picknick-kleed-loos en gingen daarom een drankje halen bij de kiosk (naast het restaurant). In onze beleving de allerbeste plek in Berlijn om mensen te kijken. We zagen een stelletje tongen als wilden, een van top tot teen getatoeëerde man die hele vreemde sportoefeningen deed vlak voor het terras en een klein meisje op te grote klompen dat een dansje deed. Oh en ze verkochten heerlijke brownies bij de kiosk voor maar €1,-.

***

Het is dat we er maar een weekendje waren, anders had ik nog 1000 meer tips gehad. Het is zo’n leuke wijk! Ik denk dat we er zeker nog eens naar teruggaan. :D

REACTIES:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *