Wie jarig is, trakteert!

Dames en heren, jongens en meisjes, vandaag ben ik 28 jaar geworden! Hiep hiep hoera! En om dat te vieren heb ik besloten om iets weg te geven. Lees snel verder om te kijken wat het is…

Een week geleden schreef ik een blogartikel over Lush. Het ging over hun mooie winkels, prachtige producten en… geweldige initiatieven! Een van die geweldige initiatieven is de Charity Pot.

Even een geheugenopfrisser, dit is wat Lush doet met haar Charity Pot: Elke maand gaan ALLE opbrengsten (alleen de btw gaat naar de belastingdienst) van de Charity Pot (een pot heerlijke bodylotion) naar een goed doel. En elke maand wordt er een nieuw goed doel uitgekozen. Het goede doel van december is Stichting Paard in Nood.

Charity Pot

Wat ik zo fijn vind aan dit project, is dat er elke maand een ander goed doel wordt uitgekozen. En dat gebeurt niet zomaar. Lush wil graag dat het geld dat wordt binnengehaald met de Charity Pot een groot verschil kan maken en kiest daarom de kleinere stichtingen en organisaties uit die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Elk land dat Lush verkoopt, zoekt zijn eigen Charity uit. Lush Nederland werkt vooral samen met organisaties die een link met Nederland hebben. Of ze nu in Nederland gevestigd zijn of dat het Nederlanders zijn die de wereld in zijn getrokken om het daar wat mooier te maken. Deze maand is dat dus Paard in Nood.

OVER PAARD IN NOOD
De missie van Paard in Nood is om paarden en pony’s die niet meer welkom zijn bij hun huidige eigenaar, een tweede kans te geven. Dit zijn paarden en pony’s en die dreigen geslacht, ingeslapen of verwaarloosd te worden of die al verwaarloosd zijn. Paard in nood wil deze dieren helpen door ze, waar mogelijk, een blijvend goed thuis te bieden bij de stichting of bij adoptie baasjes waar ze waardig oud kunnen worden.

Deze verwaarloosde paarden zijn gelukkig terechtgekomen bij Paard in Nood.

Stichting Paard in Nood helpt o.a. verwaarloosde paarden er weer bovenop te komen.

Naast opvang en bemiddeling (adoptie) is voorlichting geven een belangrijke manier om de paarden te helpen. Door de juiste voorlichting proberen ze het aantal paarden in nood te verkleinen. Ze willen mensen bewust maken van huisvesting en kosten vóórdat men overgaat tot aanschaf. Ook willen ze ruiters en paardeneigenaren helpen hun paard op een gezondere manier te trainen zodat ze langer berijdbaar (en daardoor gewild) blijven en niet voortijdig hoeven te sterven.

blij paard

Weer helemaal aangesterkt bij Paard in Nood.

Dit doet mij ontzettend veel denken aan een andere organisatie die we een warm hart toedragen. Inderdaad, het dierenasiel! (Wie het had gemist, elke maand zetten we tien asieldieren in het zonnetje met de hoop dat iemand van jullie zijn toekomstige huisdier ertussen ziet staan.)

Ik vind het bewonderenswaardig dat Paard in Nood alles op alles zet om afgedankte paarden een fijn nieuw thuis te geven! Petje af lieve paardenmensen!

***

team confetti charity club2

En waarom vertel ik jullie dit allemaal? Nou, dat komt omdat ik een leuk plannetje heb en mijn eigen verjaardag leek me het perfecte startschot voor dit project! Ik wil namelijk de goede doelen van Lush gaan steunen en richt hierbij de Team Confetti Charity Club op! Een clubje is altijd gezellig en samen staan we sterk toch?

Wat is de Team Confetti Charity Club?
In samenwerking met Lush (zij houden me op de hoogte van de goede doelen die er zijn uitgekozen) plaats ik aan het begin van elke maand een blogartikel over het goede doel van de maand! Ik zal zelf eenmalig een bedrag doneren aan dit goede doel (en Meike ook, jay!). De reden dat ik niet zelf op zoek ga naar goede doelen is omdat ik Lush hier volledig in vertrouw en ik het zelf juist erg lastig vind om een goed doel te kiezen dat ik wil steunen, er zijn er zoveel!

Join the Club!
Ook meedoen met mijn Charity Project? Heel graag! Onderaan het goede-doel-van-de-maand-blogartikel staan de bankgegevens van de organisatie in kwestie en een link naar hun website voor meer info of andere doneermethoden. That’s it! Niks ingewikkelds aan toch? Je kiest zelf het bedrag dat je wil doneren, je hoeft geen abonnement af te sluiten en zit dus nergens aan vast. Wat je ook kunt doen, is de Charity Pot van Lush bestellen. Dan houd je er ook nog een heerlijke pot bodylotion aan over terwijl je een goed doel steunt. Win win situatie!

Wie wil er bij mijn Clubje horen?

***

Wil je Stichting Paard in Nood steunen? Maak dan een bedrag naar keuze over naar giro NL65INGB0003859159, t.n.v. Stichting Paard in Nood te Brunssum of klik hier voor meer donatiemethoden. Of koop een Lush Charity Pot, via de website of in de winkel.

REACTIES:

 1. Stichting Paard in Nood

  Ten eerste hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!! En hartelijk dank om ook onze stichting daarbij in het zonnetje te zetten! De paarden verdienen het! Het paard op de foto dat uit de deuropening kijkt is Junior. Hij had kanker op 10 plekken en was daardoor als springpaard niet meer interessant en stond op het punt om ingeslapen te worden. Bij ons is hij de clown van de kudde inmiddels en ook genezen! Dank zij mensen zoals jullie die ons werk gesteund hebben.
  We wensen je nog een hele fijn verjaardag en tot ziens!

  Reageren
 2. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *