What’s in my bag? + organising tips!

Als het om tassen inpakken gaat, wil ik graag op álles voorbereid zijn. Teglijkertijd wil ik niet teveel meezeulen en overal meteen bij kunnen. Het heeft dan ook even geduurd voordat ik de perfecte inhoud en indeling van mijn dagelijkse handtas had gevonden. Die handtas was eerst een katoenen tasje, rugtas of een schooltas voor een kind (#unsuccessfuladulting yo). Maar dankzij de schatjes van Marington.nl ben ik nu de trotse eigenaar van een grote-meisjes-handtas. En hij is nog eerlijk geproduceerd ook!

myomy bag olga 2

En dit is ‘m: de My Paper Bag zip blond. Jaaaahaaa, een tas met een classy naam, het is wat! En daar dartel ik nu vrolijk mee rond, lucky me!

Zoals je ziet heeft hij een perfect maatje. Niet te groot en niet te klein. Hij is van leer, heeft een rits, drie mini vakjes en twee grote vakken met een rits. Hij is handig om boodschappen mee te doen, mijn laptop en mijn camera passen erin (niet tegelijkertijd) dus ik kan hem ook gebruiken als #girlboss business bag.

En dan ga ik nu laten zien wat ik waar in stop en hoe je heel veel handige dingen bij je kunt hebben en toch alles makkelijk kan vinden.

inside the bag 1 inside the bag 2 big compartment

Voor een redelijk kleine tas, past er heel veel in omdat de verhoudingen perfect zijn. In het hoofdvak in het midden passen mijn laptop, portemonnee, agenda én een flesje water. Omdat ik elke dag 10.000 stappen loop, is een flesje water in mijn tas stoppen prioriteit #1 voordat ik wegga. Als ik de rits van mijn tas dicht doe, dan steekt alleen het dopje er nog bovenuit. Mijn laptop past er nèt in, de rits kan op zich nog dicht, maar dan moet de tas verder niet te vol zitten. Ik sleep dat ding niet elke dag overal mee naartoe, maar het is wel heel handig dat als ik dat wil, het kan.

In plaats van mijn laptop zou ik ook mijn camera veilig mee kunnen nemen omdat er onderin de tas een houten plaatje zit en omdat de tas breed genoeg is. Héél handig voor persdagen of andere blog activiteiten buiten de deur. Als blogger zijn er bijna geen momenten dat ik niet met mijn werk bezig ben, dus daar moest een nieuwe tas echt aan voldoen.

little pockets little pockets 2

Binnenin de tas zitten drie mini vakjes waar ik mijn telefoon, een pen, mijn sleutelbos en een uitvouwbaar boodschappentasje bewaar. Een uitvouwbaar boodschappentasje bij je hebben heeft een wat moeke-achtige reputatie maar het is héél handig en het scheelt enorm op plastic-tasjes-misbruik-gebied. Ze zijn steviger, kunnen gewassen worden en je kunt ze in hele leuke patroontjes en maten krijgen. Dit is een kleintje van HEMA (ik heb ook een grote waar je een heel pak toiletpapier in kwijt kan).

Je sleutels altijd op dezelfde plek in je tas bewaren is trouwens ook een hele goede tip. Niet meer graven in je tas in de regen voor je eigen voordeur en niet meer in paniek het hele huis doorrennen omdat je ze kwijt bent. Zorg dat je ze ergens in je tas bewaart waar je met je ogen dicht bij zou kunnen.

travel pouch

En dan nu de allerbeste tip als het gaat om je tas organisen: stop alle kleine, handige dingen die je mee wil nemen NIET LOS in je tas, maar in een etuitje. Ik heb er onder andere mijn paspoort, lippenbalsem (zoek niet verder naar een goede lippenbalsem, Blistex is de allerbeste), een externe oplader, oordopjes, een klein spiegeltje, een usb stick en zonnebrandcrème in zitten. Ook zitten er altijd een paar tampons, pijnstillers en een tubetje koortsblarencrème in (want die dingen komen altijd opzetten als je 100 km van je huis verwijderd bent).

Als je een andere tas wil gebruiken of MET HEEL VEEL HAAST het huis moet verlaten, kun je dit etuitje in je tas gooien en weten dat je op alles bent voorbereid. Ook hoef je niet je tas binnenstebuiten te keren om je lippenbalsem te vinden en zitten je oordopjes niet meer vastgeketend aan je sleutelbos en je agenda.

Dit etui stop ik in een groot ritsvak in mijn tas en zit dus niet in de weg. Dan heb ik nóg een groot ritsvak over waar ik eventueel mijn koptelefoon in kan doen als ik een eind ga lopen en een podcast of een luisterboek wil luisteren onderweg.

myomy bag olga my paper bag detail

Dat was de inhoud van míjn (nieuwe) tas.
Ik ben heel benieuwd wat er in jullie tas zit en wat jullie handig vinden om áltijd bij je te hebben.

♥♥♥

disclaimer

REACTIES:

 1. Frauke

  Heel leuk om te zien wat er in je tas zit, en ik vind het ook gewoon een heel leuk exemplaar! Zo apart en uniek, maar wel gewoon praktisch. Je hebt ze ook mooi en strakgericht, lekker alles op een eigen plekje. Goed om alles terug te vinden! Zelf ben ik helaas iéts chaotischer, haha. X

  Reageren
 2. lena

  super mooi en leuk artikel! jij geeft alles zo mooi vorm het past allemaal zo mooi bij elkaar geen schreeuwerig gedoe maar gewoon mooi kleurrijk! word altijd heel erg geïnspireerd door jou?

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Awwww, dankjewel Lena! Dat gaat niet helemaal vanzelf hoor, ik moet echt mijn best doen om het vrolijk maar ook een beeeeetje kalm te houden. Want er schuilt ook een klein meisje in mij die alles met een Hello Kitty printje zou willen kopen. :’)

   Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   I know, hij is echt amazeballs. Ik ben bijna blij dat ik zolang heb gewacht met een grote-meisjes-tas. Nu heb ik de allermooiste die er bestaat. :)

   Reageren
 3. José

  Goed idee, van dat etuitje !
  Hebben de katten je tas al verkend, of berg je hem altijd kattenproof op ?
  ( want dat is toch vaak het eerste wat er met mijn nieuwe tas gebeurt…. )

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Nou je het zegt, ze zijn gék op tassen en helemaal leren tassen! Maar nee, ik berg hem altijd op in ons tassenplankje in de meterkast, dus ze zijn er nog niet ingeklommen.

   Reageren
 4. Linda

  Wat is je haar leuk!
  Je hebt echt een hele mooie en handige tas, dat idee van een tasje voor de kleine spullen, ga ik morgen gelijk uitvoeren, bedankt voor de tip.:-)

  Reageren
 5. Danielle

  Wat een leuke tas, ik neem heel erg veel meet niet of het daar in zou passen LOL.

  Als ik prive op stap ga neem ik het volgende mee in mijn faux birkin bag : mini filofax (is portemonnee), mobiel, sleutels, boodschappentasje, tasje met etherische olien, toilettasje met allerlei losse dingen zoals zakdoekjes, kam, veiligheidspelden, lippenstift, pleisters en nog wat vrouwendingen ;) , pennen, visitekaartjes, glazen waterfles, tube elizabeth arden 7hr creme, flesje thieves spray, thieves pepermuntjes en thieves antibacteriele handgel.

  Ga ik voor werk op stap dan gaat mijn A5 filofax nog mee en die past er makkelijk bij :)

  Reageren
 6. Siroon

  Dat etuitje!! <3 Waar is die van?

  Ik hou ook echt van deze tas, ik heb 3 jaar kwijlend naar de tas gekeken bij de WAAR-winkel en hem nu dan toch ook eindelijk gekocht. Vooral de rits en het houten plaatje zijn top he! En het feit dat ie eerlijk is geproduceerd vind ik erg fijn. Maar dat etuitje is nog wel een goeie tip. Ik heb een iets grotere versie en ik zit nog wel regelmatig 5 minuten te graaien. Ook leuk.

  Mooie foto's! Ik word helemaal vrolijk van je post.

  Reageren
 7. H*

  Hé, dit formaatje kende ik nog niet. Mooierd hoor! Wat is het toch heerlijk om in andermans tas te spieken, stiekem zijn we allemaal toch enorme voyeurs.

  Reageren
 8. baccarat online

  Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. baccarat online Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

  Reageren
 9. slotsite

  Of course, your article is good enough, slotsite but I thought it would be much better to see professional photos and videos together. There are articles and photos on these topics on my homepage, so please visit and share your opinions.

  Reageren
 10. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……….

  Reageren
 11. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 15. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 17. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 18. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 19. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *