#TCWOONWEEK: Waarom iedereen House Rules Australia moet gaan kijken (en niet House Rules Holland).

Afgelopen week hebben we tijdens de #tcwoonweek geklust, geshopt en zijn we op zoek gegaan naar mooie kringloopschatten en op deze laatste dag vind ik het wel welletjes. Tijd om mijn schilderskwast en hamer in een hoek te gooien en onderuitgezakt op de bank met een glas wijn de tv aan te klikken. Bekentenis: ik heb een voorliefde voor Australische reality programma’s. En dan met name Masterchef Australia, Project Runway Australia en The Block Australia. Kortom, programma’s met mensen die onder tijdsdruk de mooiste/smakelijkste dingen maken. Waarom Australisch? Omdat het zo knus en gezellig is, ze hebben een hele goede smaak (over het algemeen) en er worden kandidaten uitgezocht die ook echt wat kunnen. De laatste ontdekking op Australisch tv-gebied: House Rules Australia!


En wat bracht me op het idee om dit programma te gaan kijken? Maar natuurlijk: House Rules Holland. Nadat het laatste Blok met verlies geveild is (toch? Hoe zat het ook alweer? Het was in ieder geval een fiasco.) zijn ze gekapt met het programma. De huizenmarkt in Nederland was gewoonweg te beroerd. Dus toen mijn moeder enthousiast riep dat Net 5 weer met een nieuw amateur/reality/klus/wedstrijd/programma ging komen, zat ik dinsdag 1 september met mijn popcorn voor de buis.

Voor wie het heeft gemist (en eerlijk gezegd neem ik je dat niet kwalijk) dit is hoe het programma werkt: vijf stellen knappen elkaars huis op, krijgen daar cijfers voor en aan het einde van het verhaal wint 1 koppel de hoofdprijs. Elke week wordt er een huis aangepakt, het stel dat er woont stelt vijf huisregels (woonwensen) op en gaat er een weekje tussenuit. Het huis wordt opgedeeld in zones en elk stel krijgt een stukje huis om tegelijkertijd op te knappen. Op Net 5 begon het programma met de mededeling dat het concept zo’n groot succes was in Australië dat het in Nederland ook zou moeten lukken. And boy, did they get it wrong… En dit is waarom:

1. In Australië doen er zes stellen mee, in Nederland maar vijf. En dus kunnen er in Nederland minder ruimtes worden opgeknapt. In Australië gaat het hele huis over de kop, in Nederland wordt de badkamer en eventuele extra slaapkamers in huis overgeslagen. Ook krijgen ze minder tijd (vijf dagen i.p.v. zeven) en ik gok veel minder budget.

2. De kandidaten… In Australië hebben ze stellen gevonden met huizen die om te janken zijn, maar ze hebben tonnen goede smaak en een drive om u tegen te zeggen. Ze werken zich helemaal het schompes, bedenken de prachtigste dingen en alhoewel ze niet allemaal dezelfde stijlen mooi vinden, krijgen ze het toch voor elkaar om elkaar de mooiste nieuwe huizen te geven. Er is een beetje competitie, maar dat wordt overschaduwd door het feit dat ze elkaar een waanzinnige nieuwe woning gunnen en dat dat één van hun grootste drijfveren is. In Nederland, nou, ik weet niet waar ze de kandidaten vandaan hebben gehaald (een goede gok is dat de programma-makers at random vijf stellen uit de rij van de kassa bij Leenbakker hebben getrokken) maar ze hebben de motivatie van een naaktslak en gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Het enige wat je hoort als ze voor het eerst het huis van iemand anders binnenstappen is: ‘wat LELIJK, jeetje wat LELIJK, dit ga ik echt niet doen hoor, deze stijl, zo LELIJK!’. Djeeeeez people, have some respect, de eigenaren kijken live mee! Nou, niet echt natuurlijk, ze doen net alsof het live is, maar op een gegeven moment krijgen ze de beelden onder ogen. Dus.

3. In Australië krijgen de huizen een enorme make-over. Er worden hele (buiten)muren uitgeslagen, de indeling gaat op de schop en het HELE huis en soms een stukje buiten wordt verbeterd. In Nederland… modderen ze maar wat aan. De muren worden geschilderd met mini lakrollers, plinten zitten never nooit vast (of zijn uberhaupt aanwezig) en researchen naar een bepaalde stijl vindt men overbodig.

4. Dat aanmodderen in Nederland is misschien te verklaren door de wat treurige hoofdprijs: twee jaar hypotheekvrij wonen. Wauw. Daar moet je dan al je vakantiedagen voor inleveren, krijg je zelf een huis voor terug wat op zeer gebrekkige manier verbouwd is (oftewel, je kan zelf weer helemaal overnieuw beginnen) en een paar stellen moeten anderhalve maand hun kinderen bij opa en oma parkeren (en dat doe je ook niet voor je lol). In Australië however, wordt de hypotheek van de winnaar VOLLEDIG afbetaald en krijgen ze (op wat hobbeltjes na) een droomhuis waar ze jankend van geluk doorheen lopen als ze het voor het eerst zien.

5. In Australië is de reveal dus echt een feestje om te bekijken. Huizen worden in een week onherkenbaar getransformeerd en dat is heel bijzonder om te zien. Soms gaat het net niet helemaal goed en missen er ergens een paar tegels of een handoekhaakje, maar dat wordt tenietgedaan door de enorme verandering. ‘Zo’n huis wil ik ook!’ roep ik inwendig als er weer een huis onthuld wordt. In Nederland denk ik: ‘no way in hell dat ik ooit met dit programma mee zou doen, dat kan ik mijn lieve huisje niet aandoen.’ Niet de gedachte die je wil opwekken als je een programma maakt. Of toch wel? Is het misschien de bedoeling dat het een soort help-mijn-mede-kandidaten-zijn-klussers-programma moet voorstellen? Kijken er meer mensen als de hele handel gedoemd is te mislukken? Zucht, ik weet het niet…

Anyway. De boodschap is duidelijk: laat House Rules Holland lekker liggen en ga voor House Rules Australia voor wooninspiratie en geluksmomentjes. Ik ben in ieder geval verslaafd. Ik hoef maar ‘House Ru…’ te zeggen en Tom plukt de afleveringen uit zijn computer (if you know what I mean) maar als je liever niet het piraatje uithangt (kuch) dan heb ik een playlist gevonden op YouTube waar bijna alle aflevering van seizoen 3 (dat seizoen kijk ik) op staan. Veel kijkplezier!

♥♥♥

De oplettende lezer heeft misschien opgemerkt dat #tcwoonweek is afgelopen en dat er maar één binnenkijkje voorbij is gekomen. Het was de bedoeling om deze week ook onze nieuwe eethoek te onthullen, maar het belangrijkste element uit die kamer (de eettafel) laat nog even op zich wachten. Kan gebeuren, dat er iets misgaat met de levering van je spullen, what can you do? Die binnenkijker hebben jullie dus nog tegoed!

♥♥♥

En vergeten jullie niet mee te doen aan de #tcwoonweek instagram actie? Plaats je foto met de hashtag #tcwoonweek op instagram, tag moi (@teamconfetti) en zet er in duidelijke taal bij dat je meedoet met de #tcwoonweek challenge . De allerleukste foto’s komen volgende week allemaal terug in een #TCWOONWEEK-hall-of-fame-blogartikel! En omdat ik het zo leuk vind dat jullie die fijne woonplekjes met mij willen delen, heb ik besloten een passend cadeautje op te sturen naar de allerleukste inzending: een prachtige gouden schaar van HAY!

REACTIES:

 1. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet..

  Reageren
 2. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

  Reageren
 3. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 4. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…

  Reageren
 5. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 6. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 7. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 8. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 9. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 11. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 14. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *