Keuken make-over week!

Ow boy, deze week is het zover, onze keuken krijgt een make-over! Nouja, make-over, er komt een gloednieuwe, glanzende witte keuken in en onze oude huurhuis-keuken gaat eruit. We hebben er heel veel zin in, maar vinden het stiekem ook een beetje spannend. Mijn vader de super-timmerman komt ons helpen, dus het komt vast helemaal goed, maar het gebeurt niet elke week dat een stuk van je huis uit elkaar wordt getrokken en weer opnieuw in elkaar wordt gezet. Vandaag laat ik zien hoe onze keuken er nu nog uitziet.

Omdat onze oude keuken eruit moest, hebben we hem op marktplaats aangeboden. Heel handig, want anders was ik waarschijnlijk helemaal vergeten foto’s te maken.

keuken helemaal keuken aanrecht keukenkastje keukenla

Onze keuken is een typische huurhuis-keuken. Dit kan een beetje verwarrend zijn want we hebben een koop-huis. Maar voordat we het kochten was het van een woningcorporatie die het verhuurde, vandaar de standaard keuken. Het is een blokje met ruimte aan weerszijden voor een koelkast en een vaatwasser. Geen mengkraan, geen doorlopend aanrecht (dus als er iets uit de pan viel dan viel het in de gleuf tussen het aanrecht en het gasstel, bye bye) en geen afzuigkap. De tegeltjes waren onwaarschijnlijk lelijk (maar die hebben we wit geschilderd, zie hier) en de greepjes waren ook niet om aan te zien (ook vervangen, zie hier). Zo hebben we hem tijdelijk opgeflufd totdat we genoeg hadden gespaard voor een nieuwe.

De nieuwe keuken heeft alles ingebouwd (geen verdwenen etensresten/bestek meer dus) en een doorlopend houten blad (daar droom ik al tien jaar van). Hij wordt glanzend wit en heeft een grote-mensen-koelkast waar meer dan één pizza in past en waarbij je niet op je knietjes hoeft om iets te pakken.

Eerlijk gezegd kijk ik een beetje op tegen deze week. Alles moet eerst een bende worden voordat het weer mooi wordt en ik vraag me af hoeveel ik kan doen om te helpen. Aan de andere kant levert het een waanzinnig mooie nieuwe ruimte in ons huis op en kan ik straks als geen ander koken op een grilplaat. Want dat is het enige wat ik heb om op te koken deze week, haha.

♥♥♥

Iemand nog (kook/eet)tips voor als je een week geen keuken hebt?

REACTIES:

 1. Vera

  Ahhhh eindelijk! Ik ben super benieuwd naar het eindresultaat! Ik snap helemaal dat je opziet tegen de troep, maar ik weet zeker dat het er super mooi uit komt te zien. Succes!

  Reageren
 2. Lotte

  Oh wat fijn een nieuwe keuken! En ik snap helemaal dat je opziet tegen de troep, ik krijg (nou ja, heb gekocht) over een paar maanden een nieuwe keuken en daar gaat een verbouwing aan vooraf. Superveel zin in het mooie resultaat (ook mooi glanzend wit!), maar ik zie zo op tegen alle zooi…
  Maar als het straks klaar is, man, wat is het dan mooi! :-) Ben benieuwd naar de afterfoto’s! Grill-ze deze week! :-)

  Reageren
 3. Hedwig

  Wat fijn! De keuken ziet er nu al mooi uit vind ik, maar ik kan me voorstellen dat het ook zo z’n onhandigheden heeft. En zo’n week is natuurlijk wel een goed excuus om lekker vaak uit eten te gaan ;)

  Reageren
 4. Dina

  Joepie wat fijn dat je eindelijk zo’n mooi houten keukenblad krijgt! Dat is een week zonder keuken wel waard toch? :D Ik ben heel erg benieuwd naar hoe de keuken er straks uitziet.

  Reageren
 5. Leoni

  Wauw spannend! Het is altijd zo’n teringzooi inderdaad als je aan het verbouwen bent, maar gelukkig is het resultaat meestal de moeite waard! Zet m op deze week! :-)

  Reageren
 6. Sara

  Wat grappig om te zien hoeveel verschil het schilderen van de tegeltjes en het vervangen van de handgreepjes al had gemaakt! Zo op het eerste gezicht vond ik het best een nette, moderne keuken ;) Ben mega benieuwd naar het eindresultaat! Ik woon nu in een huurhuis en heb dus een huurkeuken, maar het is de meest swanky, fancy keuken die ik ook heb gehad, en ik sta er nu dan ook zo graag in. Totally worth it dus!

  Reageren
 7. José

  Gaaf zeg ! En spannend inderdaad.. Ik hoop dat je het niet ook nog heel druk hebt met je werk voor TC deze week ?

  Reageren
 8. Pingback: Nieuwe Keuken Huurhuis | Housezep.pw

 9. Pingback: Standaard Keuken | Jparris.life

 10. Pingback: Keuken Aanrecht – elearningfacultymodules

 11. Pingback: Aanrecht Keuken – elearningfacultymodules

 12. Pingback: Vuilnisbak Kast – Huidige decoratie-ideeën

 13. Pingback: Marktplaats Keukens – Huidige decoratie-ideeën

 14. Pingback: Marktplaats Keuken – Huidige decoratie-ideeën

 15. Pingback: Marktplaats Keuken Te Koop – De nieuwste Gallery House-collectie

 16. Pingback: Keuken Marktplaats | deruki.me

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *