Kapsels uitproberen 2.0

Stiekem wil ik al heel lang gekleurd haar. En dan heb ik het niet over blond of rood, nee, nee, het moet écht een kleur zijn. Een kleur die uit de staart van een unicorn zou kunnen komen. Maar hóé precies, wist ik nooit. Ik besloot om photoshop op te starten en eens te gaan kijken wat de opties zouden kunnen zijn…

Nog even over ‘kapsels uitproberen’… Honderdduizend jaar geleden, publiceerde ik een blogartikel waarin ik kapsels uitprobeerde. Met behulp van een grappige website zette ik het ene Hollywood kapsel na het andere op mijn hoofd en gek genoeg was ik niet de enige die dat leuk vond om te doen. Want het staat nu nog steeds in de top drie van mijn meest bekeken blogartikelen. Raar maar waar. Nieuwsgierig? Bekijk het artikel hier.

selfie

Even voor de helderheid, dit is hoe ik er nú uitzie. Op wat lichtere plukjes onderin na, is dit mijn natuurlijke haarkleur. En daar ben ik ontzettend tevreden mee. Want het groeit niet uit en het is gezond. Yay! Dat hele geen-uitgroei-haar wil ik graag vasthouden. Ik ga maar eens in de paar maanden naar de kapper en je haar laten verven is DUUR. Het topje van mijn hoofd blijft wat mij betreft dus gewoon natuurlijk bruin, maar er mag wel een verloopje in naar een unicorn-kleur. Hieronder mijn photoshop experimenten:

oranje

Hier heb ik een verloopje naar oranje/rood/paars gemaakt. Beetje mijn eigen haar on steroids. Best leuk op zich, lijkt een beetje op Miss Lipgloss…

grijsgroen

Zeegroen zie ik ook steeds vaker op straat. Het heeft wel wat, maar het match niet zo heel mooi met mijn eigen haar. En ik vind het bij anderen al gauw wat verwassen uitzien.

grijs lila

Lila wordt de nieuwe trendkleur (voor alles) heb ik me laten vertellen en in combinatie met lichtgrijs (achtig) vind ik het best tof. Als Heis niet zoiets zou rocken op het moment, zou ik er nooit aan hebben gedacht. En het past best mooi bij mijn eigen kleur. Cute!

blauwe dip dye

Hier hebben we nogmaals zeegroen, maar wat feller en alleen in de punten (de twee opties die volgen hebben ook alleen de puntjes). Véél leuker!

roze dip dye

Dit is wat ik eigenlijk al heel lang in gedachten heb: felroze punten. Staat leuk in combinatie met mijn eigen haar en het valt lekker op. Loooooove it.

lichtroze dip dye

Maar jongens en meisjes, dit is écht mijn favoriet. Pastel roze! Ik dacht dat ik graag een donkere, felroze wilde, maar toen ik deze versie zag, was ik verkocht. Het maakt mijn gezicht wat zachter en de kleur, nouja, past ook wel heel goed bij me. Schattig is het woord wat al vanaf mijn tweede jaar aan me vast zit geplakt en ik moet me denk ik ook niet anders voor gaan doen dan dat ik ben. Pink hair don’t care!

grijsregenboog

En in de categorie nu-we-toch-bezig-zijn: helemaal grijs en helemaal regenboog. Beide ga ik nooit doen (want uitgroei) maar het is wel heeeeeeeel leuk om een keertje uit te proberen in photoshop. En nouja, grijs hóéf ik ook niet te proberen, dat wordt ik op een dag vanzelf wel, hihi.

Ik dénk dat ik er wel uit ben, lichtroze in de punten lijkt me het leukst. Maar ik hoor heel graag wat júllie het leukst vinden en of er nog meer unicorn-wannabe’s zijn? 

Wanneer ik écht door ga zetten, weet ik niet, maar ik denk dat het hem dit jaar nog wel gaat worden…

REACTIES:

 1. Frauke

  Helemaal regenboog! Awesome haha! Heel leuk dat je dit nog een keertje hebt geprobeerd, ik vind jouw eigen kleur echt heel mooi dus zou je inderdaad het verven besparen (qua tijd & geld). Lila staat je wel ook goed, verrassend leuk! X

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ja, daar heb ik ook zo mijn bedenkingen bij. Maar als ik alleen de puntjes laat doen, is het vast wat makkelijker om bij te houden? Misschien?

   Reageren
 2. Nienke

  Hahahah ik dacht even dat je het al echt gedaan had! Maar ik vind groen/blauw wel heel tof! Maar waarschijnlijk is die wel t lastigst om echt mooi te krijgen omdat je je haar behoorlijk zal moeten ontkleuren. Roze of rood is iets makkelijker denk ik. Ik heb nu zelf knal rode punten, super goed gelukt al zeg ik t zelf. Helaas blijft het niet zo lang mooi ;)

  Reageren
 3. Tessa

  Leuk om te zien. En ben benieuwd hoe het resultaat er in echt uit komt te zien. Zelf wilde ik mijn haar heel lang blauw hebben. Maar dat pakt gewoon echt niet of ik moet mijn haar zo vaak bleken maar dat risico wilde ik niet nemen.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Geen idee inderdaad of wat ik op de foto’s heb gedaan, echt haalbaar is in het echt. Maar het maakt het mijn kapper in ieder geval wat makkelijker om te begrijpen wat ik wil. Als ik de foto durf te laten zien, ik neem namelijk áltijd voorbeelden mee, maar ik heb nog nooit de ballen gehad om ze te laten zien, hahaha.

   Reageren
 4. nina || ninamaakt

  Haha, heel awesome dit! Ik zag je foto op instagram en dacht meteen ‘woooaa heftig!’. Vond die zeegroene dan ook eigenlijk wel iets te heftig, haha. Maar die lichtroze: yes! Heel tof, ik zou het doen :-)

  Reageren
 5. Eline

  Haha wat een leuk artikel! Roze is ook wel echt heel mooi. Ik ben benieuwd of het in het echt, ook hetzelfde effect geeft. Het ziet er in ieder geval super tof uit!

  Reageren
 6. Debby

  Wat gaaf! K dacht nav je instagram foto dat je t al geverfd had!! Ik vind de zeegroene puntjes, de felroze puntjes je t tofst staan :):)

  Reageren
 7. Emma

  Wat leuk gedaan zo! Ik vind de donker- en lichtroze allebei awesome! En sowieso ben ik team liever-geen-uitgroei. Om die reden nog nooit mijn haar geverfd, ook geen highlights want bij veel mensen zie je de streepjes en dat zou ik zó zonde vinden! Een dipdye is dan nog best slim!

  trouwens heel toevallig dat dit artikel tegelijk online is gekomen met dat op acupoflife over een tijdelijke roze dipdye :D

  Reageren
 8. kirsten

  De groene en roze punten staan erg leuk!
  Ik heb op dit moment groen/blauw/paars haar, dit na 2 weken niet bijverven van donker paars haar. Dat is wel waar je rekening mee moet houden; t is semi-permanent en elke wasbeurt vervaagt/verkleurd het. Daarnaast ben ik redelijk blond, maar voor optimaal effect is ontkleuren/bleken toch wel gewenst, dus mocht jij een beetje kleur willen kan ik me zo voorstellen dat het wat bleken nodig heeft.
  Ik zou aanraden mocht je er voor gaan, ook al zijn het punten, te bleken bij de kapper. Je weet nooit hoe je haar reageert.
  (mocht je wat roze voor proef willen, ik heb nog wel wat directions pink flamingo die je kan gebruiken)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Jammer dat het zo snel vervaagt! Maar goed dat ik het alvast weet, dat voorkomt straks teleurstellingen. En ik ga ook echt naar de kapper om dit te laten doen hoor, dan heb ik vast een goede basis, kan ik later zelf nog wel wat bijkleuren. ;)

   Reageren
 9. José

  Gaaf ! Ik vind de felroze het mooist, sprekender ook dan de pastelroze, die vind ik er een beetje verwassen uitzien..
  En Kirsten hierboven heeft gelijk wat betreft ontkleuren. Zelf ben ik qua natuurlijke kleur ongeveer net zo donker als jij, en toen ik het gekleurd wilde, moest het eerst ontkleurd. Het gebleekte bleef lang bleek, maar de kleur waste er vrij snel uit…. Zó er op smeren kun je ook proberen, maar in het ergste geval pakt dat echt helemaal niet ( ik heb het ooit helemaal blauw willen hebben, maar het enige dat blauw werd, was mijn hoofdhuid… en dat kostte nog best veel wasbeurten om het eruit te krijgen, hihi… )

  Reageren
 10. Natasja

  Neem donkerroze! Dat vervaagt waarschijnlijk vanzelf -of met wat hulp van anti-roos shampoo- naar pastel-roze ^_^
  De rode puntjes van foto twee vind ik je ook goed staan.

  Reageren
   1. Malou

    Dat is idd ook mijn tip: ik had zelf knalroze puntjes en dat wordt vanzelf lichtroze, en allebei mooi!
    (stiekem vind ik trouwens jouw hele regenbooghaar wel heel mooi, maar ik hou ook niet van uitgroei, dus dan maar een pruik? ;-) )

    Reageren
 11. kirsten

  en uh nog even een kanttekening bij gekleurd haar: HET GEEFT AF!!!…zeker de eerste wasbeurten. Dus houdt rekening met gekleurde vingers (gebruik handschoenen als je t erin smeert), een gekleurd kussen, gekleurd doucheputje en tegels als je wat wild aan t shampooën bent, roze randen in je lichte kleding en een hoosbui zoals we deze zomer wel vaker hebben kleurt je nek en voorhoofd ook :-)
  maar je moet er wat voor over hebben hè

  Reageren
 12. Linda

  Wat een leuk artikel en wat een leuke foto’s! Ik vind de felroze punten echt super leuk staan bij jouw haar kleur. Je hebt groot gelijk dat je het niet wilt bleken en het ook niet kleurt, je hebt zo’n mooie kleur haar. Het pastelroze vind ik ook erg leuk, maar dat felroze wint. Het grijze haar staat je trouwens ook heel erg leuk :-)

  Reageren
 13. safetoto

  I have been looking for articles on these topics for a long time. safetoto I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

  Reageren
 14. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…

  Reageren
 15. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

  Reageren
 16. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 19. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 20. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 21. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 22. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 23. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *