Interieurliefde: Kilim kleden

Ik hou van alles wat veel kleur heeft en zo’n kilim kleed heeft dat, yes! Ik dacht dat het waarschijnlijk een beetje kleur-overload zou zijn in mijn huis en ging op onderzoek uit om te kijken hoe zo’n kleed het beste tot zijn recht komt. Wat blijkt? Kleur overload samen met een kilim kleed is juist heel erg leuk!

Omdat ik niet echt een interieur-nerd ben, maar de term al wel een paar keer tegen was gekomen, heb ik eerst eens uitgezocht wat een kilim kleed een kilim kleed maakt. Wat bleek, het woord kilim is van Turkse afkomst, maar dat betekent niet dat alle kilim kleden daarvandaan komen. Ze worden o.a. in Turkije, maar ook in China, Pakistan, Afghanistan en Centraal Azie gemaakt. De techniek die gebruikt wordt voor het maken is de zogenaamde ‘platbinding’ weeftechniek. Ok, weten we dat ook weer (en ik vergeet het ook zo weer). Ik kan niet garanderen dat onderstaande sfeerbeelden ook echte traditionele kilim kleden bevatten, maar ze zijn in ieder geval kilim geïnspireerd (ook prima).

Anyway, die kleden vind ik dus heel erg tof. Vooral omdat ze mooie geometrische patronen hebben en variëren van bruintinten tot supervrolijke kleuren. Dit zijn een paar interieurs met zo’n mooi kleed:

elke husky

Bovenstaande kleden passen vooral bij de donkerbruine, houten meubeltjes die in de kamers staan. Ze zien er zo lekker warm uit en vooral bij de bovenste foto, zorgt het kleed ervoor dat de eettafel een knus hoekje wordt. Erg fijn nu het buiten zo freakishly koud is…

jessie webstervoguesocialitesandals

Zo’n kleed past mooi in een helemaal wit, of qua kleur, rustig interieur…

turkish decordots redhouse west

…Maar kan ook in een druk en kleurig interieur! Ik dacht dat het overkill zou zijn, maar dat is juist niet zo! Alle kleuren in de kamer komen terug in het kleed en daar wordt het juist wat logischer van. Wie had dat gedacht?!

Op dit moment hebben we een lelijk, donkerblauw kleed van Ikea dat al aardig wat jaren meegaat. Voordeel: je ziet er niks op. Er is al zoveel koffie, bier en thee in verdwenen, maar dat zie jer er niet aan af. Ik ben dus een beetje bang dat als we een mooi kleed kopen, er dan meteen een kop koffie overheen gaat (wij gaan altijd een beetje ruig met onze spullen om, daarom kopen we graag tweedehands, daar zit vaak al een deukje en een krasje in). Tricky dus…

In the market voor een kilim kleed? O.a. Otto heeft er een aantal in zijn webshop staan:

webshop

En anders kun je er dus makkelijk op zoeken (de term kelim komt ook vaak voor, wordt hetzelfde mee bedoelt, zal wel een vertaaldingetje zijn).

***

Source: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9

***

Wat vind jij van deze stijl kleden? Nog tips voor een leuk kleed? 

REACTIES:

 1. Anne

  Oh ja dat zijn mooie kleden! Ik vind vooral de kleden met zo’n gekleurd ruitjespatroon in rode/oranje tinten te gek. Toevallig ga ik bijna verhuizen en ben op zoek naar een nieuw mooi vloerkleed, dus dit brengt me op ideeën ;)

  Reageren
 2. Sanne - loveisthenewblack

  Leuk! Ze zijn zo lekker vrolijk! Maar ik houd zelf meer van fluffy hoogpolige kleden. Vooral in neutrale kleuren vind ik ze prachtig.
  Wil trouwens wel even zeggen dat ik het jammer vind dat jullie niet vermelden dat dit een advertorial is (of ik moet het wel heel erg mis hebben). Ik vind advertorials helemaal prima, al helemaal als ze op zo’n manier geschreven worden. Maar ik vind dat het wel altijd duidelijk moet zijn dat jullie hier betaald voor krijgen. Een behoorlijke blog faux pas, als je het aan mij vraagt.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hi Sanne, onder het kopje ‘lovely sponsors and friends’ staan onze sponsors vermeld. Daar staat Otto al een hele tijd tussen (samen met een paar organisaties die we een warm hart toedragen). Vaak staat het erbij, maar niet altijd en dan kun je het zien als je in de rechterkolom kijkt. Ik ben geen fan van sluipreclame en daarom hebben we die sectie in het leven geroepen.

   Reageren
   1. Sanne - loveisthenewblack

    Hee Olga, Super dat jullie er over na gedacht hebben, maar ik vind het juist op deze manier sluipreclame omdat het blijkbaar dus niet duidelijk is dat dit een advertorial is. Het was bij mij in ieder geval niet opgekomen om in de sidebar te kijken.

    Reageren
    1. Olga Bericht auteur

     Hi Sanne, jammer dat je het zo ziet. We doen het zo al een tijdje en zijn zelf blij met deze manier van werken en hebben er ook nog geen opmerkingen over gehad (tot nu). Iedereen doet het op zijn manier en dit is de onze. Maar ik ben blij dat je er iets over zegt, het is altijd goed om af en toe te reflecteren en feedback is altijd welkom. :)

     Reageren
     1. Hanneke

      Ik snap wel wat Olga bedoelt. Het was mij ook helemaal niet duidelijk dat dit een gesponsord artikel is. Pas onderaan kom ik Otto tegen. De kleden daar (op de website van Otto) lijken maar heel erg in de verte op de leuke kelims(ik noem ze dus altijd kelims) die je in je artikel noemt. Zelf zou ik bij zo’n artikel bovenaan zetten in cursieve letters dat het een gesponsord artikel is.
      Ik vind overigens je artikel verder erg leuk hoor! En….de kelims zijn prachtig!

     2. meike

      In dit artikel hebben we het eerder al aangekondigd dat we op die manier gingen werken, juist omdat we wilden voorkomen dat lezers zich ‘bedrogen’ zouden voelen. Maar idd goed dat je aangeeft dat het alsnog verwarrend kan overkomen!

   2. m(i)e

    oei, ik had pas bij jouw reactie door dat het gesponsord werd ( en dan krijgt het voor mij ineens een andere sfeer ).
    Ik vind alleen de eerste mooi . De rest lijkt te hard op tapijten die we vroeger thuis hadden en waar ik wat op uitgekeken ben. Zelf heb ik ook een mooi tapijt in geometrische figuren, maar 1 van ikea in zwartwit. Geen idee of dat ‘kilim’geïnspireerd is, maar ik ben wel verliefd op mijn tapijt :)

    Reageren
 3. Marieke

  Jaaaa zo mooi! Onze parketvloer moet eerst een half jaartje zonder kleed (waarom? omdat de parketlegman het zei..) maar inmiddels heeft mijn lief me wel kunnen overtuigen dat dit gaaf is. Ik hou dus alleen echt heel erg niet van franje, dus dat is nog even een uitdaging!

  Reageren
 4. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 5. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 6. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 7. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *