Eurovision dinner tip: rainbow pizza!

Ik had gistermiddag een géniaal idee. Het leek me zó leuk om deze week elke dag een Eurovision-gerelateerde blogpost te schrijven en dus verzon ik een paar party snacks voor donderdag (of vandaag want de eerste halve finale is vanavond). Gisteravond maakte ik een heerlijke regenboogpizza maar achteraf had ik misschien iets meer verschillende kleuren moeten gebruiken. Een klein beetje een fail dus, maar hij was wél heel erg lekker, dus hier komt ie:

rainbow pizza_5 rainbow pizza_3

Ik gebruikte voor mijn regenboogpizza hoofdzakelijk paprika want a) die zitten vaak met drie vrolijke kleurtjes in een verpakking en b) dat vind ik heel erg lekker. Maar bekijk de groente afdeling in je eigen supermarkt eens goed en ontdek je eigen regenboogkleuren. Achteraf was de paarse kleur van een rode ui (die ik wél had gekocht maar niet heb gebruikt, dom, dom, dom) een goede toevoeging geweest.

Naast paprika gebruikte ik ook verse basilicum en mais (geen briljante move want die kleuren had ik al). Ik denk dat ik teveel honger had om helder na te denken…

rainbow pizza_6 rainbow pizza_7 rainbow pizza_8

Voor de basis gebruikte ik een verse pizzabodem, passata (soort luxe tomatensaus), verse tijm & rozemarijn, peper & zout en versgeraspte kaas.

rainbow pizza_9rainbow pizza_10

Daarna begon ik met versieren (en gebruikte twee keer groen en twee keer geel, again, gemiste kans) van buiten naar binnen. En voelde me daarbij als een kind op een verjaardagspartijtje voor zesjarigen, geweldig. Mijn pizza ging 10 minuten in de oven op 200 graden.

rainbow pizza_11

Tadaaaaaa! Regenboogpizza! Hm, of is het meer een dart bord / bulls eye?

rainbow pizza_14

Probleem meteen verholpen door er een minuscuul vlaggetje op te planten. Alles wat een klein nationaal vlaggetje vasthoudt is per definitie Eurovision-waardig toch?

rainbow pizza_18 rainbow pizza_19

Gouden tip tussendoor: knip je pizza in plaats van snijden, gaat veel beter dan met een wieletje.

rainbow pizza_26 rainbow pizza_25 rainbow pizza_24

Terwijl het water me in de mond liep (ik had inmiddels nog veel meer honger), poseerde ik met mijn regenboog pizza punt door het hele huis. Deze hieronder is mijn favoriet: Hello crazy eurovision pizza eyes!

rainbow pizza_23

♥♥♥

Ik hoop dat jullie ondanks het matige regenboog effect toch hebben genoten van deze blogpost én dat jullie me trots zullen maken met een veel betere regenboogpizza. Wie gaat hem maken donderdag???
#crazyeurovisionpizzaeyes

Hopelijk worden de rainbow popcorn en de confetti sprinkles aardbeien een groter succes.
Stay tune voor meer Eurovision voer!

REACTIES:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *