DIY vogelvoer feestje!

Gastblog door Vera – Ondanks dat ik groot fan ben van de zomer, is de herfst toch wel echt mijn favoriete seizoen. De kleuren van de bladeren, de geur die in de lucht hangt en de warmere kleding die weer uit de kast mag: ik houd ervan! Ja, warme kleding ja. Ik ben fan van gebreide vesten, laagjes en zware materialen en die zijn in de zomer doorgaans niet zo comfortabel. Oh en had ik het al gehad over de liters warme chocolademelk die je weer geoorloofd naar binnen mag werken? Enough said.

De kleding, geuren en kleuren even daargelaten; één van de leukste dingen van de herfst is naar mijn mening het feit dat je weer vogeltjes mag voeren. De vetbollen en pindaslingers mogen weer opgehangen worden in de tuin of op het balkon en daar word ik zó blij van. Ik ben namelijk gek op vogels en gezelligheid. En vogelfeestjes. Maar ook al zijn de hapjes lekker, zonder leuke aankleding is een feestje natuurlijk niet zo super feestelijk. Zeg nou zelf; die vetbollen en pindaslingers zien er niet bepaald gezellig uit, wel?

Daar breng ik vandaag verandering in want ik heb een hele leuke DIY voor een regenachtige zondagmiddag: Pimp Je Pindaslinger! Zo wordt het vogelvoer-feestje niet alleen een feestje voor de vogels, maar ook voor het oog. Doe je mee?

Gastblog9_VogelvoerFeestje_1

Dit heb je nodig:

 • Een zak pelpinda’s
 • Touw
 • Een dikke naald
 • Acrylverf
 • Kwasten
 • Een fineliner
 • Een (plastic) bak of pot met water om je kwasten in te spoelen
 • Keukenpapier (voor het geval dat je knoeit)

Gastblog9_VogelvoerFeestje_2Gastblog9_VogelvoerFeestje_3

Pak een handje pinda’s en begin met verven. Ja, zo simpel is het. Verf ze een effen kleur, geef ze stippen of streepjes of ga helemaal los en maak er poppetjes van. Alles mag, niks moet.

Gastblog9_VogelvoerFeestje_4 Gastblog9_VogelvoerFeestje_5 Gastblog9_VogelvoerFeestje_6 Gastblog9_VogelvoerFeestje_7

Laat de geverfde pinda’s even drogen en voeg (indien gewenst) wanneer ze helemaal droog zijn met zwarte fineliners accenten toe.

Gastblog9_VogelvoerFeestje_8 Gastblog9_VogelvoerFeestje_9 Gastblog9_VogelvoerFeestje_10

Rijg vervolgens de pinda’s aan een stuk touw. Je kunt zelf kiezen of je ze dicht tegen elkaar aan wilt hangen, of juist liever wat ruimte tussen de pinda’s laat. Ga los!

Gastblog9_VogelvoerFeestje_11 Gastblog9_VogelvoerFeestje_12 Gastblog9_VogelvoerFeestje_13 Gastblog9_VogelvoerFeestje_14 Gastblog9_VogelvoerFeestje_15

Dit is denk ik de makkelijkste DIY ooit, want nu ben je dus klaar. Hang de slinger op in je tuin (of het park, of het bos. Dat laatste deed ik voor het maken van de onderstaande foto’s omdat ik geen tuin of fotogeniek balkon heb) en laat die vogels maar komen!

Gastblog9_VogelvoerFeestje_16

Zoals ik al zei: heb je een keer niks te doen op een zondagmiddag dan is dit echt een leuk en makkelijk DIY project. En je hebt dubbel plezier: eerst met het maken van de slinger en later met vogeltjes kijken. Ga je nou zelf aan de slag met deze DIY, deel dat dan even met me op instagram (@verabertens), vind ik kei leuk! Succes!

P.S: ‘No birds were harmed in the process of this tutorial’. Maar echt: omdat de vogeltjes alleen de pinda’s opeten en de schilletjes weggooien is het voor de vogeltjes niet schadelijk om de pinda’s te verven. Dat is mede de reden waarom ik geen vetbollen heb geverfd, want die eten ze (buiten het netje) natuurlijk wel in zijn geheel op. En levende vogels zijn nou eenmaal leuker dan dode. Geloof me.

☆☆☆

Vera blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Ze is illustrator, allround mooie dingen maakster en ze heeft haar eigen label: Franje Design!

REACTIES:

 1. Desi

  Wat een super tof idee! Het ziet er echt heel gezellig uit. Alleen in hoeverre is dit schadelijk voor t milieu? Het lijkt me toch niet zo milieuvriendelijk als die verf in de bodem terecht komt.

  Reageren
  1. Vera

   Hey Desi! Een terechte opmerking! Ik heb voor deze DIY acrylverf gebruikt. Deze verf is op waterbasis en een stuk minder schadelijk dan verf op chemische basis zoals bijvoorbeeld terpentine. Wanneer je geen honderd slingers per jaar maakt zal de schade denk ik wel meevallen :) maar ik vind het heel goed dat je je hier mee bezig houdt!

   Reageren
   1. Desi

    Maar als 100 mensen allemaal 1 slinger maken, dan valt de schade misschien dus niet mee. Ik vind het idee echt heel tof, maar het toch niet maken. De aarde heeft het al zo zwaar te verduren met alle dingen die we ermee doen, dat ik het niet vind kunnen om haar nog extra te belasten.
    Ik denk dat het vooral een leuk idee is voor binnen of voor op een plek boven de tegels (zodat je daarna de pindaschillen op kan vegen als ze opgegeten zijn).

    Reageren
 2. Frauke

  HOE SCHATTIG! Ik dacht ook even ‘komt dat wel goed met die verf?’, maar als het schilletje op de grond valt, is het gelukkig niet slecht voor de vogels. (wel voor het milieu, lijkt me? bestaat er iets van biologisch afbreekbare verf haha?) Ik vind het wel echt een ontzettend leuk en vrolijk idee! X

  Reageren
 3. Marieke

  Oooh superleuk! Ik ben alleen bang dat Ockels elk vogeltje dat op die slinger komt zitten wil gaan vangen (en dan halfdood mee naar binnen neemt) dus als ik zoiets maak is het voor in de kerstboom!! Ook een te gek plan, al zegt ik het zelf 8)

  Reageren
 4. C.

  Super leuk idee om op mijn werk te introduceren voor de ouderen (klein budget, makkelijk uit te voeren).
  Vervolgens in de tuin ophangen waar ze naar de vogeltjes kunnen kijken (: Twee vogels – ehm, vliegen in één klap.

  Reageren
 5. An

  Wow…wat een ongelovelijk leuk idee!! Ik hou van knutselprojectjes met mijn draakjes…waar ik zelf ook los kan gaan. Probeer wel met een prikpen figuurtjes uit te prikken of met een glitterpen een tekening te maken…maar wordt er niet helemaal happy van. Hiervan wel…kan haast niet wachten om te beginnen….

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *