DIY: De Goedgemutste Breicampagne!

Kennen jullie Innocent smoothies? Van die superlekkere mini sapjes waar je jezelf af en toe op trakteert als je op het station bent of in de supermarkt? Nou, die hebben al 10 jaar het allertofste project OOIT lopen: De Goedgemutste Breicampagne voor het Nationaal Ouderenfonds. Elk jaar is er in september het startsein om te gaan breien met zijn allen en in februari worden er door het hele land sapflesjes MET MUTSJES verkocht. EN IK DOE MEE!

Ok, ok, calm down Olga, het gaat hier om breien, niet om een marathon van 1000 km. I know, I know, maar ik ben gewoon enthousiast. Ik ben altijd al fan geweest van dit project en dit jaar ga ik er eindelijk voor zitten. Ik had al 10 jaar geen breipen aangeraakt (nu heb ik nieuwe, bronskleurige van HEMA, superfancy) en ik moest er even inkomen. Ik ben drie keer overnieuw begonnen (ik fabriceerde tijdens het breien steeds meer steken op mijn naald en er zat een gat in mijn tweede mutsje) maar mijn eerste mutsje is een feit. Check it out:

innocent muts geel innocent muts

Is hij niet ADORABLE?! Ik had geen Innocent smoothie in huis (shame on me) maar het idee is duidelijk. En juist omdat ik een paar foutjes maakte, is hij heel mooi geworden, haha. Op de helft heb ik iets omgedraaid ofzo, want het patroon is veranderd. Is ie nog veel mutsiger van geworden.

Anyway, dit wordt het eerste mutsje van hopelijk velen. Voor elk verkocht mutsje, doneert Innocent €0,20 aan het Ouderenfonds, dus ik heb nog wel wat te doen als ik een goede bijdrage wil leveren. Maar ik denk dat het wel lekker is, om een keer iets te maken voor een goed doel. En niet alleen de oudjes worden er blij van, ook de koper van het mutsje (toch?).

De instructies voor het maken van de mutsjes, kun je vinden op de website van Innocent. De instructies van het basismutsje (mijn mutsje dus) zie je hieronder, maar er zijn ook patronen voor gevorderde breiers. Zoals een schapenmutsje, een meloenmutsje en een aardbeienmutsje.

patroon beginner

En mijn favoriete pagina op de hele website is de mutsengallerij. Want als je dacht dat mijn mutsje schattig was, hou je dan goed vast:

mutsengallerij1 mutsengallerij2

Om het brei-seizoen af te trappen, is er morgenmiddag tussen 14.30 en 18.00 een gezellige brei-sessie op het CS in Amsterdam. Voor mij ietsje te ver (ik brei lekker op de bank in Groningen) maar voor wie in de buurt is, go for it! Ze hebben ook taartjes en thee, just sayin’…

Wil je ook meedoen (aaaah pleeeease)? Het is niet moeilijk! YouTube is je beste vriend, er zijn heel veel gezellige brei-tantes op het web die je rustig uit kunnen leggen wat het verschil is tussen rechts en averechts. Dat weet ik, want ik heb al die filmpjes al gekeken (meerdere keren). Als je je meesterwerkjes hebt afgemaakt, stuur ze dan voor 1 december op naar:

innocent
Antwoordnummer 46554
1060WB Amsterdam

♥♥♥

En als je meedoet, dan wil ik ONTZETTEND graag jullie creaties zien. Tag mij (@teamconfetti op instagram, @teamconfetti.nl op facebook en @team_confetti op twitter) zodat ik ze allemaal kan bewonderen. :D

REACTIES:

 1. Lisanne

  Ja! Ik koop in februarie altijd wat extra innocent. Hiervoor.

  En ik bedenk me net dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om de mutsjes te maken; ik kan ze ook haken!

  Nu moet ik het nog even gaan doen. Maar ik vind het in elk geval supertof dat jullie het al doen!!

  Reageren
 2. Daisy

  Ahh wat super leuk! Het is dat ik tot eind januari in engeland zit… Weet niet hoe duur het is om van hier naar daar te sturen. Snel maar eens uitzoeken! :). Zal haken ook mogen?

  Reageren
 3. Nina

  Ik wist helemaal niet waar die mutsjes vandaan kwamen, vond ze wel altijd al superschattig en kocht ze ook vaak.
  Misschien toch ook maar een paar mutsjes maken. Wol heb ik, nu alleen nog breinaalden en een lesje breien…

  Reageren
 4. Pingback: Reads | ♥

 5. Pingback: Confetti soap #36 + kattenbonus! | Team Confetti

 6. Els

  Heel erg leuk. Ik heb laatst net al mijn breispul de deur uitgedaan, want ik kom er niet aan toe. Misschien als ik mijn huis en hoofd weer een beetje op orde heb. volgend jaar ofzo…

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *