De inrichting van mijn nieuwe studio.

Gastblog door Noortje – Sinds begin februari ben ik de trotse eigenaar van een studio en vandaag laat ik zien hoe de inrichting hiervan tot stand is gekomen. Ik deel de studio samen met Inge, een oud studiegenootje. Dat is wel zo fijn want ik kan me veel beter concentreren als iemand anders ook aan het werk is en daarnaast is het ook nog eens supergezellig. We hebben al een heuze spotify playlist guess the 90’s hit contest gedaan.

1

Het begon ermee dat Inge in oktober vroeg wat ik ervan zou vinden om samen een studio te delen. Op dat moment overviel het me een beetje, maar er gebeurden veel positieve dingen in die week. Hierdoor zag ik het als een teken voor een volgende stap in de goede richting. Een week later assisteerde ik bij een papercraftstudio en toen ik daar zag hoe groot hun ruimte was en ervaarde hoe prettig dat werkte, besefte ik me dat ik dat ook wilde.

2

De zoektocht begon en in januari kwam ik dan eindelijk via via in contact met pandbeheerder Bas, die ons aan bovenstaande prachtige ruimte heeft geholpen. Inge en ik zijn nu de trotse bezitters van 43,5 m2, een zwarte muur en een betonnen vloer.

3

Een tijdje geleden heb ik twee A0 ladekasten in mijn bezit gekregen die na het ophalen stonden te pronken in de woonkamer van mijn ouderlijk huis. Het zijn twee enorme bakbeesten dus je kan begrijpen dat ze erg in de weg stonden. De enige die er blij van werd was onze parkiet, die had tijdelijk iets meer uitzicht dan normaal

4

Gelukkig kon ik via de vriend van mijn zus een busje regelen en samen met spullen die ik bij de kringloop of via marktplaats verzameld had, konden de ladekasten vervoerd worden. De pennenbak wilden ze bij de kringloop zelfs weggooien. One man’s trash is another man’s treasure for sure... Hij was nog helemaal gaaf! Het tafelblad stond te verpieteren in de steeg van mijn vriend dus die mocht ik ook meenemen.

5 6

Via een huisgenootje kon ik een open kast van ikea overnemen. Ik vond het metalen frame niet mooi en bedacht meteen om deze zwart te spuiten. Doordat het frame nu mat zwart is heeft de kast een sjiekere uitstraling gekregen. En dat al met twee busjes verfspray van de action voor €2 per stuk. Ik wil nu nog veel meer dingen zwart spuiten nu ik ontdekt heb hoe makkelijk het is!

7

De kast is niet het enige dat ik meenam uit mijn studentenhuis. Ik was al een week op zoek naar een stevige houten plank voor onder mijn ladekasten. Ik had namelijk bedacht dat het wel handig zou zijn wanneer die loodzware dingen nog een beetje te verplaatsen waren als ik er een plank onder zou zetten met wielen. Nadat marktplaats en de vuilcontainers in de buurt me niets hadden opgeleverd, was ik toch overstag om dan maar een prijzige plank bij de bouwmarkt te halen. Maar toen zag ik dat mijn huisgenoten bezig waren een tafelblad buiten te zetten voor het grofvuil waarop ik riep: ‘Gaat dat weg? Ik wil het hebben!’

8 9.1

Een vriend van me heeft een werkplaats en samen (of nou ja, eigenlijk stond ik erbij en keek ernaar) hebben we het tafelblad op maat gezaagd en er wielen onder gezet. Ik wil er nog handgrepen opzetten om het gevaarte iets handzamer te maken en het hout wil ik nog schuren en wit schilderen.

9.2

Ik had ook nog een oude Ikea-stoel van mijn schoonbroertje. Helaas waren daar de schroefjes van weggeraakt. Gelukkig was de Ikea zo awesome om die schroefjes gratis mee te geven!
Rood is het tegenovergestelde van mijn lievelingskleur dus het kussen wil ik bekleden met een tropische plantenstof. Als iemand van jullie nog tips heeft? Ik had bij H&M tropische gordijnen gezien maar helaas is die stof te dun om een stoel mee te bekleden.

10 11

De poten die ik al had bleken niet stabiel genoeg voor het grote bureaublad. Daarom maakten mijn vriend en ik een retourtje ikea om schragen te halen. Toen het bureau eenmaal op zijn plek stond, werd ik heel blij. De kleur van het hout steekt prachtig af tegen de zwarte muur. Schuren en beitsen was niet meer nodig en ik heb nu een heel groot bureau enkel en alleen om aan te knippen, snijden en plakken. Zo blij!

12.1jpg 12.2 12.3 13 14

De lamp op de eerste foto kreeg ik van mijn moeder. Ik realiseer me dat ik heel veel gekregen heb en ik vind het zo ongelooflijk lief dat mensen het mij gunnen om mijn studio zo mooi en fijn mogelijk in te richten! Daar ben ik heel dankbaar voor. Het witte bureau stond eerst in mijn kamer. Je kan het verschil wel zien tussen mij en Inge, aan mijn kant heeft alles veel kleur, aan Inge haar kant is het rustig en strak. De gouden schaal gebruik ik nu om al mijn tools in te bewaren. Het werkt eigenlijk super fijn.

15

De basics hebben we en we kunnen aan het werk, maar er missen ook nog een aantal dingen.
Zo willen we een zithoek creëren en de zoektocht naar een bank lijkt oneindig. Ook hebben we nog een eettafel nodig. En stoelen. En een kleed. En moois aan de muur. Wanneer alles af is, zal ik nog een blogpost maken over de definitieve inrichting. Als jullie dat leuk lijkt tenminste!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en te zien hoe de inrichting tot nu toe tot stand is gekomen. En als jullie nog tips hebben wat betreft de inrichting, stof voor op de stoel of andere ideeën hebben. Vind ik super leuk!

♥♥♥

Noortje is een vrolijke illustrator uit Rotterdam met een passie voor papier en kleur. Hier op teamconfetti schrijft ze artikelen waar je iets van kan leren, maar waar je vooral vrolijk van wordt.

REACTIES:

 1. Josianne

  Wauw, ziet er leuk uit! Het lijkt me heel fijn om een grote eigen ruimte te hebben waar je lekker kunt werken. Nog even doorsparen en hard werken haha.

  Reageren
 2. Sahar

  Mooi gedaan! Ik zoek precies zo’n kast van Ikea, maar kan hem niet vinden op de website.. is het toevallig een hack?

  Reageren
  1. Noortje

   Ik heb hem ‘gehackt’ door het frame zwart te spuiten. Verder is ie gewoon hetzelfde gebleven.
   Het kan zijn dat ie uit de collectie is aangezien hij al wat jaartjes meegaat. Ik heb ook geen idee hoe het model heet!

   Reageren
 3. Linda

  Wat leuk om te zien zo’n hele make-over! En wat een verschil door dat grijs van de kast zwart te spuiten. Dat ga ik even onthouden! Het houten bureau is ook erg gaaf geworden!

  Reageren
 4. Debbie

  Wauw, dat ziet er superleuk uit! Zoveel ruimte zou ik thuis ook wel graag willen hebben hahaha. Ik moet het helaas met een pak minder doen. Heel veel succes en ik ben benieuwd naar de volgende update.

  Reageren
 5. Linda

  Wat een geweldige ruimte en wat hebben jullie er iets bijzonders van gemaakt. Wat super dat je zoveel dingen gekregen hebt. Je hebt er echt iets heel bijzonders van gemaakt en ik ben benieuwd hoe het verder zal worden hoop dat je een mooie bank vind. Heel veel plezier in deze mooie studio.

  Reageren
 6. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

  Reageren
 7. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……

  Reageren
 8. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 9. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 10. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 13. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *